Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

gość 7:59 - a co masz na myśli pisząc "normalne starające się kobiety"? bo ja za nienormalnie starającą się nie uważam..

Dziewczyny co tam.? Eli jak u Ciebie.? Malina dalej mierzysz temperature.? Paulina a u Ciebie jak ? Ktory dc.?;-)

Gość Malina352
Iwonexx temperatura stoi w miejscu. Chyba dam spokój z mierzeniem w tym cyklu.

Gość gość
Pytanie o owulacje. Dziewczyny jak to jest jeżeli testy owulacyjne są pozytywne jest śluz płodny jest ból jajnika to znaczy ze owulacja jest właśnie w tym dniu co objawy czy najpierw są objawy a samo uwolnienie jajeczka odbywa się już po cichu ze tak powiem.

Gość Malina352
Iwonexx U mnie się one nie sprawdza bo mam nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy mam dni płodne więc to jest bez sensu. Musiałabym codziennie je robić.

Malina no wiem.. ale wtedy bys mniej wiecej wiedziala kiedy u Ciebie wystepuje ta owulacja.. a teraz w ktorym dc jestes.?;-)

Gość Paulina 26
Iwonex kochana ja jakiś poniedziałek wtorek mam mieć okres zobaczymy coś źle się czuję nudności mam i jakoś tak dziwnie się czuję a ty kiedy idziesz do lekarza?

Gość gość
Co za baby. Grono 3-5 sraczek podczytuje was jakiś czas. Olewacie każda nowa osobę już któryś raz nowi zadają wam pytania a wy olewka totalna.

Ooo Paulina moze bedziemy w podobnym czasie:D trzymam kciuki.. a nie chcialas robic test ciazowego.? Ja nie wytrzymalam i robilam 4 dni przed okresem tak jak pisalo na ulotce ze mozna i wyszedl pozytywnie co prawda kreska byla slabo widoczna ale byla.. do lekarza umowiona mam wizyte na 7 sierpnia to bedzie kolo 6 tyg jak cos wiec mysle ze wtedy dowiem sie cos wiecej juz. :D

Gość gość
Iwonexx nie wiem czy wiesz ale badania naukowe nad poronieniami dowodzą ze im wcześniej test wyjdzie pozytywnie tym większa szansa ma poronienie. Już tłumacze dokładnie: jak wiadomo do poronień najwcześniej dochodzi z przyczyn wad zarodka za duży za mały pęcherzyk itp najprawdopodobniej przyczyna tych wad jest zbyt szybkie zagnieżdżenie. Komórka nie zdąży przejść odpowiednich podziałów za nim zagniezdzi się w macicy co w większości przypadków skutkuje właśnie złymi ukształtowaniem trzech składowych blastocysty czyli tarczy zarodkowej błony i kosmowki. Optymalny czas wędrówki komórki jajowej rokujący najlepiej to 10 dni. Hcg w moczu wtedy wykrywalne jest 28-30 dzień cyklu. Podałam przykład na podstawie regularnego cyklu 28 dniowego. Dlatego nie radzę jeszcze wpadać w euforię akurat wczesny pozytywny test nie jest jakimś powodem do nadmiernej radości

Gość gość
No to tylko czekamy teraz na krwawienia u Iwonexx

Gość Paulina 26
Iwonex kochana nie przejmuj się tym gościem z drugiej strony coś za bardzo się o ciebie martwi haha a tak naprawdę to bezczelny jesteś gościu jak możesz tak napisać kobieta to ty chyba nie jesteś.

Gość Paulina 26
Iwonex co do testu to jutro kuoye albo na Betę pójdę

Gość Malinkowaczeresnia
Hej dziewczyny , jestem nowa na forum . Staramy się z partnerem o dziecko . Mam okres co 28-30 dni , jestem Ok tygodnia po owulacji i czuje ze boli mnie podbrzusze . Nie jest to okresowy ból ale taki podobny i ćmiący . Za tydzien mam dostać okresu . Czy któraś z Was miała taki pierwszy objaw ? Czy to lekkie ćmienie w podbrzuszu może być np zagnieżdżeniem zarodka ?

Gość gość
A ruchy czujesz już?

Paulina dzieki za wsparcie..;-* jakos sie nie przejmuje. ;-) daj znac jak tam u Ciebie test albo beta. :D

Gość Paulina 26
Test negatywny niestety

Gość Paulina 26
Ja już dopuszczam nie mam siły. Chyba jakieś załamanie nerwowe teraz przechodzę. Może ciąża nie jest mi pisana

Gość gość
Pytanie o owulacje. Dziewczyny jak to jest jeżeli testy owulacyjne są pozytywne jest śluz płodny jest ból jajnika to znaczy ze owulacja jest właśnie w tym dniu co objawy czy najpierw są objawy a samo uwolnienie jajeczka odbywa się już po cichu ze tak powiem. X Dokładnie tak jest, szczyt na tescie owulacyjnym noe oznacza samej owulacji tylko że wystąpi ona w ciągu kilku, kilkudziesięciu godzin. Tak czy siak trzeba bzykać. Plemniki potrzebują kilku godzin zanim sie przystosują do nowego środowiska, tak od razu nie są zdolne do zapłodnienia, niema że sex i za 5min zapłodnienie. Kilka godzin im schodzi żeby dotrzeć na miejsce, dobrze więc żeby już czekały na miejscu gdy uwolni sie jajeczko

Gość gość
Optymalny czas wędrówki komórki jajowej rokujący najlepiej to 10 dni. Hcg w moczu wtedy wykrywalne jest 28-30 dzień cyklu. Podałam przykład na podstawie regularnego cyklu 28 dniowego. Dlatego nie radzę jeszcze wpadać w euforię akurat wczesny pozytywny test nie jest jakimś powodem do nadmiernej radości Xx Dokładnie, wszystkie testy przed terminem o jakich słyszałam to ciąże biochemiczne. Obserwuje na instagramie niektóre staraczki i właśnie zszkowało mnie jak wczesnie dziewczyny robią testy, obserwowałam kilka przypadków gdzie i 5,6 dni po owulacji wychodziła blada kreska, niestety kończyło sie poronieniem.. mnie osobiscie testy wychodzą pozytywne 16dnia po „robocie” Wczesniej nie. Więc nawet juz nie robie wcześniej tylko czekam Na ten dzien, cykle 29dniowe

Paulina spokojnie.. jeszcze nie dostalas okresu wiec moze jakis wadliwy byl.. a jaka czulosc testu byla.?

Gość Paulina 26
Pink super czuły 10. Nawet pisać mi się już nie chce. Zaczynam się tez czuć jak przed okresem.

Gość Paulina 26
Dziewczyny to coś wyżej Paulina 26 to niestety nie ja komuś się nudzi i chyba ktoś ma załamanie psychiczne albo chory psychicznie jest. Iwonex dziś idę na Betę zobaczymy a jak ty się czujesz kochana?

Gość Paulina 26
Malinkowaczeresnia ja miałam bóle ale mnie naprawdę bolało jajniki kłócia itp. Niestety ja miałam poronienie wtedy ale fakt że są różne bóle trzymam kciuki

Gość Malinkowaczeresnia
To mnie nie pocieszyłas Paulina. Ze sugerujesz ze mogę poronic? Eh forum i to wsparcie.

Gość Paulina 26
Malinkowaczeresnia i czego się rzucasz? Przecież napisałam ze bóle są różne

Gość Malina352
Co tu się dzieje? Kto jest kto?

Gość gość
8'37 czemu się rzucasz ? statystycznie prawie każda może poronić. A jak już szukasz szczęścia na kafe, to...dopowiedz sobie.