Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Cześć, mogę dołączyć? Jestem Ania i staramy się z męzem o dziecko trzeci miesiąc. Teraz mam dni płodne. Okres mam dostać 2 września. Oby nie ;-)Pozdrawiam!

Gość Malina352
Iwonexx a co to jest za badanie? W jakim celu je robisz? Witaj Ania. To twoja pierwsza ciąża?

badam przyczyne podwyższonej prolaktyny. tzn tym badaniem mam wykluczyć ze mam groczulaka przysadki mózgowej.

Gość Malina352
O jejku, już rozumiem. Oby było wszystko dobrze. Dzisiaj dokupilam żelazo. Widzialam na innym forum że dziewczyny biorą i przeczytałam trochę o nim wie postanowiłam że też spróbuję

Nooo mam nadzieje ze bedzie okej... Ja mam teraz zazywac foliany i witamine b6 i b12

Gość gość
Hej Tu Ania. To bedzie moje trzecie dziecko, o ile będzie...Pierwsze to był jeden stosunek w miesiącu! Potem męża wyjazd służbowy i cud! drugie w pierwszym cyklu. Nie wiem co teraz jest nie tak, że tyle to trwa. Trzymam za was kciuki!

Gość Malina352
Iwonexx ja też je biorę tylko one są w ovarinie już. Anna a spradzasz sobie owulacje?

Gość gość
Tu Ania. Do tej pory nie sprawdzałam testem owulacji, ale jeśli się nie uda to zakupię kilka takich testów.

Gość MałgoQ
U mnie niestety,ale ciąża zakończyła się poronieniem samoistnym. Kolejna @ dostałam po 38 dniach. Teraz jestem w 17dc i przyjęłam zastrzyk Ovittrele. Jestem już wykończona tym wyczekiwaniem i staraniami...

Bardzo mi przykro.. ja dzisiaj zaczynam pierwszy cykl po poronieniu. Mam rowniez wyniki badan.. na szczescie gruczolaka nie mam.! :D

Gość gość
Dziewzyny współczuję Wam tego poronienia. Nie wyobrażam sobie nawet przez co przeszłyście. Dziś mam owulację i złapałam jakiegoś strasznego doła, że się znowu nie uda. Masakra. Będę testować dopiero 2 września. Chcę, żeby to było JUŻ. Ania.

Gość Malina352
MałgoQ współczuję straty maluszka. Iwonexx to dobrze że z wynikami ok to teraz tylko dzialac. Ania wiem jak to jest niestety :/ u mnie jest tak co miesiąc. Pomimo tego że miałam owulacje potwierdzoną usg to i tak w ciąży nadal nie jestem. I rozczarowanie przy każdej @ że coś nie tak z jajeczkami mam.

Gość MałgoQ
To będzie moj 5 cykl stymulowany clo. Dodatkowo biorę lek na obniżenie prolaktyny. Niestety, ale mam tylko prawy jajnik (lewy usunięty 8 lat temu) dlatego to nie jest takie łatwe ... Po 3 cyklu stymulacji cło miałam iść na Sono Hsg a tu ciąża... jedyne pocieszenie z tego, że mam jeden z jajowdow drożny.ale cieszyłam się tylko tydzień. Teraz znów cykl z cło i zastrzyk. Mam nadzieję, że tym razem się uda

Gość MałgoQ
Miałam 879,1 mU/l a norma to 127-631. Dostałam 1 tabletkę na noc Bromergonu

Kurcze w jakiejs innej jednostce to masz;) ja mialam 55.4 gdzie norma jest do 25.. alee niby moze byc jeszcze wyska po poronieniu.. zobaczymy..

Gość MałgoQ
Właśnie wiem, że te jednostki są różne w laboratoriach dlatego podałam normę. Na szczęście nie mam zbyt wielu objawów negatywnych po braniu leku. Jedynie na początku zawroty głowy i uderzenia gorąca. Teraz jest już ok. W sobotę wzięłam zastrzyk z Ovitrelle . Zastanawiam się kiedy będe mogła realnie testować bo przy ciąży powinnam odsatwic lek.

hmm.. ja na razie nic nie mam brac może dlatego ze poroniłam miesiąc temu i dlatego mam podwyższoną prolaktynę.. a robiłaś może badania prolaktyny z obciążeniem? ja teraz tylko biore foliany (femibion) i ovarin a od 14 dc mam też zacząć brać acard. ;)

Gość MałgoQ
Nie nie robilam takiego badania. Nawet nie wiem co to jest? Ja jeszcze dodatkowo od 18dc mam brać 2 razy dziennie luteinę. Mam długie cykle 34 dni dlatego to wszystko jeszcze tak trwa.

Gość Iwonexx
To badanie które sprawdza czy na przysadce mózgowej (która jest odpowiedzialna za wytwarzanie prolaktyny) nie ma gruczolaka. Dziwne ze nie bierzesz nic na uregulowanie cyklów. ;)

Gość MałgoQ
W moim przypadku mam cykle regularne 34 dni. Biorę clo na wywołanie owulacji bo mam tylko jeden jajnik więc wiadomo,że planowanie ciąży w moim przypadku jest trudniejsze. Trochę się niepokoję że taraz po zastrzyku nadal utrzymuje mi się temperatura 36.4...

Gość MałgoQ
Były takie cykle,że robiłam ale ostatnie 2 cykle miałam monitorowane przed podaniem Ovitrelle więc nie robiłam testow. Poprzedni cykl pęcherzyk 28mm i ciąża ale wczesne poronienie. Teraz miałam pęcherzyk 21 mam i 24 h później zrobiłam zastrzyk. Testowanie pewnie najwcześniej początek września

mhm.. a wiesz co mogło być przyczyną poronienia.? Cóż ja jestem teraz w drugi cyklu po poronieniu samoistnym.. okres dostałam w 26 dc. normalnie mam okres co 26-28 dni wiec w sumie spoko. mam nadzieje ze teraz sie uda.

Gość MałgoQ
Nie znam przyczyny i po prostu prawdopodonie zarodek był za słaby żeby się przyjąć. Na szczęście nie było potrzebne łyżeczkowanie i to było poronienie samoistne. Sam fakt tego,że to była ciąża tknął we mnie jakąś nadzieję

Gość Iwonexx
To tak jak u mnie.. nam udalo sie zajsc w pierwszym cyklu staran.. ale niestety.. dlatego mam nadzieje ze teraz tez uda mi sie szybko zajsc i ze uda sie ja utrzymac.do konca;)

Gość gość
Skoro udało się tak szybko to znaczy,że jest dobrze i na pewno się uda

Gość Malina352
Chciałabym gościu w to uwierzyć. Mi też się udało w pierwszym miesiącu starań ale poronilam. I teraz 5 miesięcy starań i nic.

Malina bedzie dobrze zobaczysz.;) A jak tam sie czujesz po stosowaniu ovarinu.?:)

Gość MałgoQ
Dziewczyny ja się staram z mężem już prawie 2 lata. Ale dopiero 5 cykl zaczęłam stymulować lekami i dokładnie sprawdzać owulację. Też wczebsiej myślałam,że na spokojnie bez ciśnienia żeby za bardzo się nie fokusowac. Ale niestaty nadal nic.. daje sobie czas jeszcze do października i prawdopodobnie zdecydujemy się na in vitro