Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość Nowa1985
Mnie przeraża ze juz 6 cykli sie staramy, trafiam dokładnie w owulacje - dzień przed, owulacja, dzien po. Mam regularne cykle, dużo śluzu i robię testy owulacyjne od trzech miesięcy, wszystko jak w zegarku a ciąży nie ma. Jakies rady?

Gość Annemis
Hej dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj. Jestem po ślubie pół roku, od kilku cykli staramy się o dzidziusia. Ostatnio moje cykle trochę się porujnowały, miałam dwutygodniowe krwawienie, które nic tsk konkretnie nie oznaczało, ginekolog nic niepokojącego nie zauważył, zrobił usg, cytologie i wszystko ok. Po kilku dniach po zakończeniu krwawienia doszło do stosunku (pełnego), nastepnie po 3 dniach miałam owulacje (śluz, test owu na to wskazywał plus ból jednego jajnika). To było 9 listopada. No i po dwóch tygodniach od rzekomej owulacji zrobiłam test. Tak, z ciekawości. W pierwszej chwili negatywny, po czasie zauważyłam cien drugiej kreski, myślę że raczej widoczny, tylko że jest om trochę dalej niż powinien. W sensie jakby ,,za" literką T. Uznałam go za negatywny tym bardziej, że na drugi dzień dostałam okres - chyba,bo trwał on krócej, bo 3 a nie 6 dni jak zwykle. Co wy o tym sadzicie? Pewnie zrobię jeszcze jeden test, nie mam żadnych innych objawów, pewnie za dużo o tum myślę....

Gość Paulina 26
Hey dziewczyny, ja Równie z mężem staramy się o 2 dziecko od 1,5 roku kochalismy się bez zabezpieczenia i nic aż wkoncu postanowiłam się coś z tym zrobię zaczęłam mierzyc temperaturę, poszłam do Ginekologa testy owulacyjne i dostałam duphaston

Gość Paulina 26
ANNEMIS jeżeli to było plamienie bez skrzepow to może lepiej wykonaj Bhcg?

Gość Annemis
Paulina, no właśnie to raczej przypominało okres, tzn skrzepów nie było jakoś wiele, tylko mało tego i dziwnie krótko...

Gość Paulina 26
Kochana to musisz obserwować.. Może tak jednorazowy cykl był?

Gość Annemis
Trudno powiedzieć..nie nastawiam się na razie. A jeśli chodzi o testy owulacyjne - ja mam takie z allegro i nie wiem, czy powinny one tak działać, ale ja mam na nim ZAWSZE dwie kreski, zwykle nawet takie same. Dopiero jak mam owulację, czyli z dzień przed i w trakcie, to ta druga jest mocniejsza. Czy te testy nie są felerne? Niektóre dziewczyny nie mają w ogóle tej drugiej kreski, tylko w owu im się pojawia.

Gość gość
staram się również od 3 cykli i nic. Wiem ze to dla niektórych krótko, jednak dla mnie niestety spoko. Jak na razie bez efektów. Biore Ovarin oraz używam testów owulacyjnych. Okres powinnam dostać 6 dni temu, jednak brak po nim śladu. Cały czas bolą mnie jajniki. Dodam, że robiłam dwa testy i wyszły negatywnie. Także moje nadzieje w tym cyklu również są znikome

Gość gość
staram się również od 3 cykli i nic. Wiem ze to dla niektórych krótko, jednak dla mnie niestety sporo. Jak na razie bez efektów. Biore Ovarin oraz używam testów owulacyjnych. Okres powinnam dostać 6 dni temu, jednak brak po nim śladu. Cały czas bolą mnie jajniki. Dodam, że robiłam dwa testy i wyszły negatywnie. Także moje nadzieje w tym cyklu również są znikome

Gość Paulina 26
Kochana, ja mam z apteki i pozytywne wychodzą mi około 6 dni dopiero później jest słaba kreska czyli negatywny. I sugeruje się pierwszym pozytywnym

Gość gość
czyli skoro wyszedł negatyw to czekam na @ czy iść na bete?

Gość Paulina 26
Gość a robiłaś może bhcg albo idź do gina trzymam kciuki

Gość Paulina 26
Gość idź jutro na Betę

Gość gość
nie robiłam. a cykle mam zawsze jak w zegarku. chociaż może przez stres mam taki efekt :)

Gość Paulina 26
Możliwe, chociaż ja na twoim miejscu i tak bym sprawdziła bo 6 dni okres raczej przez stres by się aż tak nie spoznial?

Gość Annemis
Gość ja miałam podobną sytuacje, okres sie spoznial, testy negatyw, podświadomie liczę na ciąże bo piersi większe jakby, bo mdliło mnie rano... poszłam na bete, wynik miał być wieczorem. Cóż mi po nim jak dwie godziny później dostałam okres. Ale Ty próbuj, nie sprawdzisz to się nie dowiesz, powodzenia.

Gość gość
dziś byłam na becie. Wyniki mają być wieczorem :)

Gość Paulina 26
Gość w takim razie trzymam kciuki oby wynik był pozytywny ja na Betę mojde chyba w poniedziałek

Gość Paulina 26
Gość daj znać wieczorem jaki wynik miałaś bety

Gość gość
07:21 chcialas miec objawy ciazy jeszcze zanim sie dowiedzialas? mam na mysli mdlosci. puknij sie w glowe. sorry ze tak pisze, ale dlatego wlasnie w ciaze nie zachodzicie bo sie nakrecacie. Ja tez tak mialam. trafialam w owulacje a ciazy nie bylo a ja szalalam. A jak odpscilam totalnie to w 1 cyklu zaszlam i mam juz polroczne dziecko. Wam sie uda jak nie bedziecie tak szalec.

Gość Annemis
Nie będę sie pukać w głowę. Jak kobieta chce zajść w ciąże to ma wrażenie że wszystkie symptomy u niej wystepują. Teraz to ja wiem że nie miało to nic wspólnego z ciążą.

Gość gość
Beta 1,2 mlu/ml

Gość gość
beta <1,20 mlU/ml. Czyli czekam na @

Gość Paulina 26
Gość głową do góry kiedyś wkoncu się uda trzymam kciuki.

Gość gość
bardzo dziękuje :P

Gość Paulina 26
Nie ma za co ja na dniach też powinnam dostać okres także zobaczymy, to mój pierwszy cykl z duphastonem...

Gość gość
Po pierwsze to trzymam kciuki! A po drugie opowiem swoją historię. Pierwsza ciąźa bez specjalnych starań, 4 miesiące od zaprzestania zabezpieczania się, ale na luzie, bez obserwacji, liczenia itp. Urodził się zdrowy syn. Z drugą ciążą juz nie poszło tak latwo. Po pierwszej pojawiła się niedoczynnosc tarczycy, niemniej cykle zawsze regularne, sluz itp.w prządku, ale jakoś nie wychodziło. Pojawily się stresy, zaczęłam brac Castagnus, ale tylko namieszał, faszerowalam meza witaminami, nawet na badanie nasienia go zaciągnęłam. Ku mojemu smutkowi wyszly niezbyt dobrze, u mnie tez zaczelo się psuć. Ostatecznie zamowilam ziola Ojca Sroki i pilam. I udalo się, z tym ze potrwało. Urodzila się zdrowa cora. Po kolejnych pięciu latach przytrafila się wpadka kontrolowana. Tzn. zabezpieczalismy się w kratkę, raz tak, raz nie. Niestety, nie podejrzewalam ciazy, opoznienie @ przypisywalam stresom i podrozom, ktore wtedy odbywalam. Kiedy dowiedzualam się o ciązy to byl 7 tydzien i niestety za 2 dni doszlo do poronienia. Przezylam to, mialam wyrzuty sumienia, że to przez to, że nie bylam swiadoma ciazy, ale najwyrazniej tak mialo byc. Odlozylam mysl o kolejnym dziecku, az nagle po kolejnych latach mało dbalego zabezpieczenia się, zupelnie zaszalelismy przez 2 miesiace i bum, jest ciąża. Teraz juz połowa. Jedyne, co mi podpowiada doswiadczenie, najbardziej zajsciu w ciążę nie służy swiadome staranie się. To blokuje psychikę. Mamy co prawda ze starań fantastyczną córkę, ale najtrudniej bylo, żeby się udalo. Najlepiej to zabezpieczac się byle jak, lub wcale, ale bez rozmyslania o staraniach. Pozdrawiam

Gość gość
Hej dziewczyny, pisze ponieważ jak większość z was postanowiłam rozpocząć starania o dzidziusia

Gość gość
Dodam ze mam 28 lat i kiedy brałam tabletki miesiączki były co 28 dni a kiedy nie brałam co 28-30 zawsze

Gość Kati

Witam  mam 33 lat  staram się o pierwsze,ale cykle są niereguralne i ciężko jest trafić