Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Johsia 26l

Czy płeć podana w 18tc może się jeszcze odmienić? Macie doświadczenie?!

Polecane posty

Gość Johsia 26l

Lekarz w 14tc mówił, że raczej dziewczynka i potem w 18tc też, że kompletnie nic między nogami nie ma. Dziecko idealnie się pokazywało, dosłownie z każdej strony i między nogami NIC. Może się jeszcze okazać, że to chłopczyk? Któraś tak miała? To pierwsze dziecko, płeć jest mi całkiem obojetna, ale chciałabym coś już zakupić :) i zastanawiam się czy zakupy mają w ogóle sens?

Gość gość
BYŁO.

Gość gość
Moja koleżanka cała ciążę slyszala że chłopczyk a urodziła dziewczynkę na porodowce stwierdzili ze pierwszy raz od dawna mieli taki przypadek.

Gość gość
Raczej już będzie dziewczynka. Teraz lekarze mają lepszy sprzęt niż wiele lat temu...

Gość gość
Ja też tak mialam.od 12 tyg już wiedzieliśmy że chłopczyk i każdy następny USG lekarz tylko potwierdził. Syn też tak się ułożył że dobrze było widać

Gość gość
Ja w 13 tyg i 3 dni chłopczyk. Usg ok 18.tyg i 8 dni dziewczynka. Kupiłam kilka ubranek w smyku na eyorzedazy i wymieniłam dla starszej córki. W następnym tygodniu 20 21 tyg nam usg połowkawe wiec liczę ze wtedy juz będę wiedziała na 100% Lepiej się wstrzymaj właśnie do połowkawego. Albo kupuj uniwersalne.

Gość gość
7:38 w 13tyg narządy chłopca i dziewczynki są niemal identyczne. Kompletnie nie sugerowałabym się tym usg. Drugim już OWSZEM. U mnie w 13tc lekarz mówił, że raczej dziewczynka, a potem już co usg do końca, że chłopiec i jest chłopiec :)

To zależy też od doświadczenia lekarza. Pamiętam usg w 12tc. Lekarka powiedziała nam, że na 80 % bedzie dziewczynka. Widac to po ulozeniu wyrostka plciowego. W 16tc potwierdziła płeć. W 20tc wylądowałam na IP i tam lekarka robiac usg tez powiedziała, że dziewczynka. Polowkowe to była tylko formalność;-)

Gość gość
W 19 tc lekarka mowiła ze na 91% dziewczynka w 23 tygodniu okazało sie ze sa jajka!:Bardzo sie cieszylismy bo juz dwie dziewuszki juz mielismy

Gość gość
Ja miałam taką historię, od poczatku, tj. usg prenatalnego ok. 13 tygodnia lekarz stwierdził: ja tu widzę dziewczynkę i chyba to potwierdzę na usg, potem kolejny lekarz tez mi mówił, że to dziewczynka. 18 grudnia tego roku, a był to mój 19 tydzień ciąży na IP w szpitalu lekarz również stwierdził dziewczynkę i powiedział, że nic między nogami nie widzi. 21 grudnia na rutynowej wizycie szok! to nie dziewczynka a chłopiec i to na 200%. Tak więc jak widać, wszystko się może zmienić w przeciągu paru dni :)

Gość gość
" ja tu widzę dziewczynkę i chyba to potwierdzę na usg POŁOWKOWYM" - zapomniałam słowa :)

Gość gość
Koleżanka miała mieć dziewczynkę. Ponieważ jedna juz miała to nie kupowała ubranek.Każde usg dziewczynka. Poszła na cesarke, lekarz się pyta "co rodzimy?", ona że dziewczynkę. A lekarz wyjmuje dziecko i mówi "ale mamy chłopca" :) Pomyłki zdarzają się rzadko, ale jednak są. Ja przy 1 ciąży nie chciałam poznać płci. Wszystko kupiłam unisex, chłopięce dokupilam po porodzie. Teraz jestem w 2 ciąży i już chcę poznać płeć, głównie po to czy mam moje chłopięce ubranka brać od siostry w całości czy powybierać unisexy :p

Gość gość
Mi w 28 tygodniu lekarz powiedział ze dziewczynka (wczesniej nie było nic widac ze wzgledu na ulozenie dziecka, pozniej tez juz sie nie chcialo pokazac). Urodzilam chlopca. Plec poznalam dopiero na sali operacyjnej (cc)

Gość gość
Jassssne wszyscy nagle mieli na odwrót i dopiero po porodzie się przekonali. Weź autorko te odpowiedzi z przymrużeniem oka potraktuj. Albo te matki miały te usg robione 10lat temu i różnica w sprzęcie albo blefują dla zabawy...

Gość gość
Pierwsze dziecko na usg bylo dziewczynka i juz tak zostalo do porodu, ale diwiedzialam sie dosc pozno, bo zawsze byla zle obrocona. W drugiej ciazy tez dosc pozno, bo w 26tc lekarka widziala dziewczynke, ale juz w 31 nagle " wyrosly" jaderka haha. I chlopuec sie urodzil. Sama lekarka byla oszolomiona swoja pomylka, drukowala zdjecia dla mnie na dowod.

Gość gość
chyba wiadomo ze jak ktos widzi taki temat to predzej sie wypowiedza kobiety, ktore mialy blednie podana plec. mi w 19 tygodnii, jak juz mowilam, mowili ze dziewczynka a pare dni pozniej ze chlopak na 200%. i jest to prawda, przysiegam na swoje zycie

Gość gość
Tu autorka. Będę zdziwiona, bo sama widziałam między nogami cipke ;) Lekarz pewnie zapytał: "podać płeć?"

Gość gość
nie wiem, mi 3 lekarzy mówiło, ze dziewczynka. pierwszy na prenatalnym powiedział ze on widzi dziewczynke i chyba to potwierdzi na połowkowym. potem moja lekarka tez tak mówiła, i jeden lekarz na IP w szpitalu powiedział, ze on nic nie widzi miedzy nogami a był to 19 tydzien mojej ciazy i było to dokladnie 18 grudnia tego roku, a 21 grudnia na rutynowej wizycie moja pani doktor mówi ze na 200% chłopak i widac było siurka :) tak, ze wszystko sie moze zdarzyc, ale ja wam zycze, zeby było bez pomyłek. pozdrawiam.

Gość gość
tzn tamtego roku :) 2017, bo zapomnialam ze juz mmay 2018 hehe