Gość Paula9566 Napisano Styczeń 5, 2018 Hej! Jako, iż jestem chora, został mi przepisany antybiotyk zawierający amoksycylinę, więc zakładam, że skuteczność tabletek zostanie zaburzona. Jestem aktualnie w 1 tygodniu nowego blistra i wczoraj po południu zażyłam 2 tabletkę anty, a wieczorem pierwszą tabletkę antybiotyku. Stosunków w przerwie pomiędzy tabletkami anty nie było, najbliższy był gdzieś w połowie 3 tygodnia poprzedniego blistra, więc jakieś ponad 2 tygodnie temu, więc o ciążę martwić się nie muszę. Wiem, że w trakcie brania antybiotyku i 7 dni po nim muszę stosować dodatkową antykoncepcję. Antybiotyk skończę brać 11go, i tydzień po antybiotykoterapii, w którym powinnam dodatkowo się zabezpieczyć skończy się 18 czyli rano przed zażyciem 2 tabletki z 3 tygodnia. Czy powinnam normalnie zrobić przerwę pomiędzy blistrami? I czy krwawienie może się w tej przerwie nie pojawić ze względu na obniżone działanie tabletek? Czy od 1 tabletki nowego blistra będę już w pełni zabezpieczona? Zastanawiam się czy moja mikroflora odbuduje się w tym czasie, zwłaszcza, że biorę probiotyk nie zawierający pałeczek kwasu mlekowego tylko drożdże (Enterol). Będę wdzięczna za odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach