Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Paula9566

Antybiotyk a tabletki anty.

Polecane posty

Gość Paula9566

Hej! Jako, iż jestem chora, został mi przepisany antybiotyk zawierający amoksycylinę, więc zakładam, że skuteczność tabletek zostanie zaburzona. Jestem aktualnie w 1 tygodniu nowego blistra i wczoraj po południu zażyłam 2 tabletkę anty, a wieczorem pierwszą tabletkę antybiotyku. Stosunków w przerwie pomiędzy tabletkami anty nie było, najbliższy był gdzieś w połowie 3 tygodnia poprzedniego blistra, więc jakieś ponad 2 tygodnie temu, więc o ciążę martwić się nie muszę. Wiem, że w trakcie brania antybiotyku i 7 dni po nim muszę stosować dodatkową antykoncepcję. Antybiotyk skończę brać 11go, i tydzień po antybiotykoterapii, w którym powinnam dodatkowo się zabezpieczyć skończy się 18 czyli rano przed zażyciem 2 tabletki z 3 tygodnia. Czy powinnam normalnie zrobić przerwę pomiędzy blistrami? I czy krwawienie może się w tej przerwie nie pojawić ze względu na obniżone działanie tabletek? Czy od 1 tabletki nowego blistra będę już w pełni zabezpieczona? Zastanawiam się czy moja mikroflora odbuduje się w tym czasie, zwłaszcza, że biorę probiotyk nie zawierający pałeczek kwasu mlekowego tylko drożdże (Enterol). Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować