Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrość o przyjaciółkę... Jak Wy byście to odbierali?

Polecane posty

Gość gość

Moja przyjaciółka jest bardzo lubianą osobą. Do nikogo nigdy nie odnosi się wulgarnie, opryskliwie, z pogardą. Ma świetne poczucie humoru, celnie puentuje rzeczywistość, ma tysiące znajomych na portalach społecznościowych. To dusza-człowiek. Mimo, że znam ją od wielu lat, to jest mi jakoś tak przykro, kiedy któraś z jej znajomych pisze do mnie, że, gdy wspólnie się ze sobą spotykają, robią wiele ciekawych rzeczy, a ja w tym nie uczestniczę, bo, po prostu, nie mogę. Ona wiele razy mi pomogła, robi to także nadal. Ja też przy niej jestem, gdy tylko mogę. Tylko, że czuję ukłucie zazdrości i smutku, kiedy dowiaduję się, że ona ma też swoje tajemnice z innymi osobami. To dziwne uczucie, ale silniejsze ode mnie. Rozumiem, że ona ma prawo spotykać się z innymi i nie musi mi się z tego tłumaczyć, ale czuję się wtedy tak, jakby nie była ze mną szczera, jakbym była tylko jedną z jej ulubionych osób. Odbieram to zbyt osobiście? A może mam rację? Dodam, że również mam swoich znajomych, ale nie są mi tak bliscy, jak ona.

Gość gość
Masz pewne niskie poczucie własnej wartości. Każdy ma prawo do tajemnic z innymi i pogodz się z tym.

Gość gość
Zapanuj nad swoją zazdrością, twoja przyjaciółka nie jest twoją własnością, rozumiem co czujesz, chyba podświadomie odbierasz to jako zdradę, ale twoja zazdrość prędzej czy później przełoży się na waszą relację i zniszczy waszą przyjaźń. To jest problem , który istnieje tylko w twojej głowie. Ze swojego doświadczenia mogę ci doradzić, abyś przestała o tym w ogóle myśleć, tak jakby tego nie było, pomiędzy wami jest wasz świat, który tylko do was należy, a poza tym kazda ma też swój świat i to jest OK. Może być też tak, ze twoja przyjaciółka może mieć ten jej świat, a ty nie i stąd ta zazdrość. Zostaw to, mówię ci, bo sama zniszczysz coś wartościowego w swoim zyciu.