Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poleccie porzadna, ale w miare lekka spacerowke

Polecane posty

Gość gość

Witam. Przymierzam sie do kupna spacerowki. Poki co mam z zestawu 2w1 Roan na duzych, pompowanych kolach. Poki zima, bloto i u mnie w miescie remonty ulic, to jest ok. Synek za 2 mce konczy roczek. Wazy kolo 9.5 kg teraz, wozek to dodatkowe 15kg. Zaczyna sie robic ciezko, w sklepach niewygodnie na zakupach. Szukam spacerowki na porzadnych kolach, ale lzejszej. Najlepiej by siedzisko bylo montowane w dwie strony i oparcie rozkladane na plasko. Jakie macie wozki?

Gość gość
No i nie jakis drogi :)

Gość gość
Poczekaj, 15 stycznia dostaniesz od rmf fm hahahahaha

Gość gość
Oki dobry temat. Też chętnie bym się dowiedziała czegoś o dobrej spacerówce. Moja ma 15 msc i chcę jej kupić coś na wiosnę. Tak marzec, kwiecień. Teraz mam x Lander puls i jest mega ciężka ten wózek miałam 3w1.

Gość gość
Cybex balios s

Gość gość
Ten cybex troche drogi prawie 1500zl :/ znacie cos tanszego a dobrego?

Gość gość
Mam taka sama sytuacje jak autorka. W sobie jadę oglądać i może kupić. Tez w miarę tanio

Gość gość
Nie chce drogiego, bo planuje korzystac rok i wtedy na wyjazdy zwykla parasolke. Roana mam jeszcze po pierwszym dziecku, ale wtedy mieszkalismy na wsi i do 2rz byl niezastapiony. Do bagaznika tez wchodzil. A teraz juz mi ciazy w miescie. Do wiekszosci sklepow nie wejde a jak juz to ciezko sie manewruje.

Gość gość
To cybex iris sobie zobacz, tańszy a też dobry. Albo britax b agile.

Gość gość
X lander cite, lekki wygodny kosz na zakupy dla dziecka ciekawego świata w sam raz

Gość gość
My w zeszlym roku kupilismy EspironSonic, wtedy byly za 800 zł. Kladzie sie prawie na plasko, ma bardzo duzy daszek, praktycznie do pałaka z przodu, wiec super od wiatru mozna ochronić. I sklada sie płasciutko, da się nosić jedną ręką

Gość gość
Kees k2go. Waży 6kg jest lekki zwinny składa i rozkłada się 1 ręka. Jestem mega zadowolona, używamy go od kiedy syn skończył 10 miesięcy.

Gość gość
Ten xlander cite drogi. No i jak te pozostale podane przez Was ma malenkie kolka... Wolalabym wieksze i pompowane a spacerowka z mozliwoscia ustawienia tylem do kierunku jazdy.

Gość gość
Ciezko bedzie z przekladanym siedziskiem. Sprawdz joie litetrax ok 890zl, jesli chcesz pompowane kola to litetrax air ale on juz kosztuje 1200. Te z pompowanymi sa ciezkie, ja mam na piankowych kolkach i jest super, prowadze i skladam jedna reka, podbija sie leciutko, ale jest tylko przodem do kierunku jazdy. Wygoogluj moze, ja znalazlam greentom reversible, ale tez 1200 trzeba liczyc, nie znam wozka. Ale opinie tez znajdziesz na necie jak wyszukasz cos fajnego.

Gość gość
Ja mialam bebetto nico.Bylam zadowolona.Wozek kosztowal niecale 800zl.Siedzisko mozna wpiac przodem do jazdy,lub tylem,a przodem do Ciebie,jesli dziecko mniejsze.Buda rozkladana do samego paląka,ale zgrabnie zrobiona,nic z tylu nie wisialo,spinana jest zamkami.W budce okienko do podgladania,regulowana raczka obszyta eco skora,z tylu w oparciu siatka na drobiazgi,pojemny kosz na zakupy pod siedziskiem.Rozkladane prawie na plasko,mozna dokupic torbę na rączkę.Koła pompowane,przednie mniejsze z mozliwoscia blokady.Nam wozek pasował, wygodne,spore siedzisko dla dziecka,amortyzatory,jezdzil lekko I plynnie, mozna prowadzic jedną ręką.Kupilabym go ponownie.

Gość gość
Dziewczyny a ktoras moze miala ten wozek Hauk Sport? Czytam wlasnie opinie i sa ok. Te wozkinco roku pojawiaja sie w Aldim za smieszne pieniadze.

Gość gość
Mam podobne dylematy, tylko teraz dziecko jeździ Jedo Bartatina. Na wiosnę planuję kupić lżejszą spacerówkę. Ja się zastanawiam pomiędzy wspomnianym Joie Litetrax (ok. 9 kg) a Valco Snap (6,6 kg!), ale to są wagi z kołami piankowymi, a nie pompowane. No i obydwa ustawia sie tylko przodem fo kierunku jazdy. Plus Joie jest taki, że jest to wózek amortyzowany, więc nawet bez pompowanych kół dziecko ma wygodnie. Minusy są takie, że jest dla dziecka do 15 kg - moja córka na 5 mcy waży 9 kg, więc nie wiem ile realnie posłuży. Noni ma rączkę bez regulacji - trzeba się do niego przymierzyć czy pasuje. Valco dla odmiany jest dla dziecka do 20 kg, ale za to nie ma amortyzacji, więc lepiej wziąć wersję z pompowanymi kołami, która nie jest już taka lekka jak ich flagowe 6,6. Ja się chyba na tę chwilę skłaniam ku Joie. W teren mam po znajomej x-lander xa, który jest lżejszy niż mój obecny wózek i ma skrętne koła, ale opony ma jak traktor - nadal się i do lasu i na plażę. A Joie na piankowych będę miała jako miejski wózek.

Gość gość
Wow córcia 5 msc i 9 kg. Pokaźna masz dziewczynkę. Masz co nosić hehe, a będzie jeszcze więcej do noszenia. Moja 15 msc 11 kg. Naszczescie zaczęła chodzic.

Gość gość
No wiem :) ostatnio u lekarza 9,3 kg i 71 cm. Miała wtedy 5 miesięcy i tydzień. Urodziła się duża - 4380g i 61 cm. Ostatnio bardzo intensywnie pełza, myślę że niedługo zacznie raczkować, wtedy pewnie przestanie tak szybko przyrastać. Szczęście że od małego dużo czasu umie spędzać sama na podłodze i nie domaga się noszenia. I dobrze że kupiłam to Jedo na start, bo w mniejszej gondoli by mi się już teraz nie mieściła z kombinezonem i czapą; )

Gość gość
Joie jest do 15kg ale jest spawany a nie skrecany i ponoc spokojnie udzwignie wiecej. Ale nie przejmowalabym sie tym zbytnio, moj syn ma teraz 2,5 roku i wazy ok 16 kg, 15 mial tak na 2 lata, a tez mial ok 9kg przed skonczeniem 6 miesiecy, dziecko potem zwalnia z waga. No i moj nie chce jeździć w wozku odkad skonczyl tak 18-20 miesiecy, duzo dzieci tak ma.