Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gryba jelitowa...wasze rady..

Polecane posty

Gość gość

Hej..od 4 rano tak mnie męczy grypa jelitowa. Wiadomo wymioty i potworna biegunka. I wysoko gorączka. Nie da już rady. Ma ochotę w łep sobie palnac. Bola mnie strasznie kości do wc chodzę na czworaka bo inaczej strasznie się w głowiw kręci. Miewałm takiw grypy ale ta jest najmocniejsza.. Może ktoś da jakieś rady..pije gorzką herbata i dalej ciągnie na wymioty..pomocy.

Gość gość
kup sobie cole i pije po trochu, nie za duzymi porcjami.. jak juz nic nie zwymiotujesz przez powiedzmy wiele godzin i poczujesz sie nieco lepiej, mozesz zjesc banana. a potem znów cola. Przechodzi na tek kuracji b szybko

Gość gość
Pij żebyś się nie odwodniła np elektrolity. generalnie to co dasz rade. Zdrowka :)

Gość gość
Pija cole tak małymi łyczkami.. Nie wiem jak to dziecie znosza..ja stra baba ledwo rady daje..ssałam tabletki na chorobę lokomocyjna to z 2 godziny było ulgi do mulenia ale zaraz wraca..:(

Gość gość
A próbowałaś smecte/ węgiel- cos na biegunkę?

Gość gość
a po tej coli wymiotowałas? Bo ja kiedys nie wiedziałam o tym sposobie, ale przyznam, ze nic lepszego nigdy nie miałam, kiedys męczyłam sie przy grupie , a odkad stosuje cole, to ani razu jeszcze po niej nie zwymiotowałam... niesamowite jak działa, przynajmniej na mnie...

Gość gość
Cola,slaba herbata, elektrolity cokolwiek co jestes w stanie wypić. Grunt to sie nie odwodnic na to dziadostwo nie ma zloyego środka trzeba to poprostu przetrwać. Jak moja corka miala jelitowke to ja tak zasmektowalam ze biegunki nie mala po jednym dniu doszly wymiotny. Lekarka mi mowila ze jak nie pojda dolem te wirusy to wyjdą gora no i tak bylo tak wymiotowala ze trafila do szpitala Male dziecko znosi to gorzej i szybciej sie odwadnia mam nafzieje ze jitro poczujesz sie lepiej

Gość gość
może spróbuj połknąć węgiel popijając miętą. cola w małych porcjach. kromka chleba z masłem też dobrze zrobi. wiesz jak zrobić tak zwaną marchwiankę: marchewkę startą w sporej ilości wody ugotuj przypraw delikatnie solą i pieprzem do smaku plus trochę ryżu wsyp, babcia mi robiła właśnie na grypę i pomagało. ważne dużo pić i cośkolwiek delikatnego zjeść. kawałek dwudniowego chleba czy tą marchwiankę z ryżem.

Gość gość
W ktorym tc jestes?

Gość gość
Po coli wymiotuje...ale piję co kolwiek. Właśnie nie mam nic na biegunkę:( jak tylko przestane wymiotować to sobiw ugotujw ta marchwianke. Bo ryż to dobry na biegunkę. Ale to tak długo trwa? Myslałm że parę godzin i nic..najgorzw jak ciagnie na wymioty a nie masz czym..

Gość gość
W ciąży nie jestem..wiem że tu dostanie się dobra odpowiedź..

Gość gość
to moze szukaj lekarza jak jutro nei przejdzie... ale to znowu nie az tak dlugo.. ja najbardziej nie znosiłam zawsze wymiotów, biegunka to pół biedy..

Gość gość
Jesli masz możliwość wysłania kogoś do nocnej apteki to niech jedzie Ci po Nifuroksazyd. Teoretycznie jest na biegunkę ale działa też przeviwwymiotnie.

Gość gość
Nie zasmiecaj tego forum!!!!!

Gość gość
bo o grype jelitowa pyta to zasmieca? nie przesadzaj... dobrze ze jakis temat inny niz poród, karmienie cycem i zachodzenie w ciąże

Gość gość
00.42 ale to jest forum wlasnie dla takich tematow!!!!

Gość gość
Autorko i jak sie czujesz? Teraz pelno tych wirusów lata w powietrzu bo pogoda beznadziejnna ani to zimno ani mrozu to w powietrzu wszystko wisi. Autorko teraz jest wysyp adenowirusów. Moja cala rodzine wzielo 26 grudnia a ze mamy 7 mieieczne dziecko ktore tez wymiotowalo wszystko co zjadlo to pojechalismy do szpitala i bylismy az 3 dni. Doszly biegunki ostre niestety do tego. Wszystcy bylismy chorzy. Do tego potem zarqzili sie od Nas tesciowie. A w szpitalu wszystkie dzieci na sali na to samo lezaly. W ciagu tych 3 dni przewinelo sie 6 dzieci z adenowirusem. Moja coreczka nadal teoche wymiotuje jak zje cos innego noz mleko. Juz mam dosc tego wirusa:( powodzebia i zdrowka!:)

Gość gość
Nie ma rad. Trzeba to przetrwać i tyle. Do lekarza z jelitówką. Naprawdę macie nie po kolei w głowach. Później nic dziwnego ze ludzie miesiącami czekają w kolejkach

Gość gość
Dicoflor na wzmocnienie flory jelitowej to przede wszystkim. Plus węgiel

Gość gość
Do tej najmadrzejszej z 9.25 Sama masz nie pokolei w glowie co widac. Z malym dzieckiem ktore nic nie jest w stanie przyjac ani mleka ani wody i rzyga dalej niz widzi, o biegunce nie wspomne nawet i moczu nie oddaje od 4 godzin to sie nie idzie do lekarza? Jestes nienormaalna. Z doroslymi to inaczej. Male dziecko szybko sie odwadnia to nie wiesz? A taka madra niby jestes hahaha. Zalosne. Ciekawe tylko tak sie wymadrzasz tutaj a jak by Ciebie to spotkalo to juz widze co bus wyprawiala. Dobra szkoda na Ciebie czasu. Spadaj i glowy nie zawracaj skoro nie masz nic do powiedzenia na temat.

Gość gość
Pisałam o dorosłych z jelitówką bo o tym jest temat, a nie o dzieciach :-P

Gość gość
odgazowana cola. Pomagają saszetki smecty.