Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Baby Miracle

CIĄŻA PLANOWANA NA WIOSNĘ 2018

Polecane posty

Jak w temacie. Szukam towarzystwa, wsparcia i możliwości dzielenia się wszystkim tym, co z ciążą i macierzyństwem związane. Zapraszam wszystkie dziewczyny, które jeszcze nie są w ciąży, ale tak jak ja planują zajście na wiosnę/lato. Kim jesteście? Ile macie lat? Skąd pochodzicie i gdzie mieszkacie? Macie już dzieci, czy staracie się o pierwsze? Ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie, min 2+3. Mam już dwójkę, w wieku prawie 14 i prawie 9 lat. Ja sama mam 35 i czuję, że to już ostatnie chwile, na zrealizowanie mojego marzenia do końca.

Cześć :) kilka dni temu założyłam taki sam wątek "starania o dziecko 2018" Ja jestem Ola, mam 21 lat i staramy się z chłopakiem o pierwsze dziecko :) mieszkamy nam morzem :p

Gość gość
Już dawno przebiła was 'może przyszła mamusia',która co miesiąc od 3.lat zakłada co miesiąc takie tematy.

Gość Baby Miracle
Witaj a1aleksandra1 Ja właśnie w Twoim wieku urodziłam pierwsze dziecko :) W tej chwili jeszcze nie staram sie o kolejne, chciałabym urodzić na wiosnę w przyszłym roku, więc pewnie zacznę działać dopiero w czerwcu. Ale już powoli zaczynam się przygotowywać. Od ponad 8 lat biorę tabletki antykoncepcyjne, dziś ostatnia z opakowania i ostatnia w ogóle. Pewnie miną ze 2 lub 3 miesiące zanim jajniki wrócą do swojej regularnej pracy. A może i więcej? W pierwsze dwie ciąże zaszłam bez problemu, ale nie mam już dwudziestu lat...

My dopiero staramy się od początku grudnia a ja już nie mogę się doczekać :) ostatnio trafiliśmy w owulację i 4 dni w jedną i drugą stronę takze mam nadzieję, że tym razem się uda :) Jak sądzisz jakie są szanse na bliźniaki? Zawsze marzyłam o bliźniakach.

A w rodzinie masz bliźniaki? Bo te predyspozycje podobno się dziedziczy :) Prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej rośnie proporcjonalnie do wieku matki. I podobno po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych też wzrasta szansa. Z mojego wywodu widzę, że sama jestem w "grupie ryzyka" :D

Tak, moja babcia od strony mamy ma bliźniaczkę :) ja też odstawiłam tabletki. Co prawda w sierpniu ale chyba tez się zalicza :p

Trzymam kciuki. Ja mam parkę i chciałabym drugą córkę. Bardziej ze względów logistycznych, między dziewczynkami byłaby mniejsza różnica wieku, bo starszy syn to już stary koń! Bliźniaki chyba by mnie organizacyjnie przerosły...

Gość gość
My jesteśmy z mężem po dwóch planowanych ciążach bez komplikacji. Mamy dobrego ginekologa nie złodzieja nie robił co trochę usg itd... Jesteśmy cywilizowani i nie wstydzę sie męża podczas badań cipki i jest zawsze przy kazdym wspierał porody. Podczas jednego z badań zalecił osłuchiwanie tętna płodu kilka razy dziennie. Nie używać tamponów powodują stany zapalne itd.. Wiele dziewczyn to ciemnota i intymność mają wyłącznie z ginekologiem wstydzą się męża a mają Prawo mieć podczas badań cipki nawet w szpitalu.

Gość gość
20'56, ile razy jeszcze to będziesz wklejać koniobijcu? na ilu tematach trollu przebrzydły?!

Gość gość
Gin nie bada ci*/pki tylko pochwę,jajniki ,doucz się smarkaczu !!!!!!!!!!

Gość gość
Jak planujesz zajście na wiosnę 2018 to trochę późno się za to wzięłaś. Teraz co najwyżej jak ci się uda to możesz zajsć koniec lata/ jesień

My prowadzimy własną firmę w domu także nigdzie nie wychodzimy w ciągu dnia i myślę, że z bliźniakami byśmy sobie poradzili. Tym bardziej, że teściowie na dole :p