Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przyjmujecie pomoc od rodziców?

Polecane posty

Gość gość

W postaci samochodu, mieszkania, opłacenia wesela itd? Albo niematerialną, opieka nad dziećmi itp? Mnie by było wstyd i uważam, że to świadczy o niesamodzielności.

Gość gość
Wstyd to kraść albo całe życie pasożytowac. Dostałam samochód to co miałam się honorem unieść? No chyba nie :P

Gość gość
Oczywiście że tak. Mam firmę od ojca, w drugiej firmie jesteśmy wspólnikami, mam od nich mieszkanie. W zasadzie co miałem zrobić? Tak tato tworzyłeś ta firmę całe życie a teraz ja sobie wsadź? U mnie od kilku pokoleń się wszystko przenika. Rodzice pomagają dzieciom, później dzieci rodzicom. Brat z bratem itp itd.

Gość gość
Jak Ci nie przeszkadza, że rodzice sobie musieli odmawiać, żeby Tobie kupić auto, to gratuluję wyznawanych wartości

Gość gość
A ty żyjesz w mojej szafie że wiesz co musieli robić żeby mi go dać? Bo jeśli nie to się nie wypowiadaj jakbyś była moja przyjaciółka.

Gość gość
kiedy mi się żyje dziś GORZEJ jak moim rodzicom za PRL-u - jak mam być samodzielna??? kiedyś ludziom było łatwiej coś osiągnąć tj. za PRL-u , - 25 latkowie mieli wszystko i byli w pełni samodzielni

Gość gość
uderz w stół...

Gość gość
Możesz jaśniej? Co to ma znaczyć uderz w stół? Nie p*****l smutow na temat którego nie znasz to się nie odezwą. Proste.

Gość Teppic  No1
Im mniej, tym lepiej, choć u mnie były 2 wyjątki. 1. Dom jest przepisany tak czy siak na mnie i mojego brata, a że rodzice kiedyś umrą, jest to dość logiczne rozwiązanie. 2. Rodzice żony i moja matka dołożyli się znacząco do imprezy ślubnej, bo to im na tym zależało.

Gość gość
Pasożytom i rozpieszczonym dużym dzieciom od razu cisnienie się podnosi;)

Gość gość
Specjalnie to napisałam. Niech cię dupa piecze zazdrosny człowieczku. Jestem tak wyrodna córko że kazalam starym zrec suchy chleb który popijali denaturatem w piwnicy bez prądu żeby na wóz starczyło. Hue Hue.

Gość gość
Przynajmniej na edukacji przyoszczędzili;)

Gość gość
gdybym w tych czasach miała możliwości dorobienia się - to bym była samodzielna ale co ja poradzę na to , żyje mi się GORZEJ niż moim rodzicom kiedyś , i prędko się nie usamodzielnię,

Gość gość
Dostałam mieszkanie, opłacili część wesela, opiekowali się moim dzieckiem jak pracowałam . Jestem im za to wdzięczna a opinia innych zwłaszcza na kafe mało mnie interesuje ;)

Gość gość
W twoim przypadku wystarczyło nie oszczędzić na gumie i problemie. A tak... Cóż ;) a na ból d**y polecamy proktohemolan. U mnie się sprawdził.

Gość gość
Przecież do grobu tego nie wezmą, a są całkiem zamożni i dużo im zostalo. Poza tym ja mimo iż mam dopiero 35 lat już pracuje dla dzieci, bo sama już mam wszystko co mi do życia potrzebne.

Gość gość
A za swoje pieniążki w aptece zapłaciłaś? Czy z kieszonkowego?

Gość gość
Moje dziecko dostanie od nas sporo gdyż uważa że dług który się zaciągnęło od rodzicow splaca się własnym dzieciom, ja od swoich nie dostałam nic i mam do nich żal.