Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jem łyżeczkami chili zmieszane z solą

Polecane posty

Gość gość

strasznie mnie ciągnie by to jesc.Czy to oznaka ze brakuje mi witamin?Potrafię w ciągu dnia zjesc całe opakowanie chili

Gość gość
Ty wiesz co dobre :P

Gość gość
jedz to schudniesz. ostre przyprawy mają składniki które sprawiaja ze chudniemy kapsaicynę i piperynę. Kapsaicyna to organiczny związek chemiczny odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki chili. Kapsaicynę pozyskuje się z chili. Piperyna jest znana jako środek na odchudzanie, jednak z badań wynika, że piperyna ma także właściwości przeciwnowotworowe, antybakteryjne

Gość gość
ale sól odradzam. bedziesz jesc duzo soli to wywołasz nadciśnienie a to nie jest przyjemna choroba i można sie przy niej przekrecić

Gość gość
ja potrafie zjeść nawet surowe chili, ale powoli je jem. moge jesc ostre jedzenie normalnie, chociaz na poczatku nie dawalam rady. trzeba powoli stopniowo uczyc sie jesc ostre przyprawy

Gość gość
19:15 mylisz sie. gdyby chili suszone ze sklepu nie mialo mocy to nie mialoby tez ostrego smaku a ostry smak chili zawdzięczamy miedzy innymi kapsaicynie i piperynie którą ma w sobie chili a kapsaicyna i piperyna maja dobry wplyw na odchudzanie

Gość gość
no ale to prawda ze surowe chili jest 100 razy lepsze niz suszone wiec jedz te surowe chili lepiej

Gość gość
gość dziś no i nie ma, sprawdzałem chyba wszystkie marketowe prymaty i inne kamisy i to jest tak słabe, że ręce opadają...

Gość gość
gość dziś niekoniecznie... można kupić w sklepie zielarskim albo nawet na allegro konkretne, suszone papryki i samemu zmielić np. http://allegro.pl/a-papryka-chili-habanero-red-savina-owoc-10-g-i7051740618.html albo http://allegro.pl/bird-eye-papryczki-chili-piri-piri-50g-i5597704704.html mocy po ususzeniu nie ubywa ;-) w marketach nie bez powodu podają tylko kraj pochodzenia, o gatunku już nie wspominając :-) g****o i tyle :-)

Gość gość
Wiem ze niby odchudza ale ja jakos nie chudnę:/Jak jem to mnie piecze w buzi,ale za chwilę organizm woła o jeszcze.Chłopak twierdzi ze brakuje mi żelaza,czytałam gdzies tez ze taki apetyt na ostre to oznaka ze ma sie duzo testosteronu-jestem kobietą.I koniecznie muszę mieć to chili zmieszane z solą

Gość gość
No i następnego dnia na toalecie czuję takie pieczenie...że mysle po co mi to było i nigdy wiecej.A potem znowu jem chili z solą,łyżeczkę do buzi,zagryzam np paluszkami czy co akurat mam pod ręką

Gość gość
Swieze jadłam pare razy,też pycha,ale teraz u mnie nie da rady kupic,miałam fajny przepis na pstrągi z papryczką chili,zlatałam wszystkie sklepy i nigdzie nie mieli

Gość gość
najlepsze jest surowe chili a surowe chili mozesz kupic w warzywniaku

Gość gość
do 20:09 masz za malo oleju w glowie skoro nie chudniesz :D za tepa jestes

Gość gość
ten twój chlopak to debil skoro twierdzi ze brakuje ci żelaza bo w chili nie ma żelaza jeśli już to są to tak maleńkie ilości że na nic sie nie zdają. żelazo jest w innych produktach

Gość gość
gdybys miala za duzo testosteronu to mialabys ramiona szerokie jak u mężczyzn i owłosienie w miejscach gdzie włosy nie powinny rosnąć i męski głos. jeśli masz podwyższony poziom testosteronu to musisz to leczyć. nadmiar testosteronu leczy sie estrogenami czyli kobiecymi hormonami (tabletki z estrogenem czyli np pigułki antykoncepcyjne bo tam jest estradiol czyli estrogen

Gość gość
to prawda mojej dziewczynie wyroslo kilka wlosów na piersiach jak miala za duzo testosteronu