Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w związki powinno się wchodzić dla przyjemności czy dla obowiązku?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
z miłości by dozyc starosci w szczesciu i chorobie na wiecznosc , jak ty mi tak ja tobie:)

Gość gość
kretyn.

Gość gość
Kto jest kretynem? Pytanie bylo calkiem powazne, bo mam wrazenie, ze wielu ludzi jest w zwiqzkach tylko dla obowiazkow a nie dla przyjemnosci, np wychowywanie dzieci, praca na te dzieci, seksu brak, randek brak, romantyzmu brak, uniesien brak

Gość gość
Pożyj z kimś dłużej to zobaczysz czym jest gornolotna miłość. Właśnie obowiązkiem.

Gość gość
No wlasnie, to ja sie bardzo kulturalnie pytam, na ch u .j wchodzić w takie związki?

Gość gość
tam gdzie jest miłość przyjażź to nie ma takich problemow

Gość gość
Ile macie lat i ile lat jesteście w związku? Bez tych danych nie podyskutujemy.

Gość gość
Ja mam lat 33, ale w pewnym sensie 21 lata, bo większość ludzi wchodzi w pierwsze związki w wieku 15 lat a ja pierwszy raz w związku byłem w wieku 27 lat, czyli 12 lat później, średni wiek inicjacji seksualnej dla mężczyzn wynosi w Polsce 18 lat a ja odbyłem ją w wieku 30 lat, czyli też 12 lat później, stąd 33 - 12 = 21. W związku obecnie nie jestem ale byłem w dwóch kilkuletnich związkach

Gość gość
To odpowie ktoś, po co wchodzi się w związki?

Gość gość
Nie wiem i szczerze mówiąc chuj mnie obchodzą cudze motywy. Ja z tymi ludźmi nie śpię ani nie żyje.

Gość gość
ja weszłam w związek bo się zakochałam teraz po latach wciąż kocham i wciąż pragnę bliskości w tym sexu z moim facetem randki też mamy.

Gość gość
Ja wchodzę z związki dla przyjemności, więc jak nie ma przyjemności, to nie ma związku. I dlatego jestem szczęśliwą singielką.

Gość gość
No właśnie, czyli generalnie wchodzicie w związki nie po to, żeby się do tego zmuszać? Tak jak myślałem. Więc nie ma sensu robić w związku rzeczy tylko przykrych, do których człowiek musi się zmuszać i mieć zero przyjemności. Czyli na przykład jeśli nie ma się ochoty mieć dzieci, to nie ma takiego obowiązku?

Gość gość
5 lat masz ze się pytasz? Nie nie ma. Nie chcesz to nie masz.

Gość gość
Nie, nie masz takiego obowiązku. Po prostu uprzedzasz partnerkę wcześniej, że nie chcesz mieć dzieci i zostawiasz jej wybór albo zostanie, albo odejdzie. większość odejdzie, albo będzie za rok marudzić o dzieciaka. ale są kobiety takie jak ja, które dzieci nie chcą i tylko marzą o kimś, kto ma podobne poglądy.

Gość gość
jak ktoś cię do czegoś zmusza w związku to jest to związek toksyczny

Gość gość
ani dla tego ani dla tego. Tylko z przekonania - gdy wiesz że to jest wartosciowa osoba. Wasz problem polega na tym że jesteście z kimś na siłe bo taki wzorzec narzuca popkultura i boicie sie samotności. A zwiazek wcale wam nie gwarantuje że samotni nie pozostaniecie.

Gość Anka z Zielonego dworu
Pytanie przygłupie ale odpowiem. Znakomita większość ludzi wchodzi w związki dla WYGODY czyli dla PRZYJEMNOŚCI (bo kobieta np.upierze, uprasuje, nakarmi, da du/py, posprząta mieszkanie itp., mężczyzna da kobiecie czasem to samo, ale nie zawsze doceni to, że jest z nią w związku bo często ma chęć na przelecenie kolejnej). Związki są dla ludzi dojrzałych emocjonalnie, inni będą z nich odpadali i tworzyli piramidy bezmyślności w postrzeganiu innego człowieka, w zaufaniu mu, w łudzeniu się jego wiernością, stałością uczuć, szczerością.etc.) Z OBOWIĄZKU - bo ciąża i trzeba - totalny padół i porażka już na wstępie. Dobry związek, oparty na uczuciu, a nie na jego spłycaniu do poziomu wygodnictwa, dominacji, przyjemności, obowiązku - jest prawie nie realnym pragnieniem, chociaż zdarza się niektórym, tylko nielicznym i nie zadufanym w sobie. Miłego dnia! :D 🖐️

Gość gość
dlatego wolę być sam - kiedyś miałem z tym problem ale gdy po prostu polubiłem swoją samotność to odżyłem. Paradokslanie ludzie lgną do nas bardziej gdy chcemy być sami - ja tak przynajmniej mam. Trzeba pokochać swoją samotność by móc się odrodzić. Polecam lekturę "Przebudzenie" ojca De Mello - mi właśnie pomogła a byłem po bardzo bolesnym i toksycznym rozstaniu.

Gość Anka z Zielonego dworu
Książki de Mello są piękne, ale życie samotne, z wyboru jeszcze piękniejsze, jeśli zrozumie się, że NIKT NIE JEST NICZYJĄ WŁASNOŚCIĄ i , że NIC NIE JEST NA ZAWSZE. Powodzenia w życiu i w poszukiwaniu miłości w sobie 🖐️