Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jenng

Sluz z kawałkami brudzen pod koniec ciazy

Polecane posty

Gość Jenng

Witam jestem w 36 tyg ciazy dziś rano miałam na papierze biały przezroczysty śluz z takimi brązowymi niteczkami świeżej krwi nie było ostatnio jak byłam tydzień temu u lekarza to kazał wytrzymać mi jeszcze 3 tyg często twardnieje mi brzuch i boli czasami jak na okres

Gość gość
zbliża się poród w najbliższym czasie

Gość Jenng
To nic groźnego? ?

Gość gość
Czop, albo wlasnie zaczelas rodzic! Mi tez przy pierwszej ciazy zaczely odchodzic odchody, a dopiero potem skurcze. Jezeli to bylo lekko galaretowate to czop.masz mniej niz 2 tyg, kup pampersy i chusteczki nawilzone ;)

Gość Jenng
Już parę dni temu takie miałam. Tak takie galaretkowate . A o czym świadczy ból jak na okres ?

Gość gość2106
to najpewniej oznaki zblizajacegosie porodu, nie musi to byc dzis, czy jutro, jednak jesli jest to rzeczywiscie czop sluzowy to max 2 tyg zostalo, moze warto pojsc do lekarza niech sprawdzi

Gość gość
Jezeli odchodzi to stopniowo od kilku dni to czop. Nic sie nie martw, cialo przygotowuje sie do porodu. Wazne bys zrezygnowała ze wspólżycia, bo dzidzia juz nie jest chroniona przed ewentualnymi zarazkami -bakteriami. Lekarz niz nie sprawdzi:x bo i jak:x ale na nastepnej wizycie jak dotrwasz, powinnas zglosic

Gość gość
to są oznaki zbliżającego się porodu - odejście czopa, skurcze przepowiadające. Nic groźnego, powolutku zbliżasz się do rozwiązania :) Powodzenia.

Gość Jenng
Mam wizytę za tydzień i lekarza gdyby się coś działo zglosze się wcześniej jak m razie nic mi nie ma oprócz tych brudzen i tej galaretki

Gość gość
Jak czop jest podbarwiony krwia to porod bardzo blisko. Mnie czop odchodzil ok tygodnia, półtorej, dzien przed porodem byl brunatny. Moze zadzwon do lekarza, 36tc to jednak prawie miesiac za wczesnie.

Gość Jenng
Jak się obudziłam miałam tylko trochę tego rano m papierze, jeśli znów będę miała to zadzw do lekarza . Boli żadnych jesZcze nie mam i nie miałam

Gość gość
No gdzie za wczesnie:x Jak czop odchodzi do 2 tyg, a przy 37 tyg ciaża uznana jest za donoszoną?

Gość Jenng
Tak mi powiedział ostatnio lekarz ze do 37 muszę wytrzymać

Gość gość
U mnie w szpitalu ciaza donoszona jest od 38t0d, ale tutaj roznie czytalam, ze dziewczynom lekarze mowili. Tak czy siak 36tc to wczesniak, dziecku raczej takie wczesniactwo nie zagraza, no ale do terminu zostaly 3-4 tygodnie, dlatego pisalam, ze ja bym zadzwonila. Ale jak masz rodzic to i tak pewnie nie beda powstrzymywac porodu:) czop odchodzi do 2 tygodni, ale krew najczesciej oznacza, ze szyjka zaczyna sie rozwierac. Co tez o niczym nie swiadczy, bo ja z rozwarciem 3cm chodzilam ponad 2 tygodnie:)

Gość Jenng
Zobaczymy jak na razie mała się ładnie rusza w brzuszku a ja odpoczywam najgorsze to twardniecie brzucha nad ranem i rano ale mi odczuwam bólu przy tym. No może czasami jest taki jak przed okresem

Gość gość
mi wstrzyywali porod w 37 tc, ale ja mialam skurcze. Lekarz twierdzil że najlepiej jak jest skończone 38 tygodni.

Gość gość
To czop. Poród za kilka godzin, max 2 tyg.

Gość Jenng
Wszystko okaże się w najbliższym czasie