Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duży noworodek

Polecane posty

Gość gość

Witam byłam dziś na usg jestem w 39 tc a moje maleństwo wazy 4200 tyle wychodzi z pomiarów moja ginekolog powiedziała na to o matko mam za tydzień kolejna wizytę czego mogę się spodziewać ? Skierowanie na cesarkę ? Dodam ze z synkiem wszystko dobrze , prawidłowo się rozwija tętno ok ja cukrzycy ani nadciśnienia nie mam wszystkie badania prawidłowe , bardzo wolno tyje , dotychczas przytyłam 9 kg i jeszcze jedno pytanie jeśli noworodek urodzony od 4-5 kg jest się wtedy dłużej w szpitalu ? Może miec cukrzyce ? Trochę się martwię o synka , a i lepiej zabrać pajacyki i body wtedy w jakim rozmiarze jak już wazy 4200g

Gość gość
Moja znajoma cesarka urodziła 5 kilowego synka. Powodzenia

Gość gość
moja położna urodziła naturalnie 4,5kg

Gość gość
Ile waży i mierzy twoj mąż?

Gość gość
Mój partner ma 175 cm i wazy 70 kg

Gość gość
Ja urodziłam synka 4550 :)

Gość gość
Ja mam dwoch synow, obydwaj urodzeni naturalnie bez wywolywania- 4250-41tydz i 4080- 42tydz. Teraz maja 4 lata i rok. Zdrowe chlopaki, zadnej cukrzycy, alergii itd. Tyle ze ja mam 180cm, maz 182cm wiec zdziwilabym sie gdyby mali byli ;) Jesli chodzi o wymiary teraz to zarowno jeden jak i drugi sa wysocy 95centyl, ale szczupli (waga lekko powyzej 50centyla).

Gość gość
Może to nie jego dziecko xD

Gość gość
Takie żarty to możesz zachować dla siebie ;)

Gość gość
Mój synek miał 4200. Na ostatniej wizycie 1 lipca wg usg powinnam urodzić 15 czerwca... miałam cc właśnie ze względu na wage. Z synek wszytko ok. Ja przytylam 10 kg. Normalnie waze 52 kg 165. Mąż 180 cm i ok. 75 kg.wiec chyba jakoś normalnie. Ja odstawiłam witaminy już w maju chyba, bralam tylko kwas. Bo wydawało mi się że po tych witaminach rośnie jak szalony. W ciągu dwóch tygodni potrafił przybrać 1 kg! Byłam przerażona. Poza tym starałam się mniej jeść mięsa z kurczaka. Mój gin mówił że wszędzie jest chemia i antybiotyki. I to też wpływa na wagę dzieci. Generalnie jadłam dużo warzyw i owoców, mam swój ogródek więc truskawki i ogórki były na okrągło. Asa i gin nie pomylił się co do wagi. Powiedział 4200 i tak było. 57 cm. Anna

Gość gość
Te ważenie w brzuchu to troche pic na wode. Mój mial miec 3kg a wyszlo 3620. W druga strone tez sa pomyłki.

Gość gość
Tak, mi liczyli 3900! A ja taki mikrus jestem. Byłam przerazona. Okazało sie, ze owszem był długo bo 58cm ale waga 3100 Więc taki nawet za chudy wyglądał. Mialam cc.

Gość gość
Spokojnie, mój miał ważyć 4700, stres miałam straszny, ważył 4000

Gość gość
Przestańcie z tym "wazeniem", mi 20 minut przed porodem, przy 7 cm rozwarcia, na dobrym, szpitalnym sprzęcie mówili jeszcze, ze 4300 max 4500 ma dziecko, a po chwili wyszedł 3560...

Gość gość
urodziłam 4200 córkę przez cc. Nie ma cukrzycy, wręcz powiem, że jest silna i zdrowa, nie choruje. W szpitalu nie zostaje dłużej się z większymi dziećmi. Pamiętam jak mamy pilnowały żeby ich dzieci za dużo nie schudły, żeby mogły wyjść do domu, a u mnie nie było problemu mogłam przekroczyć ten magiczny procent.

Gość gość
Moja pierwsza pociecha 4200- po 12 godz cc. Drugi maluch urodzony 4 tyg za szybko 3900... Tez cc po 6 godz. Teraz duzym noworodkom badaja poziom cukru w szpitalu( mojemu pierwszemu dziecku 10 lat temu nie badali). Bylam na sali z dziewczynami ktore mialy dzieci 4500 i 4300.. Jedna wyszla normalnie, u drugiej maluch mial zoltaczke i byl pod lampami. U mnie z usg dzieci wychodzily mniejsze, pierwsze niby 3800, drugie 3600. Z tym ze gfybym urodzila drugie w terminie to pewnie spokojnie 4500 by mialo...

Gość gość
Moja bratowa urodziła sn syna 4550 a według usg miał mieć 4200 Bratowa jest wysoka ma 180 cm i przed porodem mierzyli ja czy da rade urodzić sn tak duże dziecko.