Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

A czy mogło być tak ze ostatnią miesiączkę miałam 25.08.2017, a zapłodnienie miało miejsce 7.09.2017? A USG wskazuje na 17 tydzień? na dzień 08.01.2018

Gość goscxy
Oczywiście ze tak może być, wg kalkulatora ciazy jesteś w 19 tc czyli różnica jest 2 tygodni a usg często pokazuje rozbieżność, może to być wynik niedokladnego pomiaru lub sprzętu a może to być spowodowane pozniejsza owulacja, każda z nas jest inna i zagniezdzenie się zarodka może być też trochę rozbieżne. Ja w 1 ciąży usg miałam 2 tygodnie do przodu niż wynikało to z om i owulacji. A w 2 ciąży usg pokazywalo 1 tydzien do tylu. Ważne żeby dziecko się rozwijało i na kolejnym usg (najlepiej wykonanym przez tego samego lekarza na tym samym sprzecie) nie okazało się ze dziecko jest np 3 czy 4 tygodnie do tylu bo to by oznaczało zatrzymanie się rozwoju płodu. Na pewno wszystko jest ok, nic się nie denerwuj bo nerwy tylko zaszkodza a twoja sytuacja naprawdę jest ok :-)

Gość gość
odpisywałam ci na poprzednim twoim temacie dlaczego nie odpowiedziałaś? "gość dziś A jak długie masz cykle? Wcześniej wszystko się zgadzało? Co ci lekarz powiedział?" Gość "Oczywiście ze tak może być, wg kalkulatora ciazy jesteś w 19 tc czyli różnica jest 2 tygodni a usg często pokazuje rozbieżność, może to być wynik niedokladnego pomiaru lub sprzętu a może to być spowodowane pozniejsza owulacja, każda z nas jest inna i zagniezdzenie się zarodka może być też trochę rozbieżne. " Tu zależy od tego jak było wcześniej. Nic autorka o rozbieżności nie pisze a podaje datę owulacji więc tu przede wszystkim kwestie są ważne które podałam powyżej. sssssssssssssssssssssssss U mnie była róznica 2 tyg. ale od samego początku ciaży -mialam bardzo nieregularne cykle.

Gość goscxy
No masz rację, ale ja wychodzę z założenia ze skoro autorka nie pisze o poprzednich usg to po prostu ich nie miała (albo ewentualnie na innym sprzęcie), nie sądzę ze ktoś założyłby temat, zadał pytanie i nie podał (ukryl) tak ważnych informacji.