Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michau98

Krosty, trądzik na penisie i okolicach

Polecane posty

Gość michau98

Witam, Jestem 19 letnim chłopakiem, mam normalną wagę ciała jak na mój wzrost, jem w miarę zdrowo, ruszam się również dość często, jedyne co to może mało sypiam. Od dość dawna zmagam się z krostami, trądzikiem który pojawił mi się na penisie, pachwinie i ogólnie w okolicach narządu płciowego, często przy i na odbycie. Na penisie są zwykle mniejsze, choć zdarzały się i takie duże, pełne białego sebum. Po jednym został wypukły ślad, coś jakby źle się zagoiło. W pachwinie, między moimi nogami, a workiem też często zbiera się dużo sebum, syfki są trochę większe. Skóra często w tych miejscach mi się przetłuszcza, więc codziennie myję się tam płynem do higieny intymnej, ale problem często powraca, szczególnie gdy mam trochę więcej ruchu lub jest ciepło. Podkreślam, że golę się tam mnie więcej co 1-2 tygodnie: na mokro, delikatnie, zazwyczaj nie podrażniam aż tak skóry. Niestety, robię coś co wiem, że to nie jest dobre: Po pierwsze często kusi mnie, żeby je wycisnąć i czasami mi się to udaje lecz one nie znikają tak jak na twarzy (twarz i reszta ciała posiada mniej syfków, a nawet w ogóle). Wiem, że to dość wstydliwe, ale niektóre trzymają się już ponad rok - nie bolą, nie rosną, nie maleją! Po drugie to wszystko swędzi, szczególnie pachwina i o***t, więc się tam drapie. Nie tak często, ale jednak gdy mam okazję to już nie mogę się opanować, robię to przez sen. Lekarz rodzinny powiedział mi, że po prostu "niech pan się nie goli" albo "BO PAN MUSI SIĘ DE-ZYN-FE-KO-WAĆ " co mnie trochę oburzyło, bo przecież dbam o higienę i nie golę się w biegu, zacinając się do krwi... Mojej dziewczynie to nie przeszkadza, ale mi owszem, bo to nie jest normalne. 1. Co to może być za dolegliwość/choroba? 2. Czy miałeś już coś takiego? Jak sobie z tym poradziłeś? 3. Co dalej? Znów lekarz rodzinny czy może skierowanie do specjalisty, tylko JAKIEGO?

Gość gość
Do dermatologa debilu