Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dysk sata w płycie głównej sata2?

Polecane posty

Gość gość

czy to w temacie zadziała? wiem że wolniej będzie chodzić ale czy będzie chodził oraz czy trzeba coś zrobić bo zobczyłem nawet zworki. dodam że w opisie płytki nic nie pisze po za sata2.

Gość gość
z tego co wiem bez problemu mozna podłączyc sata a nawet ata do ide i odwrotnie pod warunkiem przejsciówki. to nie śa skomplikowane sprawy tylko duzo piertolenia i łatwo walnąć babola. samemu nie doradzam bo te druciki to jakis koszmar jest lutowane to wszystko maszynowo cienkie bo na minimalne napiecia.

Gość gość
dysk SATA będzie działał bez problemu na płytach z SATA od I do III, natomiast jeśli płyta ma tylko SATA I to starsze dyski mają zworkę do kompatybilności z SATA I, nowsze dostosowują się automatycznie.

Gość Linux Pan
Nie ma problemu. Jak przez przejściówkę podłączałem nawet dysk od laptopa d peceta. Jest w necie jak to zrobić.

Gość gość
no ale ja chce właśnie sata1 podłączyć do płyty głównej która ma wpis że sata2 noi mam podłączony dysk sata2. czyli w tym dysku sata1 nic ze zworkami nie robić tylko po prostu go podłączyć do płyty i zasilania -tak?

zworki sa do ustawiania dysku na mastera lub slejwa Matko to ze 20 lat temu takie zabawy były co tam masz za sprzet ?

Gość gość
wez zobacz dysk satowy też ma zworki