Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WIDZIAŁAM SWĄ ŚMIERĆ WE ŚNIE

Polecane posty

Gość gość

Gdy był pogrzeb i spuszczano mnie do dziury,wtedy moja dusza zaczęła sie rozglądać panicznie wokół. Widzialam tych wszystkich ludzi...ich płacz. . Ale nie było mi ich żal. .. Wpatrywalam się w swoje ciało z wielką tęsknotą, czułam rozpacz,ogromny żal. ..myślałam tylko o tym, ze chce odzyskać ciało ...mój klucz...do mojego życia. ..rodziny...znajomych... Tylko to ciało było biletem wstępu do tych ludzi...do moich ukochanych ludzi...do tego grona w którym mam zaszczyt być. Bez tego ciała z nimi nie będę myślałam. Zastanawialam sie,co jezeli teraz urodze sie w innej rodzinie,co teraz ze mną bedzie.. To było przerażające.Tą rozpacz czuje nadal,chodź na szczęście jestem w domu,nie na cmentarzu

Gość gość
tzn ze urodzisz sie na nowo

Gość gość
do tego grona w którym mam zaszczyt być :D

Gość gość
Ale że co,że takie tłumaczenie snu? A może ...śniło mi się to 3 dni przed 30stka

Gość gość
Każdego to czeka :/

Gość gość
O w mordę

Ja też. Ale to raczej była pamięć z poprzedniego życia. To była wojna a ja byłam żołnierzem, moja śmierć wygaldala następująco, dostałam kulkę w łeb po lewej stronie. A teraz mam tak jakby w tym miejscu *Blizne*.

Gość gość
Wrozbela ty nestes p******a :D zolniezu :D

Gość gość
Naukowcy ze Stanów dowiedli , ze po smierci widzimy i slyszymy co sie z nami dzieje

Jak najbardziej. Dzieje się to przez to, że nasza dusza odłącza się wtedy od ciała i jest w pełni świadona co się dzieje. A czasami nawet nie zauważa swojej śmierci i błąka się po świecie.

Gość gość
Do mnie we snie przyszedł ojciec i mówił , ze to co wszystko o co zabiegamy i o co dochodzimy sie w życiu jest bez sensu i nie ma znaczenia.Wygladalo to tak jakby tam panował spokoj i harmonia/ pablo55

to nie widziałaś śmierci tylko pogrzeb powiedziałabym, że to zupełnie dwie różne wizje

Gość gość
Ciekawe jak dlugo sie błaka /pablo55

Nie wiem to są tylko domysły. Bo skąd na Ziemi są "dobre" dusze, czyt. Niedemony.

Gość gość
Opisywali kiedys przypadek kobiety . ktora znalazla sie w smierci klinicznej.Wszystko widziala i slyszala, znalazla sie w jakims tunelu i nie chciala isc tamta droga bo chciala wrocic do dzieci.Zaraz potem stwierdzili , ze ponownie wrocila do zycia / pablo55

Gość gość
To sie nazywa pamiec pokoleniowa Nowe badania naukowców z Emory University School of Medicine (Atlanta, USA) wykazują, że niektóre z informacji nabytych w ciągu życia (zwłaszcza te, które łączą się z lękiem i traumą) mogą być dziedziczone biologicznie, ponieważ silne przeżycia mają wpływ na strukturę DNA. Z przeprowadzonego na myszach eksperymentu wynika, że to, co w jednym pokoleniu zostanie skojarzone z doznanym stresem i utrwalone w postaci wspomnienia albo sensorycznego rozpoznania, zostanie wdrukowane w kod DNA i przekazana kolejnemu pokoleniu jako wrodzony lęk przed tym, co przodków doprowadziło do traumy. W przywołanym eksperymencie stresującym bodźcem był... zapach kwitnącej wiśni – przez zmysły człowieka konotowany bardzo przyjemnie, u badanych gryzoni, w związku z tym, czego doświadczyły, wywoływał lęk i panikę.

Gość gość
Czasami myslalem , ze dobrze byloby zobaczyc siebie samego z gory , aby ocenic siebie jacy jestesmy.Moze taka umiejetnosc posiadaja ludzie jeszcze za zycia, tylko nie potrafia tego zrobic/pablo55

gość dziś oczywiście. Ja jednak jestem za tym, że na Ziemi są zarówno całkiem nowe jak i stare dusze.czyli takie, które z jakichś przyczyn musiały wrócić na Ziemię. Ale zastanawia mnie jedno, po co jest ten czyściec? Jeśli dusza wraca na Ziemię nie ma gwarancji, że "powróci" do Nieba, a czyściec raczej gwarantuje Ci przejście tam. Hmm.

Gość gość
Religie to wymysł człowieka do kontroli ludzi

Rozumiem, że lepiej być ateista i uwierzyć w to, że nie ma zła na świecie, nie ma dobrą, Bóg nie istnieje, wszystko jest dzielem przypadku, dusza ludzka wzięła się znikąd, zapewne połączysz to że zbiorowa świadomością, a może jeszcze wywyższysz człowieka ponad Boga?

Gość gość
Życie na ziemi powstalo tylko dlatego,ze akurat powstały odpowiednie warunki. Nie ma czegoś takiego jak dusza.Wszystkim steruje twoj mózg :)