Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kodeee66

Włosy okropnie sie krusza pomocy!!!

Polecane posty

Gość Kodeee66

Witam. :) Mam problem z włosam, przefarbowałam je rok temu na blond. Kiedys moje włosy bardzo sie przetłuszczaly i były cienkie. Nie rosły ciagle wypadały były bardzo rzadkie. Teraz sa grubsze ale po rozjasnianiu przesuszone. Nie mogę zapuścić włosów, widać po odroście ze rosną i to szybko, ale końcówki tak sie krusza ze czasem gdy wstaje rano sa krótsze o cwnteymetr. przed farbowaniem było to samo, tyle ze po rozjasniniu zaczelam bardzo o nie dbać myje je co trzy dni, nakładam maski nawilżające natłuszczające stosuje jedwab , wcierke z jantara, robię maseczki z jajek. Po jedwabiu ich kondycja teoche poprawiła sie. Gdy kilka miesięcy temu scielam je, urosły do pewnego momentu ( tak do zapięcia stanika) i znów zaczynaja sie strasznie kruszyć. Przez pol roku nie suszyłam prostowałam bardzo rzadko i nic. Czy to moze byc spowodowane brakiem jakiejś witaminy? Proszę o pomoc :(

Gość gość
Chodzi Ci o włosy na intymnym futerku?:)

Gość Kodeee66
Na głowie :D

Gość gość
Dobra odżywka kreatynowa. Szampon nawilżający, nie farbować, nie używać suszarki

Gość Carycka
Skoncz Z tym rozjasnianiem calej glowy. Idz do dobrego fryzjera, zetnij te zniszczine konce, moze balejage albo sombre by c***asowalo. Zrob se u fryzjera keratyne na wlosy/ampulka Ja od kilku lat rozjasniam tylko pasma z wierzchu, tzw sombre I widze jaka strukture maja pod spodem naturalne wlosy a te rozjasnione, uzywam tez argan oil I silk

Gość Szc zur
Mnmmmmseksi

Gość gość
Nakładaj na noc olej na całą głowę, musisz dać włosy pod folię, a potem je ogrzać np. ciepłym rzecznikiem. Rano umyć dobrym szamponem, i nałożyć silikon. Przez pierwszy miesiąc codziennie. Nic nie pomaga jak olejowanie :) Olej MUSI być odpowiedni do Twojego typu włosów!!! Chodzi o ich stopień porowatości, poszukaj na wizażu ;) albo na blogach tzw. "włosomaniaczek". P.s sprawdź nową serię bonding gliss kura, wg mnie jest świetna :)

Gość gość
Jsj

Gość SandraWerkel23
A rozjaśniłaś je samodzielnie czy w salonie? Ja kiedyś rozjaśniałam włosy samodzielnie i miałam ten sam problem - kruszyły się, były suche i sianowate. Niczym nie dało się tego opanować - wszelkie olejowanie, maski czy super szampony nie działały. No i skończyło się na fryzjerze i stopniowym podcinaniu zniszczonych włosów, aż odrosły znowu zdrowe w moim naturalnym kolorze. To była dla mnie roczna tragedia. Ale teraz znowu wróciłam do blondu tylko tym razem poszłam do fryzjera w Poznaniu do salonu DaVinci akurat. Pani fryzjerka zrobiła mi przepiękny blond, a włosy są w dobrej kondycji i dodatkowo mam teraz także dobre produkty do ich pielęgnacji więc zdecydowanie polecam skorzystać z oferty specjalisty.

Gość gość
" przefarbowałam je rok temu na blond." :D albo: wydawaj więcej co miesiąc na fryzjera który nie spali ci włosów albo zostań brunetką. innego wyjścia nie ma

Gość gość
Ja też miałam taki problem. Miałam włosy do pasa i jak zaczęłam je rozjasnia to strasznie się kruszyly. Odzywialam, dałam o nie różnymi maseczkami i nic. W końcu wróciłam do czarnego koloru i jest lepiej. Włosy ściąć musiałam do szyi, ale już nie są spalone i nakładam na końcówki olejek arganowy. Ich kondycja poprawiła się o 100%

Gość gość
Nie ważne co na głowie lub jak na głowie!! Tylko co w głowie!!

Gość Niko

Strasznie mi przykro. Spróbuj kosmetyków aptecznych wax Pilomax. Pomagały mnie i moim przyjaciółkom w gorszych sytuacjach. Mam nadzieję, że i Tobie pomogą.

Gość lexi

Rozjaśniam od ponad 10 lat z czarnych włosów do blondu na poziomie 9 stosując rozjaśniacz z wodą 9% i potem na to farba tonująca z wodą 3%. Najbardziej w zapuszczaniu pomogła mi keratyna encanto, ale i tak dało się zapuścić mniej więcej do łopatek i tam kompletny stop (kruszące się końcówki/ewentualnie tak zniszczone że musiałam je ściąć, bo nie dało się z nimi żyć). 

Przejrzałam wszystkie fora, próbowałam wszystkiego bezskutecznie (wcierki, tabletki, drogie kosmetyki, olejowanie, olaplex), aż trafiłam na kanał jakiejś starszej pani z mega długimi i gęstymi blond włosami. Doradzała, żeby pozbyć się prostownicy i suszarki, a zamiast tego stylizować włosy termolokami. Miałam w domu komplet nowoczesnych ceramicznych termoloków z welurem, więc stwierdziłam, że nic nie ryzykuję - mogę spróbować. Zrezygnowałam z suszarki i prostownicy, i zamiast katować moje naturalnie kręcące się włosy suszarką i potem jeszcze prostownicą, postanowiłam, że będę wspomagać ich naturalne właściwości (tj. nadam kształt paskudnemu skrętowi zamiast go na siłę prostować). Zajmuje mi to 10 minut rano, chodzę spać w warkoczu w mokrych włosach, do rana mam suche, jeśli nie, to dosuszam chłodnym powietrzem, daję na termoloki i voila. Włosy po 5 latach nierośnięcia właśnie mam dłuższe o 5 cm 😄 także w moim przypadku akurat stylizacja była winowajcą.

Miałam i tak spore wątpliwości, bo te termoloki w zasadzie też są gorące - ale jakoś dziwnie one aż tak nie niszczą włosów - czytałam, że to dlatego, że w przeciwieństwie do prostownicy, one będąc na włosach stopniowo stygną (a włosy razem z nimi) i to jest ta zasadnicza różnica. No u mnie w każdym razie działa, są w o niebo lepszej kondycji i przede wszystkim w końcu rosną, zamiast się kruszyć.

Gość Konfederacja. W.i N.
Dnia 8.01.2018 o 23:42, Gość Kodeee66 napisał:

Witam. 🙂 Mam problem z włosam, przefarbowałam je rok temu na blond. Kiedys moje włosy bardzo sie przetłuszczaly i były cienkie. Nie rosły ciagle wypadały były bardzo rzadkie. Teraz sa grubsze ale po rozjasnianiu przesuszone. Nie mogę zapuścić włosów, widać po odroście ze rosną i to szybko, ale końcówki tak sie krusza ze czasem gdy wstaje rano sa krótsze o cwnteymetr. przed farbowaniem było to samo, tyle ze po rozjasniniu zaczelam bardzo o nie dbać myje je co trzy dni, nakładam maski nawilżające natłuszczające stosuje jedwab , wcierke z jantara, robię maseczki z jajek. Po jedwabiu ich kondycja teoche poprawiła sie. Gdy kilka miesięcy temu scielam je, urosły do pewnego momentu ( tak do zapięcia stanika) i znów zaczynaja sie strasznie kruszyć. Przez pol roku nie suszyłam prostowałam bardzo rzadko i nic. Czy to moze byc spowodowane brakiem jakiejś witaminy? Proszę o pomoc 😞

a palisz mentole ? 

albo cokolwiek innego papierosowego ?

ćpasz?

chlasz ?

nie modlisz się ?