Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z mieszkaniem po ślubie

Polecane posty

Gość gość

Planujemy wspólną przyszłość. Zaczynamy wszystko uzgadniać i dochodzimy do konfliktu. Gdzie zamieszkać po ślubie. Żadne z nas nie chce ustąpić. Narzeczony ma swój dom, wybudowany 5 lat temu. Mieszka w mieszkaniu, które należy do rodziców. Nie chcę mieszkać u niego. Nic nie będę z tego miała. Mam swój dom. Jestem jego właścicielem. Mieszkam sama. Z kolei on nie chce się do mnie przeprowadzić. Jego dom na wsi. Mój w mieście.

Gość gość
W Twoim lub jego domu jeszcze ktoś mieszka (rodzice/rodzeństwo) czy macie po swoim domu tylko dla siebie?

Gość gość
Sprzedajcie oba domy. Kupcie jeden wspólny. A co do stanie to weźcie sobie każde że swojego domu i tyle. Problemy jak się ma za dużo :/ jeszcze małżeństwem nie jesteście a już kalkulujecie komu się co opłaca ... kto straci bardziej ... chore.

Gość gość
nie zrozumiałam to on mieszka w tym domu czy w jeszcze jakims innym mieszkaniu rodziców

Gość gość
absolutnie nie sprzedawajcie żadnego, tylko ustalcie co będzie bardziej ekonomiczne: z którego domu krótsze, opłacalne dojazdy do pracy, w przyszłości dzieci do przedszkola/szkoły... to jest ważne, przekonaj go, że Twoja opcja (dom w mieście) jest bardziej komfortowa i opłacalna (tak domniemam). Odpada chociażby odśnieżanie dróg dojazdowych - choć zimy nie tęgie :p

Gość gość
Ona ma swój dom, który stoi pusty. Mieszka sam w mieszkaniu rodziców. Dom jest cały jego. Ja mieszkam sama. Dom dostałam w spadku po rodzicach, którzy nie żyją. Nie chcę go sprzedawać. Dom ma 30 lat i jest po kapitalnym remoncie.

Gość gość
no tak - on chce u siebie, bo nowiutki dom, zapewne jego marzeń, Ty u siebie, bo też de facto prawie jak nowy, a w dodatku wartość sentymentalna. ciężka sprawa - jak ktoś wyżej wspomniał - za dobrze się ma :P zazdroszczę, choć musicie obrać jakiś kompromis....

Gość gość
To dlaczego jemu zalezy zeby mieszkac w jego jesli teraz tam nie mieszka. Ma swoj dom i mieszka u rodzicow? Dziwne . Moze mieszka tak bo blizej pracy? Jego dom wymaga pewnie remontu skoro teraz nikt tam nie mieszka?

Gość gość
Ojej tak to jest niestety gdy ma się za dużo w dvpie....

Gość gość
wynajmijcie domy i mieszkajcie w mieszkaniu, jak sie rozwiedziecie- kazdy ma swoj majątek i bedziesz miała gdzie sie podziac z dziecmi. A domy niech na siebie zarabiają

Gość gość
to mieszkajcie osobno. Paranoja. Każde rozwiązanie złe dla Was.

Gość gość
Każde niech swoje wynajmie a razem weźcie kupcie na kredyt wspólny dom czy mieszkanie nic tak ludzi nielaczy jak kredyt

Gość gość
Gosc wyzej.miec domy mieszkania i beac kredyt oddawac x2..musial.by kto na glowe upasc

Gość gość
18.00 jeszeli dwoje ludzi i ma problem gdzie mieszkać bo kazdyvcgce u siebie to już upadli na głowę.

Gość gość
Słabo widzę tę wspólną przyszłość w takim układzie :) A na marginesie - co niby chciałabyś "mieć" z mieszkania u niego, że piszesz "nic nie będę z tego miała"?

Gość gość
Mieszkajcie miesiąc u Ciebie miesiąc u niego hahaha i będzie sprawiedliwie Ale jak zamierzasz autorko i mu męża to BROŃ boże noc się nie dokładaj abyś stratna nie była. Albo wtedy swój dom wynajmij i zbieraj kasę na wypadek rozwodu. No a jak zamieszkanie jednak u Ciebie to nie bierz kasy od męża żeby on stratny nie był . Chociaż jak się dłużej zastanowić to będziesz stratna bo będzie Ci zużywał mieszkanie czy tam dom ;-) powinien zwracać koszty. Nie kalkuluje Wam się wspólne mieszkanie oj nie.