Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to bardzo dziwene, że 30 latka nie ma przyjaciól?

Polecane posty

Gość gość

byłam zawsze na uboczu i nie przeszkadzało mi to, ale teraz jakoś żal, że nie mam dobrej kolezanki że jak się spotykam z jakimś z facetem to właściwie tylko z nim, nie uwieszam się na nim, brakuje mi towarzystwa ludzi, którzy nie chcą ode mnie seksu

Gość gość
moja koleżanka ze studiów jest pochłonięta dziećmi i swoim zyciem, nie mamy już za wiele wspólnych tematów

Gość gość
tak, to dziwne. W tym czasie miałaś masę okazji do nawiązania relacji- co najmniej 3 szkoły i może nawet studia, a teraz pewnie praca. Jeśli nie przyjaciól to chociaż jakieś dobre koleżanki powinnaś mieć- choćby kilka.Ja sama zaczęłam mieć potrzebę nawiązywania relacji koleżeńskich na studiach dlatego wiem, że takie wyobcowanie to jest problem- albo nieśmiałość, albo jakie problemy w nawiązywaniu relacji społecznych, np lęki , brak prawidłowych wzorców nawiązywania relacji, egoizm, czy wiele innych przyczyn.

Gość gość
Bo jak są dzieci, praca i mąż to ciężko znaleźć czas na kolezanki, chyba że to lato i długo widno jest to co innego

Gość gość
Bo jak są dzieci, praca i mąż to ciężko znaleźć czas na kolezanki, chyba że to lato i długo widno jest to co innego XXXXX bzdura, nikt nie mówi zeby biegać 3 razy w tygodniu na ploty, ale ten raz czy 2 w miesiacu plus jakaś rozmowa telefoniczna czy sms na miesiąć to nie jest problem. O znajomości trzeba dbać , jak ci sie nei chce to sie nie dziw, ze się rozpadają

Gość gość
Nie dziwne tylko raczej smutne. Ludzie powinni mieć przyjaciół, chociaż częstotliwość życia towarzystkiego to bardzo indywidualna sprawa.

Gość gość
normalne, z czasem więzi się urywają bo na pierwszym miejscu jest mąż, dzieci, rodzice, kupno mieszkania i praca pochłania energię życiową i nie ma opcji na psiapsiółowanie.

Gość gość
Bo dobrze radzę sobie w samotnosci, jednak czasem mi szkoda, że nie mam z kim iść do kina. to znaczy wiadomo jakiś facet zawsze się znajdzie, ale oni na ogół nie chcą się przyjaźnić, tylko wiadomo co... W ostatniej pracy trafiłam na wyjątkowo niefajne kobiety (dwie) z nimi nie chciałabym chodzić nigdzie. Byłam nowa, obgadywały mnie jak i innych w tej pracy. Wysmiewały ludzi.

Gość gość
normalne, z czasem więzi się urywają bo na pierwszym miejscu jest mąż, dzieci, rodzice, kupno mieszkania i praca pochłania energię życiową i nie ma opcji na psiapsiółowanie. xxxxx ja mam koleżanki od 20-24 lat. w tym czasie były zmiany pracy, związki, dzieci, domy, wyjazdy za granicę i oczywiście częstotliwość kontaktu jest rzadsza niż na studiach, ale jest. Ale to trzeba dbać

Gość gość
Ja tez niemam ale zrezygnowalem z nich bo same pijaczyny i mi sie juz znudzilo byc ciagle nawalony;-)

Gość gość
Ja tez nie mam, ale na własne życzenie bo zawsze byłam jak ksiądz na spowiedzi, wszystkie koleżanki przychodziły tylko się wyżalić na coś, zupełnie jakby żadnych pozytywów w życiu nie miały. Jak zamieszkałam z facetem było to samo i w końcu to on zapytał czy to nasze mieszkanie czy konfesjonał i może trzeba tace postawić i ustalić stawke za możliwość wylania swoich problemów życiowych.

Gość gość
przyjaciela trudno znależć, takie prawdziwgo