Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądaliście dziś uwagę bardzo wspolczuje tym rodzica

Polecane posty

Gość gość

Oglądałam trzymając moja 8 miesięczna córke i się poplakalam. Śliczna mała Sara przez lekarza i położna jest w takim krytycznym stanie..a byc moze wystarczylo zarehowac na czas a nie olac wynikow, dozywotni zakaz wykonywania zawodu to za mało, a on nawet zawieszony nie jest. Naprawde niewyobrazalna tragedia..a najgorsze że to może spotkać kazdego:((

Gość gość
Ja też się popłakałam. Brak słów

Gość gość
rodzicom..* tel.mi zmienił.

Gość gość
Ja oglądałam ten reportaż i do tej pory nie umiem się otrząsnąć. Sama jestem w ciąży, rozwiązanie za ponad 3 miesiace, ale ostatnio tyle się słyszy o śmierci maleństw po porodzie przez niekompetencje lekarzy, że strasznie się boje porodu. Przecież temu dziecku nie dają szans :( nosisz przez 9 miesięcy, dbasz o siebie ciąża rozwija się zdrowo a dziecko idzie na stracenie bo komuś się nie chcę zareagować :( i to mają być ludzie którzy ratują życie ?! A gdzie sławna przysięga Hipokratesa ?

Gość gość
Jeszcze matka czuła że jest coś nie tak...i zawierzyla im że wszystko jest dobrze..bo człowiek jest w szpitalu i myśli że jest bezpieczny w dobrych rękach.. A teraz malutka dziewczynka leży niewidoma, nieslyszaca i może umrzeć w każdej chwili..i żadne odszkodowanie nie wynagrodzi im tego bolu

Gość gość
Jak wy łykacie wszystko co w tv podają... Dziecko miało tachykardię, więc już przy przyjściu było niedotlenione. Cc mogło, ale nie musiało zmienić sytuację. Nie mniej jednak straszna tragedia, niezależnie od przyczyny.

Gość gość
22:20 ok..ale na pewno wiele godzin w takim stanie mu nie pomoglo. Moze i malenka urodzilaby sie zdrowa a jak nie to może i uszkodzenia były by mniejsze gdyby decyzja podjęta była błyskawicznie... kobieta została zignorowała i doszło do zaniedbania.. nie pisałabys tak ze lykamy ci tv poda gdyby tragedia dotknęła Ciebie lub kogoś Ci bliskiego (czego oczywiście absolutnie nie zycze)

Gość gość
wiecie co, ja nie mam pojęcia, dlaczego u nas społeczenstwo takie bierne... lekarzy sie uwaza za bogów, i akcetuje wszystko co zrobia.. W Poznaniu pracuje np. taki br banach, na Polnej, który nie zrobił cesarskiego cięcia, matka miała blizniaki, jedno zmarło, i tak zostało w srodku, nie usunięte, zmarła od tego matka, i drugie dziecko... Lekarz został skazany na kare pozbawienia wolnosci w zawieszeniu, rodzina dostała 10 tys odszkodowania... i pracuje w tym szpitalu nadal... bo jego praca jest dobrze oceniana... ludzie tam powinni isc i zrobic samosąd, jak sądy nie działają normalnie

Gość gość
0:21 Taki ktoś powinien być pozbawiony wykonania zawodu jeśli świadomie z lenistwa czy innych niezrozumiałych pobudek popełnił rażące bledy..a w przypadku tego lekarza to i dożywocie! Rzucili 10 tyś.rodzinie i co..na pogrzeb 2 osob tylko starczy..i nawet pomnika za to nie postawia..oczywiscie zadna kasa zycia nie zwroci, ale chodzi mi o ta mimo wszystko smieszna kwotę..mieszkam w Anglii i tutaj znajomy miał operację (jakiś guz na kregoslupie) w wyniku ktorej i chyba jakiegos zaniedbania ma częściowy niedowlad w rękach i po 5 letnim procesie otrzymał prawie 200 000 f. odszkodowania..

Gość gość
Wlasnie dlatego jezeli zajde kiedys w ciaze, to urodze przez cesarkie ciecie bez wskazan w klinice. Nie bedzie mi szkoda ani zlotowki. Raz bylam glupia naiwnosci w panstwowce rodzic. 4200 nie bylo wskazaniem do cesarki, dziecka nie moglam urodzic, lekarz wyszarpal je ze mnie, stracil przytomnosc, inkubator, tlen i pompy. Ja za to rozlegla atonia macicy, po tym bylam tak slaba, ze slanialam sie na nogach czlapiac 4 kroki do toalety. Do dziecka nie moglam isc. Nikt nie przyszedl nic nie powiedzial. Koszmar.

Gość gość
To starszne..lekarze uważają się za bogów i nie potrafią przyznać do rażących bledow.