Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wrozbella

Co to jest miłość, co to jest kochanie?

Polecane posty

Gość gość
"gdy Cie nie widze nie wzycham, nie płacze... jednakże gdy Cie długo nie ogladam... kogoś mi brak nie, kogoś widziec żądam i teskniac sobie zadanie pytanie... czy to jest miłość, czy to juz kochanie" :) Pozdro Karolinko :)

Gość gość
A co to jest p\i\e\r\d\o\l\e\n\i\e?

Gość gość
To tekst A. Mickiewicza :) Fakt, piosenka tez byla :) Miłość to odnajdywanie szczęścia w drugiej osobie każdego dnia, a kochanie to dostrzeganie tego szczęścia i dążenie do dawania go drugiej osobie... taka jest moja definicja :)

Gość gość
Kochanie jest to zdolnosc do okazywania uczuc drugiej osobie , ale jest wartoscia przemijajaca Milosc to silne uczucie , ktore wiaze ludzi na dlugie lata i nie jest wartoscia tak szybko przemijajaca , czasami towarzyszy nam przez całe życie .

No tak, Mickiewicz raczej zastanawia się nad tym co czuje czy przyjaźń czy kochanie. Tutaj jest łatwiej zdefiniować oba pojęcia. Jednakże dwa synonimy miłość i kochanie się od siebie w jakiś sposób roznia. Myślę, że ta różnica zależy wyłącznie od tego jak postrzegamy swiat i ile w życiu przeszliśmy i przede wszystkim co przeszliśmy.

Gość gość
Tę piosenkę, a nie tą, nauczysz się w końcu pisać po polskiemu ? :(

W języku polskim owszem powinniśmy pisać tę, ale Heli już mowa o wymawianiu, to raczej skłaniałbym się do formy tą. Również napisanie tej formy, czyli tą, nie jest błędem.

Gość gość
:D tez sie zaje... :D to miała byc "przyjaźń" :) moze nie ma różnicy pomiędzy tymi dwoma słowami? :)

Tak przy okazji lubię też słowo mnie pisane w formie mię, to brzmi tak pięknie i poetycko. A Tobie, UJ do tego :D

Gość gość
Gdy określasz rzeczownik jakimś przymiotnikiem, imiesłowem przymiotnikowym, liczebnikiem bądź zaimkiem, to musi być on w tym samym przypadku, co ów rzeczownik. Rzeczownik "piosenkę" jest w bierniku, zatem jeśli chcesz określić go epitetem w postaci zaimka wskazującego "ta", to musisz go uprzednio odpowiednio odmienić. Zaimek "ta" w bierniku brzmi ZAWSZE "tę", więc ma być "tę piosenkę".

Gość gość
Lubie Twoja osobke :)

Tak jak mówiłam, raczej nie ma różnicy dla ludzi którzy obrali już swój cel i swoją drogę. Również są szczęśliwi z druga połówka. ;) Dla nich można mówić tu o miłości, czasami tej pierwszej, prawdziwej i o kochaniu sie, wspieraniu na co dzień.

Gość gość
Karolina to na jasna cholerę Ty się pytasz? Ładnie, dobrze itp. odpisalas różnice w poscie powyżej :)

Gość gość
Ile w zyciu przeszlismy i co przeszlismy .To nie ma żadnego znaczenia , nad silnym uczuciem Miłości , zaden czlowiek nie panuje.Nie ma takiej opcji.

Gość gość
Karolina czy Ty aby napewno Gripex pijesz? :D

Gość gość
Odnosze wrażenie, ze jest to jakieś Porto 19,5% ;)

Gość gość
Gdzie Karolinko sie przeziebiłaś? :)

Na imprezie. Wydaje mi się, że przez palarnie, bo była tak jakby na zewnątrz. No i wiadomo, wychodzisz z sali, cała spocona do zimnego pomieszczenia.. o przeziębienie nie trudno.

Gość gość
Wesele czy disco? :) Poznałaś kogoś? :)

Poznalam, ale to nic takiego.. jeden nawet napisał na spotted. Co z tego? Skoro był niższy ode mnie? To była zwykła dyskoteka.

Gość gość
To Ty nie wiesz, ze opakowanie jest stanem przejsciowym? ;)

Szczerze to nie miałam za bardzo o czym z nimi porozmawiać.. dla nich liczyło się tylko jedno, szybko poznać dziewczynę, zacząć z nią chodzić, strzelic status w związku na Fejsie i ot cała dzisiejsza filozofia. Hm tylko szkoda, że ja nie z tych ;)

Gość gość
A moze chodzilo im o cos innego widząc atrakcyjna dziewczynę ;) Racja, nic na sile :) Lepiej byc samemu niż brać byle co :)

Gość gość
Impreza w poznaniu?