Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usunięcie migała dziecko płacze bo głodne

Polecane posty

Gość gość
Witam. Tu autorka. Córka w wieku około 3 lat miała kilkanaście zapaleń ucha. Doszedł niedosłuch . Jeżdziliśmy do Chorzowa do Kliniki dr kawalskiego (jesteśmy z Częstochowy) co 3 m-ce na kontrole. Leczenie farmakologiczne nie przyniosło rezultatów i w czerwcu 2016 roku miała usuwany 3 migdał plus drenaż uszów. córka po zabiegu czuła się świetnie, chodziła, bawiła się itp. Niestety , chorowała nadal , może ucho miała chore kilka razy natomiast górne drogi oddechowe plus zapalenia oskrzeli bez przerwy . masakrycznie dużo antybiotyków co mnie zaczęło przerażać. Doszła alergia na roztocza kurzu więc nie było mi do śmiechu. W styczniu 2017 roku poszliśmy do laryngologa dr. Molga z Myszkowa który kazał zrobić TK zatok . Zrobiliśmy i wyszedł olbrzymi 3 migdał , także 7 miesięcy minęło i wróciliśmy do punktu wyjścia. Zapisaliśmy sie na zabieg w jego klinice . Córka nie chodziła do przedszkola od lutego 2017 do 1 września 2017 i o dziwo była zdrowa, szalała na podwórku, jadła losy codziennie itp. Jak tlko poszła do przedszkola od razu choroby. Nadal do niego nie chodzi . Tak więc, 10 stycznia miała zabieg ponowny . Pojechaliśmy na 15 jak wczesniej pisałam ale córka była 6 w kolejce więc była ostatnia . zabieg był o 19:15 trwał 25 min. Po 40 min od zabiegu , juz na sali mała raz zwymiotowała. Potem lekarz przyszedł i wyjaśnił jak wyglądał zabieg . Aby upwenić się czy dobrze migdał został usuniety , wkładał do nosa dreny po to, aby zobaczyć czy jest opór. U małej w prawej przeszedł idealnie natomiast w lewej dziurce miał problem , okazuję sie że córka ma dodatkowo krzywą przegrodę nosową. O 6;30 lekarka kazała powyciagać wenflony i po otrzymaniu wypisu do domu. W środę kontrol. Córka dostałą antybiotyk na 3 dni. Nie chce nić jeść , bardzo boli ją gardło, ma zmieniony głos i kluchę w nosie. Troszkę zupy z ryżem zjadła i więcej nie chce nic ruszyć , bo ja boli. W zasadzie nie zmuszam jej do jedzenia tylko do picia. Zabronił lekarz dawac lodów. Oby to juz minęło wszystko, bo jestem gorzej zestresowana niż mała.

Gość gość
Mój syn też miał usuwany 3migdał, podniebienne podcięte, drenaż uszu, też alergik i też ma krzywą przegrode. Pierwszy zabieg w wieku 2 lat, w Chorzowie (w centrum pediatrii). Teraz czekamy na kolejny drenaż i znowu wycinanie 3migdałka, tym razem w Zabrzu. W maju kończy 5 lat.

Gość gość
Tu autorka Gość 17:49 to jedziemy na tym samym wózku. Moja drenażu nie miała , tylko odbarczanie uszek z płynu. na chwilę obecną badania słuchu są ok.