Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEŃ DZIADKÓW W GRUPIE MALUCHÓW

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko chodzi do przedszkola prywatnego do grupy 2,5-3 latków i będzie tam organizowany dzień dziadków (łącznie babci i dziadka) w piątek o 14.00, czyli z góry nauczycielki założyły, ze dziadkowie nie pracują. I teraz tak: ja z mężem pracujemy w innych miejscowościach niż przedszkole i nie możemy "się urwać wcześniej"... jedna babcia pracuje i mieszka 200 km od nas, dziadek nie żyje. Drudzy babcia i dziadek co prawda na emeryturze, ale też mieszkają w innej miejscowości w dodatku nie mają auta, jeździć po nich i przywozić nie mamy jak... co mam zrobić, aby dziecku nie było przykro??? Że do innych dzieci przyjdzie rodzina a do niego nie... czy mam tego dnia nie posyłać w ogóle do przedszkola??? To chyba nie jest dobre rozw., bo dziecko się pyta o przedstawienie, uczą się jakiejś piosenki i jak późnij miałabym wytłumaczyć, ze przedst. nie było? Serio to jest dla mnie problem, bo sama mam traumę z dzieciństwa, do mnie w takie dni niekt nie przychodził, bo żyła tylko 1 babcia mieszkajaca daleko.

Gość gość
Ja mojego syna nie posłałam w tamtym roku, w tym też nie pójdzie. Dziadkowie nie żyją, babcia jedna mieszka za granicą, a druga 60 km od nas, ale ma zwyrodnienia stawów i bardzo cierpi z bólu, tabletki nie dają rady, czeka ją operacja. Pierwszego roku była moja mama w przedszkolu, bo jeszcze była zdrowa.

Gość gość
Niech babcia przyjedzie dzień wcześniej.

Gość gość
Nie rozumiem- zastanawiasz się nad możliwością zostawienia małego w domu, czyli ma się kto nim zająć. Więc dlaczego ten "ktoś" nie może iść na przedstawienie???

Gość gość
I tak sie ciesz ze macie w piatek. U mojego syna w przedszkolu jest w srode. Moja mama musi wziac 3 dni urlopu aby do nas dojechac i uczestniczyc w tym evencie

Gość gość
Ale poswiecenie dla paru durnych wierszyków..

Gość gość
14:05 nie, nie ma się kto zająć i nie mam z kim go zostawić, sama bym została w ostateczności biorąc opiekę z tych 2 przysługujących w roku dni

Gość gość
Niech babcia przyjedzie dzień wcześniej. xx nawet jakby przyjechała dzień wczesniej, to jak dostanie sie do przedszkola? mieszkamy w innej miejscowości niż mamy przedszkole, musiałaby być tam od rana razem z dzieckiem, które zawozimy przed a odbieramy po pracy

Gość gość
Jeżeli nikogo ma nie być na przedstawieniu to lepiej by dziecko zostało w domu bo na pewno będzie mu przykro. Ale jak piszesz , żeby mogło zostać w domu to musisz wziąć urlop. To nie lepiej wziąć ten urlop i iść z dzieckiem do przedszkola a jeszcze lepiej pojechać po babcię ?

Gość gość
Czyli co chciałabyś żeby panie zostawały po pracy czy jak? Przecież z twojej wypowiedzi wynika, że dziadkowie i tak by nie przyszli. Jak chcesz już brać wolne to weź i zamiast siedzieć w domu to pojedź po dziadków. A może w ogóle mają nie organizować? Ja jak byłam mała to było w ciągu dnia o 11 i przychodził dziadek i babcia, autobusem jechali, brali wolne w pracy. Do koleżanki przychodziła ciotka, bo nie miała dziadków i ostatnio z nią gadałam i nie ma żadnej traumy.

Gość gość
Kiedyś u nas były jasełka po 17 właśnie jak wszyscy rodzice już mieli wolne i przyszli i powiem wam, że i panie były umęczone, bo tyle godzin i dzieci płakały. Więc na tych jasełkach był jeden bek, dzieci zamiast stać do rodziców się wyrywały. Każdy umęczony. Za to dzień mamy w ciągu dnia wyszedł super. Dzieci zadowolone, pełne energii, Panie też. Było o 10.00