Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZCZĘŚLIWA STUDENTKA

Jak i kiedy?

Polecane posty

Gość SZCZĘŚLIWA STUDENTKA

Jestem 20 letnią studentką. Mieszkam z chłopakiem ktory jest o 5 lat starszy i juz pracuje - bo to chyba istotne. Niedawno okazało się, że zaszłam w ciąże! Na początku byłam w szoku, ale ostatecznie chcę tego dziecka. Mój chłopak generalnie też. Jego rodzice już wiedzą o ciąży. (Dowiedzieli się przez przypadek, ale to długa historia.) A ja mam problem, bo nie wiem jak zareagują na to moi rodzice (są bardzo religijni) Najprawdopodobniej będą naciskali na ślub, ktorego jeszcze nie chce. Rodzice uważają, że bez ślubu dziecko nie ma rodziny. Choć ja jestem zupełnie innego zdania... moje pytanie brzmi: Kiedy i jak powiedzieć rodzicom o ciąży? To około 7 tydzień, powiedziec im o tym od razu czy przeczekac I trymestr?

Gość gość
Powiedz normalnie, od razu. Bez względu na to, co powiedzą, przecież nie zmienisz swojej decyzji. Chociaż, prawdę mówiąc, dziecko łączy skuteczniej niż ślub, tj. bez względu na to, czy będziecie parą, czy nie, ten facet zawsze będzie ojcem. Jeśli w ogóle planujesz życie z tym facetem, to organizowanie ślubu bez dziecka na głowie jest łatwiejsze. Potem będzie Wam ciężko wychodzić z domu do kancelarii, załatwiać papierki, salę itd...