Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z dnia na dzień może spaść jakość widzenia?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co mi się dzieje. Ogólnie mam wade wzroku ale najgorzej to z daleka widzę w sensie litery itp to nie przeczytam z dużej odległości z bliska było to Dla mnie niezauwazalne. Natomiast dzisiaj w pracy musialam dlugo skupiac wzrok i patrzec na taka tablice probowalam coś przeczytać ale nie dalo sie. Tylko teraz po powrocie do domu czujeze widze gorzej i z bliska i bola mnie okolice oczu u góry, moja wada to astygmatyzm. Czy to chwilowe czy o co chodzi?

Gość gość
Zobacz kazdym okiem z osobna czy widzisz proste poziome i pionowe linie fug miedzy kafelkami, albo inne kratki, sprawdz tez czy nie masz ciemnych plam w polu widzenia. Najlepiej wtedy szybko udaj sie do okulisty. To moga byc drobne wylewy pod siatkowka.

Gość gość
Nie strasz mnie a co może sie od tego stać? :(

Gość gość
A w ogóle to nie mam ważnego ubezpieczenia wiec mnie okulista nie przyjmie.

Gość gość
Ciąża:p Nie wiesz czym grozi wylew?:p

Gość gość
Ja mam od tygodnia wirusowe zapalenie spojowek, moze po prostu tez zlapalas jakies g.....?

Gość gość
Noe sądzę ale nie wiem jak kedno oko przyslonie to z boku taki czarny prostak widze ale tak od boku, bardziej w prawym oku. Zaniepokoilo mnie to bo nie przechodzi od trzech godzin. Mam iść na sor? Zabule za to.

Gość gość
Z dnia na dzien to napewno cos wirusowego

Gość gość
Wylewy podsiatkowkowe groza odklejeniem siatkowki i musza byc laserem przyklejone. Sprawdz, czy dobrze widzisz prostopadle linie dokladnie calym polem widzenia, gora, dol, boki. Moze to tylko zmeczenie ale na oczach nie oszczedzaj.

Gość gość
Na nigdy dobrze nie widze ale dzis czuje ze cos jest nie tak, nie wiem jak to sprawdzić. Czy jesli pojde na sor to oni to wykryja? Boje sie bo te oczy mnie tez bola zwłaszcza prawe. Nie wiem jak to sprawdzić co mowisz.

Gość gość
Zaslon lekko reka jedno oko, drugim popatrz na kafelki czy roste poziome i pionowe linie, miedzy sufitem a sciana, wzdluz rogu sciany. Przesuwaj galke oczna na wszystkie mozliwe pozycje i zaobserwuj czy nie ma falistych linii i czy nie ma ciemniejszych chmurek, plam. Nie masz nadcisnienia? Idz zmierzyc w aptece. Najczesciej dzieje sie cos z oczami przy poczatkach nadcisnienia, bo w oczach sa najciensze naczynka, ktore moga peknac.

Gość gość
Jestem już u okulisty i tu sprawdze ciśnienie zawsze bylo wzorowe u mnie

Gość gość
Jak przyloze ta reke to widze trochę takie przyciemnienie obrazu i rozmazanie zwłaszcza w tym prawym oku.

Gość gość
Nie pomogli mi na sor, stwierdzili że to normalne. Już nie wiem co robić.

Gość gość
mooooo

Gość gość
To dobrze, ze okulista nic nie znalazl, moze to tylko zmeczenie.

Gość gość
Nie wiem bo zbadał mnie od niechcenia i jeszcze jakieś pretensje miał do mnie a ja dalej źle widzę

Gość gość
Dzisiaj już mam trochę lepiej ale nie do konca. Mam nadzieję że to przejdzie mam jeszcze momenty gorszego widzenia.

Gość gość
Czy mial ktos z was taki przypadek? Zastanawiam się czy może to być spowodowane na przykład przestawieniem sie w jakis sposob tego oka i stad problemy z ostroscia bo sie nie może nastawić?