Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzicielstwo bliskości

Polecane posty

Gość gość

Która z was wychowuje zgodnie z RB? Czy spotykacie się z krytyką długiego kp,? Jak inni reagują na współspanie, niepracowanie, bycie w 100% dla dzieci?

Gość gość
A co cie inni obchodza? Robisz jak uwazasz i Twoja i wylacznie to Twoja sprawa jeśli nie robisz krzywdy innym. Widocznie nie jestes do końca przekonana skoro interesuje Cie odbior otoczenia.

Gość Beata Beata
Mój 5-letni synek śpi z nami w łóżku, roczny w łóżeczku tuż obok i mam w nosie co kto o tym myśli.

Gość gość
Haha a potem maminsynki same laza po tym.swiecie.

Gość gość
Dziewczyny a jak wtedy z życiem intymnym? My syna po roku wyprowadziliśmy do jego pokoju, bo było nam dziwnie...

Gość Beata Beata
Mamy jeszcze dwa inne pokoje, więc jest gdzie się "intymnować" w razie potrzeby :D Mamy dwójkę dzieci, więc aż tak źle z naszym życiem intymnym nie jest, w końcu same się dzieci nie zrobiły :) Co prawda my z mężem nie mamy nie wiadomo jak wielkich potrzeb seksualnych, i jeszcze jak dzieci nie było to raz w tygodniu był wystarczający :)

Gość Beata Beata
Co rozumiesz pod pojęciem "maminsynki"?

Gość gość
Hołduję zasadom RB. Śpię z dzieckiem, noszę je w chuście, karmię piersią już 29 miesięcy i nie zamierzam przestać, jestem od dnia porodu non stop z moją gwiazdeczką i bardzo to sobie chwalę. Córka jest ze mną bardzo zżyta, widać, że mnie kocha nad życie- nawet do toalety chodzi ze mną gadzinka kochana i siedzi mi na kolankach jak robię dwójeczkę :D Te słodko wpatrzone we mnie oczka, gdy się cycusiamy to najcudowniejsze co spotkało mnie w życiu. Chusta nieraz wybawiła mnie z kłopotów, nie rozumiem idei wózka- po co wozić dziecko na spacerki jak można dzieciątko ponosić, ludzie to noszeniaki i potrzebują tego jak tlenu!!! Dzięki chuście mogę w spokoju ugotować obiadek lub pomyć podłogi, to najlepszy wynalazek. Tak więc drogie mamy- karmmy się piersią, śpijmy z naszymi dziećmi, nośmy je, tulmy- to inwestycja na całe życie!!! Niema co się przejmować oszołomami rodzicielstwa odległości i braku miłości- niech sobie flądry pracują poza domem, zostawiają dzieci babci, chodzą do fryzjera, karmią paszą dla bydła- ich dzieci. niekochane, będą zakompleksionymi sporzątaczkami!!!!

Gość gość
Jesli to nie prowo to udaj się do psychiatry.

Gość gość
gość dziś Brawo!

Gość gość
Nasz syn ma 7 lat od urodzenia do niedawna często z nami spał. Wszystkim nam to sprawia przyjemność więc czemu nie? Spał by z nami nadal, ale jestem w ciąży i jest mi ciasno, boję się, że dostanę kopa w brzuch. Jak się dzidzia urodzi spokojnie może z nami czasem spać jak bedzie miał ochotę. Przecież niedługo już nie będzie chciał sam od siebie. Po co na siłę to skracać.

Gość gość
Mamuśki się cieszą że biorą dziecko na kolana gdy walą kloca. Gratuluję. Niedługo będziecie się bzykać przy dziecku w ramach edukacji seksualnej...

Gość gość
8.16 ciekawe jakimi oczkami będzie twoje dziecko wpatrzone w ciebie jak wróci z przedszkola tam jest różnie dzieci sobie dokuczają a ty stwarzając jej same błogie doznania nie przygotujesz jej do życia tam najsłabsi mają najgorzej a takiemu wylizanemu dziecku to współczuję i gdzie jest powiedziane że akurat twoje nie zostanie sprzątaczką ? Życie potrafi nas zaskakiwać

Gość gość
gość dziś Moje dziecko nie będzie chodzić do przedszkola bo nie pracuję i mogę sama je wychować a nie że mi na dziecko wrzeszczy obca baba.

Gość gość
Jeszcze lepiej od razu na głęboką wodę do szkoły tam to dopiero zasmakuje życia brawo ty

Gość gość
czas odciąć pępowinę, wszystko w granicach rozsądku...

Gość gość
Jakbyście poczytali trochę literatury związanej z RB to wyście wiedzieli, że wspólne spędzanie czasu non stop, długie karmienie i współspanie są najważniejszymi rzeczami w życiu dziecka i to zaprocentuje w przyszłości dziecka

Gość gość
A ja polecam Ci poczytać coś odmiennego coby ci się mózg nie zlasowal. 3 lat okej, ale później należy dziecko uspoleczniac i właśnie po to jest przedszkole. Zobaczysz jak wypuscisz takie jajo pierwszy raz do szkoły. Zero umiejętności społecznych i przekonanie że zawsze mamusia zareaguje. Później dostanie zwykła reprymende słowna i przeżywa przez miesiąc a matka leci z ryjem do nauczyciela. Hodujecie kaleki życiowe na własnych lonach.

Gość gość
Moj syn ma prawie 6 miesiecy. Karmie go piersia, spi z nami w lozku odkad ma 3 miesiace. Po prostu bardziej sie wysypiam. Jestem dla niego w 100%. Moi rodzice robia wielkie oczy... nie odpowiada im to, ze za duzp czasu spedzam na zabawie z synem. Wszystko co zle to ja go nauczylam wg nich. Slucham, przytakuje i robie swoje. Jednak niebawem bede wyprowadzala syna z lozka. Wczesniej z mezem po prostu sie przytulalismy obecnie nie ma jak.

Gość gość
Jak twoje dziecko będzie dorosłe ta teoria będzie już dawno nieaktualna wymyślą coś nowego a ty swojego bobasa do końca życia będziesz nianczyć

Gość gość
Jakby ktoś miał jakieś wątpliwości to proponuje udać się na konsultacje do najlepszych w Polsce specjalistów z PsychoMedic :D

Gość gość
jeden z wpisow mnie rozbawil, gdyz przyszedl na mysl ten film, duzo podobienstwa, na szczescie nie zaszlo az tak daleko jak tam: http://www.filmweb.pl/film/Para+na+%C5%BCycie-2009-472216 swietny i wysoko oceniany, polecam, zwlaszcza fanatycznym mamuskom

Gość gość
12,42 pewnie bo za 20 nie będzie specjalistów bo wszyscy będą wisieć na cyckach swoich matek więc może ta teoria dalej będzie aktualna ja współczuję przyszłym kobietom takich facetów już teraz jest ciężko o prawdziwego mężczyznę jestem za kp bliskością ale bez przesady

Gość gość
Dla mnie to jedyny sposób wychowania małych dzieci, który działa. Moje maluchy były szczęśliwe, praktycznie nigdy nie plakaly bo zawsze byłam blisko. Nie obchodziła mnie opinia innych i zobaczysz autorko że ty też będziesz miała opinie gdzies. To twoje dziecko czy dzieci i to twoje zadanie żeby je wychować jak najlepiej umiesz. Tylko ostrzegam, to jest takie rodzicenstwo gdzie daje się z siebie 110 % przez dużo lat.

Gość gość
Dla mnie to jedyny sposób wychowania małych dzieci, który działa. Moje maluchy były szczęśliwe, praktycznie nigdy nie plakaly bo zawsze byłam blisko. Nie obchodziła mnie opinia innych i zobaczysz autorko że ty też będziesz miała opinie gdzies. To twoje dziecko czy dzieci i to twoje zadanie żeby je wychować jak najlepiej umiesz. Tylko ostrzegam, to jest takie rodzicenstwo gdzie daje się z siebie 110 % przez dużo lat.

Gość Beata Beata
Dla mnie to jedyny sposób wychowania małych dzieci, który działa. Moje maluchy były szczęśliwe, praktycznie nigdy nie plakaly bo zawsze byłam blisko. Nie obchodziła mnie opinia innych i zobaczysz autorko że ty też będziesz miała opinie gdzies. To twoje dziecko czy dzieci i to twoje zadanie żeby je wychować jak najlepiej umiesz. Tylko ostrzegam, to jest takie rodzicenstwo gdzie daje się z siebie 110 % przez dużo lat. xxx No i to jest głos mamuśki! Przybijam piątkę, bo stosuję to samo :D Kiedyś siostra teścia mnie pyta: jak Wy to robicie, że te Wasze dzieci tak w ogóle Wam się na ręce nie pchają, możecie tak sobie spokojnie posiedzieć, a dzieci same się sobą obok fajnie zajmują? Moje wnuki to non stop na ręce chciały jak były małe, nic nie można było przy nich zrobi. Na co moja teściowa: bo Beata od małego tak dużo je nosi, że już chyba rzy...gają tym noszeniem :D :D

Gość gość
Syn ma 7 lat śpi z nami mamy duże łóżko, często się przytulamy. Wbrew pozorom nie jest maminsynkiem jest bardzo pewny siebie, odważny, ma swoje zdanie na każdy temat. Chodzi do przedszkola od 4 roku życia a teraz jest w 1 klasie. Również myślę, że już niedługo będzie chciał spać sam, a póki co korzystamy. Fajnie się tak przytulać w nocy i słyszeć kocham Cię mamo. PS. Mąż nie narzeka. Seks uprawiamy w salonie, łazience u I kuchni. Teraz jestem w 8 miesiacu ciąży.

Gość gość
23.19 noooo prawdziwa DEBILKA!!!!!

Gość gość
"Te słodko wpatrzone we mnie oczka, gdy się cycusiamy to najcudowniejsze co spotkało mnie w życiu. " Nie mam nic przeciw karmieniu i do dwóch lat, ale język jakim operujesz to czysty idiotyzm. Idź po rozum do głowy żenująca babo.

Gość gość
gość wczoraj [23:19 Skoro chodzi do przedszkola to to nie jest rodzicielstwo bliskości. Co to za matka co dzieci obcej babie oddaje w imię spokojnego wypicia kawki czy wizyty u fryzjera?!?