Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daje się księdzu po koledzie i ministrantom?

Polecane posty

Gość gość
ministrantom nic a ksiedzu 50 zł

Gość gość
30 zl dałam bo wiecej nie man a musze jakos zyc

Gość gość
Nic !

Gość gość
tutejszy element nie przyjmuje księdza po kolędzie

Gość gość
raz do roku dac 30 zł to żenada w innych krajach płacisię podatek na rzecz kościoła do któregosię należy deklaruje u nas nie płacisznic a jakksiądz idzie pokolędzie raz w roku dać 30zł to wstyd

Gość gość
tak a ile byś dał/dała 300 zł??? skoro cie stać to dawaj, nie wszyascy mają 4, 5 tysięcy na miesiąc!!!!!

Gość gość
przyjmowac w kopercie pieniadze od ludzi i mowic ze to dla wiary i z milosci do Boga to dopiero wstyd i zenada !

Gość gość
no właśnie ludzie mają kredyty, rachunki i jeszcze daj 100 zł księdzu...wypłać z debaetu a daj Ja się dziś zastanawiałam, czy dać 20 czy 30 zł. Jakis głos mi podpowiedział, że 30 zł...odda Ci Bóg, bo wie, z jakiej nędzy dajesz... koniec tego tematu!!!!

Gość gość
gość dziś wstydzic sie powinien ksiadz ze wyludza pieniadze od ludzi, a nie ty

Gość gość
21,13 człowieku myslisz ze ksiądz utrzyma budynekkoscioóła zrobi remontyz twojego Zdrowas Mario nikt nikomu kwot nie wylicza ale zeby dac 30 zł to trzeba byc inwalidą na rencie na utrzymaniu mopsu nie chce obrazac ale tak siebie przedstawiasz

Gość gość
a skąd ty wiesz, kto ile zarabia baranie skąd ludzie mają brać? ja zarabiam 2000 zł, z tego 1500 zł mam opłat, do tego dojazdy do pracy, a jest dziecko...ojciec da na nie, tyle, co ono przeje... skończ, bo nie wiesz o czym mówisz!

Gość gość
racja, wstyd to brac od ludzi a wszelkie sakramenty swiete powinny byc udzielane za darmo albo co laska.. "Jezus limuzyna nie jezdzil " jak to mowia..

Gość gość
Powiedzmy ze w niedzielę przyjdzie do kosciola 500 osob. Kazdy niech da po zlotowce na skladke, sa tacy ktorzy dają po 10 lub 20. To ile się uzbiera? Do tego za mszę za zmarlych. Ile bierze ksiadz za pogrzeb? Ile w roku ma chrztow i slubow? Biedni księża. Jesli każą placic podatki na kosciol to sama się wypisz, mogą mnie rownie dobrze wyrzucic. Nie jest mi to do niczego potrzebne.

Gość gość
do tego, co tak mięsem rzuca! wstyd to by było nic nie dać, a tak ktoś dał 30 zł, niech ksiadz za to podziękuje, bo w klatce zebrał 10 kopert chociażby po 20, 30 zł..

Gość gość
21.01 tak sie wstydze, że już nie będę chodzić do tego koscioła, a i tak chodziłam rzadko...pójdę do innego, gdzie nie będą na mnie patrzeć z pogardą, na szczęście jest taki kościół..

Gość gość
Niech każdy da, na ile kogo stać....Przecież ludzie zarabiają po 3, 4 tysiące, czasem więcej, więc niech się nie porównują z osobami, które mają niską pensje np. 2100, kredyt na mieszkanie, kredyt na to, na tamto... na szczęście księża to rozumieją...

Gość gość
Dać mniej niż 500 to wstyd, no ale jak ktoś jest biedota to daje mniej.

Gość gość
Ależ oczywiście, datek powinien zależeć od wysokości zarobków i ogolnych dochodów rodzinnych cóż 200, 300 zł dla kogoś??? a dla kogoś innego 2 tygodnie życia

Gość gość
21.50 księdzu a dałeś ty kiedyś 500 zł biednej rodzinie? pewno nie...a rządasz, aby biedni tobie dali?!!

Gość gość
daj tyle, ile masz...20, 30, 50 ....

Gość gość
co łaska

Gość gość
Mnie jakby tys zl zginelo Z portmonetki to bym nie zauwazyla. Nie daje nic za to finansowo wspomagam biednych czyli tych ktorzy kasy potrzwbuja na jedzenie i ubranie. Nie dam sie roboc w kija. Na owsiaka tez dam a ksiadz nie zyje tylko z kolexowania. Kazdu slub pogrzwb komunia chrzest i kazda msza jeat przez kogos oplacona. Bogu sie to nie podoba. zapewniam was ciemniaki.

Gość gość
A ja uwazam, ze to sa wyludzacze pieniedzy. Chodza, jak zebraki po domach. Nie maja wstydu ani honoru. Ludzie krepuja sie ich nie wpuscic i odeslac z kwitkiem. Jesli ktos chce to moze sam zaniesc datek do kosciola. Zreszta kazda posluge maja zaplacona. Bez wstydu sa.

Gość gość
Ja dałam księdzu 50 a ministrantom po 10. Ale w przyszłym roku ministrantom nie dam nic. Nie usłyszałam nawet Bóg zapłać ani dziękuję.

Gość gość
Księdzu daje się kopa w dupę. W Polsce nic z podatków? Śmiesznie jesteście! Ile w Polsce czarni dostają od państwa, to się w głowie przewraca.

Gość Taki Zielony
A które to przykazanie, może Nowy Testament? Precyzuje ile, hmm mój czcigodny zaplanował wizytę gdy ja zaplanowane miałem narty :-) ta wizyta(cja) to trochę jak odwiedziny teściowej nic dobrego tylko kwas, ciekawi mnie ile z tego "podatku" trafia na jałmużnę?

Gość gość
Hee..

Gość gość
3 sekundy. Później amstaff jest k***a w drodze.

Gość gość
My daliśmy 10zl w kopercie, ninistrantom 4zl, mamy ciężko finansowo tak na styk więc symbolicznie