Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komuś się udało wyrwać bliską osobę z nałogu gry sieciowej?

Polecane posty

Gość gość

W jaki sposób? U mnie problem dotyczy mojej mamy, trwa to już kilka lat.

Gość gość
Sama sobie z tym nie poradzi , musi iść do psychoterapeuty(psychologa) po pomoc . Znam osobę która po terapii wyzwoliła się z uzależnienia , znalazła inne zainteresowania i teraz ciężko ją zastać w domu . A dawniej domu i biurka z komputerem prawie wcale nie opuszczała. Namów mamę na terapię , nie innego nie pomoże .

Gość gość
* nic innego

Gość gość
Mama nie chce iść na terapię i tu jest problem. Ona chce grać. Jakiś czas temu odeszła na emeryturę (nałóg był już wcześniej) i teraz tylko gra i gra... Nie wychodzi z domu, ciągle kręci jej się w głowie, podupada na zdrowiu. Ma problemy z krążeniem, plecami... Gra w nocy i w dzień z niewielkimi przerwami. Odbija się to na jej relacjach z tatą i z nami. Ona tę grę traktuj***ardzo poważnie. Tata nic z tym nie zrobi, bo jest za słaby psychicznie. Zabrzmi to niepoważnie, ale usłyszałam ostatnio rozmowę mamy z jakąś koleżanką z gry, że ktoś tam z tej gry chciał żeby mama się rozwiodła i za niego wyszła. Podejrzewam, że uzależniła się od gry i od relacji z tymi ludźmi. Boję się, że całkowicie rujnuje sobie zdrowie i że relacje z tatą będą w końcu nie do naprawienia.

Gość gość
Czasem mam ochotę wziąć siekierę i rozwalić jej ten komputer, ale wiadomo, że tak nie zrobię. Po prostu takie emocje siedzą we mnie.

Gość gość
To już nie jest normalne , tym bardziej w wieku mamy (emerytka) Współczuję Ci bardzo i nawet nie wiem co doradzić by było skuteczne . Jedyne co przychodzi mi do głowy , skoro mama nie chce iśc na terapię to zmówienie prywatnej wizyty psychiatry do domu . Musiałabyś najpierw /ty iść do lekarza i pogadać z nim by wiedział o co chodzi . Może jakoś zachęcił by ją do rozmowy , uświadomił że to choroba . Bo niestety w mamy przypadku jest to choroba. Musi podjąć leczenie bo straci Was- Ciebie i tatę i zdrowie . Od kiedy mama tak gra ?

Gość gość
Moja siostra ma 30 lat. Od dwóch lat nie pracuje, siedzi w domu na utrzymaniu rodziców. Nie ma nikogo. Nawet nie próbuje szukać pracy. Całymi dniami gra. Zaniedbała się okropnie. Waży chyba ze 110 kg. Ma wszystko w d***e. Na wszelkie próby odciągnięcia jej od komputera reaguje agresją. Interesuje ją tylko ta gra i ludzie z gry. Jestem załamana jej stanem.