Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o ukraińcach mieszkających w Polsce i zabierającym nam pracę?

Polecane posty

Gość gość
co sądzicie o tych dzikich dzikusach?

Gość gość
W Wielkiej Brytanii Polakow jest kilka milionow nie mówiąc ile jest Polakow w Niemczech czy innych krajach.

Gość gość
żal mi ich, bo musieli opuścić kraj by godnie żyć. Z drugiej strony sama szukam pracy i jak widzę, że pączki sprzedaje Ukrainiec, który nie rozumie gdy pytam o pączek z makiem lub śmietaną, to nie umiem się nadziwić,czemu ich tam zatrudnili. Rozumiem np, na produkcji, ale gdy ma się kontakt z klientem?

Gość gość
To super, ze pracuja i placa podatki. Polacy w Niemczech (ok. 800 000) zyja glownie z zasilkow socjalnych i po latach pobytu nie sa w stanie porozumiec sie po niemiecku.

Gość gość
No to rzeczywiście ambicja mieszkać w Niemczech masakra nikt normalny nie będzie mieszkał w Niemczech tylko najgorsi nieudacznicy

Gość gość
Naprawde oni zabieraja prace? Bo mam wrazenie, ze obsadzaja stanowiska, na jakich Polacy nie chca pracowac, cos jak nasi w UK. Mowiac szczerze ja 100 razy wole ich niz jakichs kolesi z Afryki, z Ukraincem mam szanse sie dogadac, tez na poziomie kulturowym.

Gość gość
Zaczynają pomału wypierać Polaków , gdyż pracuja dłuzej i nie narzekają

Gość gość
Na równorzędnych stanowiskach , nie gorszych pracują

Gość gość
Jakich rownorzednych?Na produkcji, w sklepach, czasem jakis specjalista w korpo sie trafi czy marynarz. Ale nie spotkalam jeszcze kierownika czy dyrektora z Ukrainy?

Gość gość
Pracuje w miejscu gdzie nie przyjmuja Ukraińców ale byłem w takim miejscu gdzie prace mi zabrali

Gość gość
gość dziś ale czemu się dziwisz? janusz biznesu prowadzący tę pączkarnię płaci tak nędznie, że nikt mówiący dobrze po polsku pracować nie chce, więc musi zatrudnić obcokrajowca gotowego pracować za tak głodową stawkę

Gość gość
ukrańcy są spoko wukonuję proste prace których inni nie chcą wykonywać :)

Gość gość
Jak nasi nie chcą pracować to ktoś musi ich zastąpić

Gość gość
Sądzę, że płaci minimalną. Ja nie mam żadnej pracy i pójdę nawet za minimalną jak nie będę miała co jeść, ale tam są już Ukraińce :O

Gość gość
Nie było ich i pracy nie miałeś, są też nie masz. Co z tobą jest nie tak że ktoś z innego kraju nieznający języka "zabiera" ci pracę?

Gość Celina

Kiepską mają sytuację w kraju ale średnio mi się podoba to, że coraz częściej słyszy się, że zaczynają kraść i robią się agresywni... nie wiem czy to przez to, że dokumenty z deluxa mają czy jak...