Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćDobra

Zmiana lekarza prowadzącego w połowie ciąży

Polecane posty

Gość gośćDobra

Witajcie, mam problem z lekarzem prowadzącym ciążę. Na początku byłam z niej całkiem zadowolona, ale z czasem wszystko się popsuło. Dała mi swój telefon do kontaktu, ale na smsa odpisuje mi po kilku dniach lub wcale, jak ostatnio. Były to moze z dwie wiadomosci w kazdym miesiącu, tylko w ważnych sprawach, moze powinnam dzwonić, ale wlasnie nie chciałam byc namolna. Dodatkowo ostatnia wizyta została znienacka odwołana, bałam sie co bedzie ze zwonieniem, musiałam iść do kogoś innego. Na wizyte w styczniu umowiłam sie do niej, chciałam sie dowiedziec, jakie badania mam wykonac, a tutaj cisza. Chodzę na wizyty prywatnie, badania tez wykonuję odpłatnie. Za wizyty bez usg płacę nieduzo, bo 130 zł, ale jednak... wybrałam ją, bo pracuje w szpitalu, w którym chce rodzic, ale widzę, że w takien sytjacji mogłabym chodzic do kovokolwoek innego. Jestem zła i smutna, to juz 21 tydzien ciąży, byłam u niej tylko dwa razy, dwa razy u kogo innego na usg też. Nie wiem, czy zmieniac lekarza, jeżeli tak, to na kogo, też nikogo nie mam na oku. Może gdzies na nfz sie przenieśc? Jal myślicie, byłyście w takiej sytuacji?

Gość gość
Yyyy wysylasz smsy do lekarza? Nie dziwie sie ze nie odpisuje

Gość gość
Do przychodni przyszpitalnej się przenieś.

Gość gość
Jak nie jesteś zadowolona to zmień chociaż z opisu nie wiem czego się czepiasz. Nie jesteś jedyną pacjentką, nie zawsze można odebrać telefon. Co z tego, że lekarz pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzić? Nie licz na specjalne względy z tego tytułu, bo możesz się zdziwić. Nigdzie nie jest powiedziane, że lekarz będzie miał dyżur akurat gdy ty zaczniesz rodzić. Liczysz, że szepnie słówko kolegom z oddziału i będziesz traktowana jak królewna? NFZ w ciąży to ruletka, można się w to bawić jak ciąża jest bezproblemowa. Poza tym nie napisałaś jakie to miasto. Nie jesteś przywiązana do lekarza jak koń do pługa, ale nie wymagaj od ginekologa cudów, że będzie na każde skinienie, nie masz lekarza na wyłączność.

Gość gość
21 tc to jeszcze nie jest tak pozno. Poszukaj w necie na forach albo grupach na facebooku polecen co do lekarza. Ja prowadze ciaze u lekarza, ktory pracuje w szpitalu gdzie nie ma porodowki wiec nie mam co liczyc, ze bede tam rodzic. Jak zacznie sie porod to wszedzie musza Cie przyjac. Ja tez pisalam 2 smsy do mojego ginekologa i zawsze odpisal w przeciagu max godziny wiec dziwie sie ze Twoj Cie tak olal. Zreszta z tego co slyszalam po znajomycj i rodzinie to nie ma w tym nic dziwnego aby napisac wiadomosc tekstowa. Lekarze pracuja w roznych miejscach, poza tym maja zycie prywatne wiec czasami lepiej napisac niz dzwonic do kogos. Smialo zmieniaj lekarza i nie martw sie tym, ze nie bedzie pracowac w szpitalu w ktorym chcesz rodzic.