Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co podać na kolację koleżance męża ż mężem ż pracy??

Polecane posty

Gość gość

Będą przejazdem w naszym mieście i mąż ich zaprosił. Na niedzielę. Chce się pokazać ż dobrej strony. Proszę o jakieś super propozycja.

Gość gość
?? Nikt tutaj nie gotuję?

Gość gość
Karkowke z sosem pieczarkowym, kulki z piersi z kurczaka z serem żółtym i koperkiem obtoczonych w płatkach kukurydzianych ;) proste łatwe i wygląda ładnie ;) ewentualnie filet/schab rozbijasz smarujesz majonezem kladziesz przysmarzone pieczarki i posypujemy chipsami ;)

Gość gość
Pieczony łosoś do tego szpinak z czosnkiem i pieczone ziemniaki.

Gość gość
Zaupa krem z ziemniakow z boczkiem lub grzankami. Na drugie makaron z mascarpone i wedzonym lososiem i pomidorkami koktajlowymi plus miks salat,super szybko sie robi. Kawa plus delicje.

Gość gość
Kotlet z majonezem i chipsami - serio?! Upiecz kaczke do tego pieczobe ziemniaki i jablka - wszytko w piekarniku, latwo i elegancko. Losos pieczony z soczewica/batatami i salata Makaron z krewetkami Jedt multum opcji, zalezy czy chcezz cos zdrowego, czy miesnego, czy ma byc w miare cenowo czy mozesz zaszalec. Ale blagam nie kulki miesne czy chipsy z majonezem...ani inne dania jak z baru przy drodze typu schabowy czy kotlety mielone.

Gość gość
Gość 20:13 nie wiem gdzie się zywisz może i na śmietniku francuskich restauracji ale filet/schab z chipsami i majonezem to nie jest barowe jedzenie.. Tym bardziej kulki mięsne. Trochę wyobraźni ;)

Gość gość
Myślę że Twoi znajomi są normalnymi ludźmi mimo wszystko więc zrób coś co też lubicie z mężem ;) na pewno będzie wszystko każdemu smakować ;)

Gość gość
Najgorsze takie wymyślanie na siłę. Zrób swoje popisowe danie, coś co umiesz, znasz i lubisz. Warto mieć coś takiego. Fajnie żeby to było coś "do podgrzania " a nie podawane na świeżo z np.patelni bo to bałagan, smród i stres. Ja lubię robić polędwiczki z młodym bobem - robię wcześniej i podaję na stół w "ogrzewaczu" ze świeczkami, jest wygodnie, aromatycznie, a mięso na tej parze jest mięciutkie; do tego gnocchi szpinakowe.

Gość gość
Zobaczyłam w internecie tego fileta z chipsami i kulki w płatkach całkiem fajny i prosty przepis. Jutro spróbuję. Joanna

Gość gość
pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z ryżem, do tego brokuł lub jakaś surówka, albo kaszę z warzywami na patelnię do tego udko lub dewolaj. Proste dania i pyszne.

Gość gość
20:13- propozycje spoko ale nie każdy lubi krewetki. Ja bym poszła w cos mięsnego. Kaczka spoko i malo roboty ale uwaga: moim zdaniem nie wystarczy dla 4 dorosłych osób. Czesto jadam kaczki , dostaje od mamy i piekę z jabłkami w środku ( pychota ) ale tego miesa jej ma duzo . Wizualnie kaczka jest duża a tak naprawdę to są tylko piersi sensowne, reszta do tzw obgryzenia.