Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lusia22

Jak obniżyć koszty ubezpieczenia OC?

Polecane posty

Gość Lusia22

Zdałam prawko, kupiłam samochód i poszłam ubezpieczyć i składka OC zwaliła mnie z nóg. W biurze ubezpieczyciela dostałam informacje, że jestem młodym kierowcom i nie mam żadnych zniżek i niestety na razie muszę płacić taką wysoką składkę. Czy nic nie da się z tym zrobić?

Gość gość
Dopisać współwłaściciela ze zniżkami, oc od razu maleje.

Gość gość
Jedynym sensownym sposobem, jest zarejestrować auto na kogoś dorosłego z rodziny co ma zniżki.

Gość gość
do dowodu rejestracyjnego oczywiście;)

Gość Lusia22
Tak mi się wydaje, że mój tata ma duże zniżki. Muszę z nim pogadać. A takiego współwłaściciela to jak się ustala? No i gdzie najlepiej to OC wykupić?

Gość Karolek_Ja
Musisz udać się do wydziału komunikacji i do US, a jak już tam załatwisz to do Wydziału komunikacji i tam wpiszą tatę jako współwłaściciela i dopiszą go do dowodu rejestracyjnego. Z tego co wiem, to jak współwłaścicielem będzie ojciec to nie musicie płacić podatku. Ale sprawdź jeszcze te informacje w urzędzie.

Gość Lusia22
Dzięki bardzo. Bylem dokładnie się zapytać i dokładnie tak mi powiedzieli. Najpierw muszę dokonać ten wpis w dowód rejestracyjny współwłaściciela a potem przez Rankomat poszukam co mi ubezpieczyciele zaproponują.

Gość Kszysztof
też jak masz jakieś inne ubezpieczenie np. mieszkania czy dom to możesz zapytać agenta bo wiem, że jak cos jeszcze u danego ubezpieczyciela bierzesz to dają jakieś zniżki.

Gość Lusia22
Gość... niestety dowiedziałam się, że jak spowoduję stłuczkę to współwłaściciel traci składki. Myślę, że jako młody kierowca taka stłuczka może mi się zdarzyć. Więc wolę nie narażać nikogo na straty. Poszukam w Rankomacie i wybiorę najlepszą ofertę i zapłacę sama. Tak będzie najbezpieczniej

Gość gość
No to jest ryzyko. Dlatego trzeba dokładnie obgadać to z osobą która ma być współwłaścicielem. Ale nie zakładaj od razu, ze będziesz mieć stłuczkę. Bo czasami świeży kierowca nie ma stłuczek bo jeździ ostrożnie, a stary czuje się za pewnie i ma problem.

Gość Lusia22
No ja po prostu jestem realistką, Ale może faktycznie nie ma co zakładać strasznego scenariusza. Pogadam z tata, posprawdzam w Rankomacie, zapytam w CUK zobaczymy może coś uda się pokombinować i zapłacić taniej.

Gość RomanB25
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o tańsze ubezpieczenie jest kupowanie ich w pakiecie. Najlepiej w tej sprawie zwrócić się bezpośrednio do ubezpieczyciela albo do firmy od której kupiliśmy nasze autko. Przykładowo Renault ma takie rozwiązania - http://www.renaultfinansowanie.pl/ubezpieczenia/ubezpieczenia-pakietowe . Myślę, że to bardzo dobra opcja :) No i mniejszym kosztem mamy absolutnie pełny pakiet.

Gość Gryzma
Weź sobie koniecznie oc z bezpośrednią likwidacją szkód http://www.zglaszamstluczke.pl/ Masz tu napisane, co i jak i dlaczego to jest takie fajne i wygodne. Ja bardzo sobie chwalę i cieszę się, że weszła taka opcja.

Gość gość
Ja ubezpieczałam swoje auto w www.hrj-ubezpieczenia.pl i nie mam żadnych problemów bo place za ubezpieczenie nie dużo wiec nie mam takich dylematów. mam zamiar ubezpieczyć dom w tym roku i pewnie zwrócę się do nich.

Gość Edmundedzio2233
Koszty ubezpieczenia OC obniżysz wybierając ofertę https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-assistance Zakup ubezpieczenia w pakiecie zawsze bardziej się opłaca. Jest tak dlatego, że ubezpieczyciele doceniają klientów kupujących u nich więcej niż jedną polisę. Ponieważ OC to polisa obowiązkowa, zawsze ma taki sam zakres, niezależnie od ubezpieczyciela. Można więc skupić się na proponowanym zakresie innego rodzaju ochrony. Aby wybrać polisę, która rzeczywiście będzie spełniać wszystkie oczekiwania właściciela auta, warto porównać ze sobą możliwie jak najwięcej ofert.

Gość Online Expert Compensa
Warto zwrócić uwagę, że w niektórych kwestiach samo ubezpieczenie OC może okazać się niewystarczające. Na pewno warto rozważyć dołączenie NNW do ubezpieczenia samochodu, bo dzięki niemu ubezpieczyciel wypłaci kierowcy i pasażerom odszkodowanie, gdy ucierpią w wypadku komunikacyjnym w Polsce i za granicą. Podobnie jest z assistance, które zapewnia przede wszystkim pomoc w momencie nieplanowanego unieruchomienia auta (np. holowanie lub pomoc w „odpaleniu” silnika, gdy rozładuje się akumulator). Co do AC – ta polisa nie jest obowiązkowa, ale zdecydowanie warto zastanowić się nad jej zakupem. AC pozwala na naprawę tych uszkodzeń auta, które powstały z winy jego właściciela (np. zniszczony przedni błotnik w wyniku „parkowania” na znaku drogowym) lub zostały spowodowane przez niezależne czynniki, takie jak warunki atmosferyczne (m.in. silny wiatr, obfite opady deszczu) czy atak wandali. Polisa AC umożliwia również otrzymanie rekompensaty w przypadku kradzieży samochodu. Warto wspomnieć, że assistance w razie wypadku dodajemy w Compensie gratis do ubezpieczenia AC.