Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem mamą wyjątkowego chłopca

Polecane posty

Gość gość

w piątek dowiedziałam się, że ma zespół aspergera. ktoś mi coś może napisać na ten temat? Syn ma problemy społeczne. Ma 5 lat. Interesują go pociągi, autobusy, tramwaje i statki. To zajmuje główną częśc jego czasu. Jest nadwrażliwy dotykowo i słuchowo. Czy to kiedyś minie?

Gość gasdf
poczytaj fora medyczne,a nie zadajesz takie pytanie na forum gdzie 90% osob to trolle i najwyzej odpisza ci ze na obiad zjedli zupe z gowna (autentyk)

Gość gość
Nie minie. To jest lzejsza forma autyzmu ale dzieki rehabilitacji i odpowiedniemu stymulowaniu, jakiejs terapii sensorycznej moze normalnie funkcjonowac. Moja siostra ma syna aspargera teraz to juz nastolatek i nie odstaje od normalnych rowiesnikow. Wczesnie wykryty ZA da sie nadrobic

Gość gość
gasdf dziś na obiad zjedli zupe z gowna (autentyk) xx Póki co tylko ty to napisałaś trollówno (autentyk) potwierdziłaś.

Gość gość
przytoczylem przykladowa odpowiedz trolla z forum jako ostrzezenie przed zadawaniem tu pytan,nie moja wina ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz

Gość gość
Nie minie, ale asperger to dawna nazwa wysoko funkcjonującego autyzmu. Na studiach miałam takie osoby, były trochę "dziwne", ale nie w jakiś specjalnie zwracający uwagę sposób :)

Gość gość
zadałam tu pytanie, bo tu po prostu pisze dużo ludzi i ktoś napewno zetknął się z tematem. Trollów umiem rozróżnić:)

Gość gość
Chodź z nim na terapię sensoryczną (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa) żeby poradził sobie z nadrważliwością, a poza tym to wspieraj go. Autyzm tego typu nie ma wpływu na inteligencję więc będziesz miała bardzo mądrego syna (właściwie już masz). Z dobrą terapią nikt nie będzie mógł powiedzieć, że coś jest nie tak, a chyba wszyscy znamy fajnych ludzi którzy w towarzystwie są trochę nieporadni :)

Gość gość
słyszałam jednak, że zdarza się asperger z upośledzeniem umysłowym.

Gość gość
up up

Gość gość
up up

Gość gość
ciekawy temat.