Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mandat w UK

Polecane posty

Gość gość

Czesc. Mam następujący problem. Obecnie przebywam w UK. Mam 9 pkt na angielskim prawie jazdy. Kilka dni temu złapał mnie fotoradar. Ostatnio się dowiedziałem że najmniejszy mandat wynosi 100 funtów i 3 pkt. To by oznaczało że mam full pkt i moje prawo jazdy powinno zostać zabrane jeśli ten mandat zapłace. Nadal czekam na otrzymanie tego mandatu. Czy wiecie jak długo w UK taki mandat z fotoradaru idzie? Ile czasu mam na zapłacenie tego mandatu? Dodatkowo powiem że 24 stycznia wracam do polski na stałe i od razu mam zamiar zamienić brytyjskie prawko na polskie. Myślicie że nie bedzie tutaj żadnego problemu?

Gość gość
róznie jest z mandatami, ale ostatnio wyslali mi do pl po 3 miesiacach

Gość gość
Dodajesz cebuli do placków ziemniaczanych?

Gość gość
samochod mam zarejestrowany na angielski adres, jest to moj adres do korespondecji skoro przebywam w anglii. Tam spodziewam się go otrzymać. W polsce na mandat czeka się podobno miesiąc, nie wiem jak to jest w anglii. Czy ktoś wie więcej na ten temat?

Gość gość
nie mam pojecia, ale jak cie nie musza szukac po europie to pewnie szybko idzie najwyzej nie odbieraj :D

Gość gość
trochę się boję bo nie chcę mieć problemów niż mam obecnie

Gość gośćiuuu
Znajdą cię wszędzie, a wtedy mandat przyjdzie już z odsetkami, punkty nie przechodzą z kraju na kraj, ale jak w Polsce zobaczą że masz max to na pewno będą coś gadać

Gość gość
haha sami specjaliści jak widać, tylko pamietaj że ty bedziesz miał konsekwecje a nie osoby które się tu wypowiadaja i pomagaja- nie chcesz zadrzeć z angielska policja czy sądem.

Gość gość
Do uk wyjezdzaja nieudacznicy. Gnij tam.

Gość gość
16:24 tak masz racje,szczegolnie gdy po 15 latach splacaja do zera swoje domy ktore wygladają moze jak dziuple zażygane ale watrosc rynkowa to £120.000min. Do tego autko o ktorym nie moglbys nawet snic a tu kupione za gotowke w wiekszosci przypadkow. Po 15latach ty dalej trzepiesz kapucyna na matki biustonosz i liżesz monitor kompa w przeciwienstwie tych ktorzy po 15latach w uk dorobili sie sporo. Wielu z nich wraca do Pl tylko dlatego ze tęsknią ale nastepstwem ich krokow jest przygotowanie na poziomie swiatowym jak prowadzi sie biznes i takie wlasnie odpady idą pracowac do takiego Pana/Pani ktory pomimo ze jest twoim szefem i ma wladze nad tobą to nie bedzie cie upodlał ani gnębil bo poznal brytyjskie standardy szacunku tego samego do najnizszej jak i najwyzszej klasy spolecznej. Wiec ciesz sie bo niebawem moze zalapiesz w koncu jakas prace,znajdziej dziewczyne i zostawisz w spokoju matczyne biustonosze i pantalety.

Gość gość
Punkty zdobyte w uk nie obowiazuja w polsce. Nie masz sie o co martwic ale dla swietego spokoju zadzwon do polskiego wydzialu komunikacji i zapytaj o to.