Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loly687

37 latki.i starsze, nie jest wam glupio jak ktos sie pyta czemu dziecka nie maci

Polecane posty

Gość gość
ja odpowiadam, że posiadanie dziecka nie jest niczyim obowiązkiem. Co kogo to obchodzi?

Gość gość
E pl musi byc mexus , kredycik? Dzidzius

Gość gość
Ja mam 33 lata, nie mam dziecka i nie chcę. Jestem dumna ze swojej świadomości i odpowiedzialności. Nie wstydzę się tego że nie nadaję się na matkę, kompletnie tego nie czuję. Wolę rozwijać się zawodowo, żyć pełnią życia bez ograniczeń, ktorych sama sobie nie narzucam, pomagać bliskim, rodzicom, partnerowi, nie widzę w posiadaniu dzieci nic wyjątkowego, a w nich samych nie dostrzegam nic pięknego. Mało kto pyta, ale jeśli, to odpowiadam szczerze! Chyba, że ktoś jest natrętny lub go nie szanuję, wtedy najzwyczajniej "nie twoja sprawa"- wersja z cenzurą. Przez to jaka jestem nie czuję się gorsza, a wręcz lepsza.

Gość gość
To MI miałoby być głupio ?! A z jakiej racji ? :O Niech jest głupio takiej chamskiej osobie, która zadaje takie wścibskie pytania. Ja jestem pewna swojego wyboru, zdecydowałam w 100% świadomie i dobrze mi z tym.

Gość gość
Jakie debilne pytanie w tytule :O A 36 latce nie miałoby być 'glupio' tak z założenia ? :D :D Tylko osoby po 37. roku życia (oczywiście tylko kobiety :O) miałyby mieć teoretycznie problem z takimi pytaniami ? :D Znowu jakiś problem z doopy.

Gość gość
Głupio??? Ale dlaczego głupio? Głupio powinno być temu kto o takie rzeczy pyta. To nie jest niczyja sprawa. Naszczescie nie mieszkam w Polsce i tutaj to że ktoś niema dzieci ( nie tylko kobieta ale i mężczyzna) jest normalne. Polska jest trochę zacofana musi być dziecko bo jak niema to tragedia. I koniecznie kredyt na mieszknie i mąż najlepiej burak.... Ludzie zajmijcie się lepiej edukacja waszych dzieci zabawa z nimi zamiast głupie pytanie zadawać

Gość gość
Nie jest, bo nie mam żadnych kompleksów na tym punkcie. Dzieci nie chciałam i nie chcę. Na pewno jest inaczej z osobami, które chciałyby, a nie wyszło. Dlatego nie pyta się ludzi o takie rzeczy, tak jak nie pyta się dlaczego nie masz lepszej pracy etc.

Gość gość
no i odpowiedz tym co się ciebie pytają, że nie każdy jest taki głupi i sam siebie wkopuje w kierat 24 godzin na dobę do usranej śmierci, bo z dziećmi tak jest

Gość gość
powiedz im, że tylko idioci decydują się na dzieci i od razu zamkną się

Gość gość
gość dziś powiedz im, że tylko idioci decydują się na dzieci i od razu zamkną się xx i w ten sposob jestes rownie beznadziejna, jak ci, co pytają. Nie wiem, czy o to ci chodzi...

Gość gość
mi ostatnio na święta laska z pracy życzyła dziecka:D dziecko to ostatnie czego bym chciała od życia, ale ludziom nie przetłumaczysz, masz chcieć i koniec, a jak mówisz że nie chcesz to na pewno kłamiesz