Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedługo będę matką!! Boję się

Polecane posty

Gość gość

Za kilka tygodni zostanę matką. Dziecko było chciane, planowane ale teraz dopadają mnie jakieś dziwne wątpliwości czy jestem na to gotowa... Jestem już przed trzydziestką, wydawało nam się, że to "już czas" a teraz... sama nie wiem. Może to hormony czy co. Boję się tej odpowiedzialności i wszystkiego związanego z posiadaniem dziecka. Czy któraś też tak miała, czy to naturalne i czy gdy urodzę samo to się ułoży?

Gość gość
Myślę że to naturalne, że się boisz :) w końcu urodzenie dziecka to zmiana całego życia! Powolalas do życia nową osobę i przez najbliższe kilkanaście lat jesteś za nią odpowiedzialna. Na pocieszenie dodam, że jestem dokładnie w tej samej sytuacji. Tylko różnica jest taka, że u nas nie było planowane a ostatnio zauważyłam, że mój facet bardzo nawala w naszym związku.

Gość gość
a kto ci kazal w ciąże zachodzic jak gotowa nie jestes

Gość gość
Troche wczesnie zaszlas...

Gość gość
Oczywiście złote promyczki kafe już się zlecialy. Jak nie macie nic dobrego do powiedzenia to spadowa stąd. A kobieta przed 30 to idealny wiek na macierzyństwo. Autorko nie słuchaj ich.

Gość gość
To naturalne kazdy boi sie nowego, nieznanego. A w ciazy i hormony i stres czy z dzieckiem ok. Zastanawianie sie nad porodem jak Bedzie. Poradzisz sobie, choc poczatki sa trudne. Najwazniejsze poznac sie z dzieckiem. Dasz radę. Tylko nie słuchaj rad typu pokarm za malo wartosciowy, albo zle ubierasz dziecko, itp. To Ty bedziesz mamą :)

Gość Gość 30
Ja tak samo miałam i wpadłam po porodzie w depresję bo nie spodziewałam się, że będzie tak ciężko, wstawanie po nocach, płacz.. W szpitalu mnie truly żebym ciągle przystawiala dziecko do piersi a ja z tego stresu, ciągle płakałam i nie było pokarmu aż podały mi mleko modyf żebym dała dziecku. Był najedzony, uspokoił się. Kup smoczka na wszelki wypadek. Po 2 miesiącach depresja przeszła ale to był koszmar. Urodziłam pierwsze mając 28 lat, teraz mam 30 i myślimy o drugim :-) przyzwyczailam się do wstawania :-)

Gość gość
bój się, to naturalne. Od narodzin będziesz już całe życie się o nie bała. Tak to już jest, niestety :(