Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Małżeństwo bez dzieci to egosisci

Polecane posty

Gość gość

Mam w rodzinie bezdzzietne małżeństwo. Mają po 32 i 35 lat. Mnie tam wszystko jedno, ale babcie "mlodych"obydwie mówią, że oni są egoistami, bo nie mają dzieci. Jak się jedniej z nich zapytałam, dlaczego są egoistami, to nie umiała odpodwiedzić. Usłyszałam znowu, że to egoiści bo nie chcą mieć dzieci. Wyjaśnijcie mi co tom znaczy? To małżeństwo mieszka osobno, utrzymują się od początku sami, nigdy nie mieszkali z rodzicami, zawsze na swoim. Ja tam żadnego egoizmu nie widzę.

Gość gość
Ich wybór lub choroba nie pozwala. Inni nie powinni sie wtracac. Egoizmu tych osob w twoim wpisie nie widac :)

Gość gość
Robia ze swoim zyciem co chca i nikomu od tego nic bue ubywa. Co wiecej, swiat jest juz przeludniony wiec toprodukcja nowych ludzi jest czystym egoizmem. Napedzanym prymitywnym instynktem do przekazania swoich cudownych genow. Masz strasznie prymitywne otoczenie.

Gość gość
Też to słyszę często. Chyba chodzi o to że inni się muszą męczyć z bachorami a oni żyją jak chcą i dlatego są egoistami.

Gość gość
zalożenie jest takie, że tacy ludzie żyją dla siebie, a nie dla innych (czyt. dzieci)

Gość gość
Też mi się tak wydaje. Natomiast w tej samej rodzinie jest jedna panna z dzieckiem-mieszka z rodzicami, nie pracuje. A drugi kuzyn mieszka z żoną i 2 dzieci z tesciami w domku, wiecznie babcia siedzi z dziećmi, a wnukom a to ubranka trzeba kupić, a to zabawki, a to pomoc młodym, bo mają dzieci na utrzymaniu i tak dalej.

Gość Lalopakza
Ja niedługo będę wychodziła za mąż. Mam 34 lata. Mój partner 36. Oboje nie chcemy dzieci i mamy do tego prawo. A co ktoś o tym myśli to nie nasz problem. Nasze życie - nasze wybory :-) Życzę dużo uśmiechu wszystkim.

Gość gość
15:09 To zdrowe podejście życie dla siebie a nie innych. A jak dziecko odejdzie z domu, to wynika z tego,może się trzeba zabić, bo już się jest niepotrzebnym.

Gość gość
Egoiści... patrząc pod kątem odpowiedzialności obywatelskiej i podtrzymywania ciągłości Narodu Polskiego ;)

Gość gość
15:18 Tak bo uwierzę, że wszysy ci, którzy świadomie zdecydowali się na dzieci to mają je aby przedłużyć gatunek ludzki, oraz aby naród polski nie wymarl :)

Gość gość
dziś Oczywiście, że nie. Ale Ci bezdzietni bywają właśnie pod tym względem oceniani... Ja tylko podrzucam możliwą odpowiedź w temacie ;P

Gość gość
Róbta co chceta ale na starość won od opieki społecznej żeby opiekunkę przyznała,gif

Gość gość
Cipko a to ty myślisz że w domu opieki mieszkają sami bezdzzietni ???

Gość gość
Lepiej bachory zadreczac i blagac o pomoc :D

Gość gość
Róbta co chceta ale na starość won od opieki społecznej żeby opiekunkę przyznała,gif xxx Alez skad. Kazdy obywatel, ktory pracuje i placi podatki ma takie same prawa. Specjalistyczna opieka nie jest obowiazkiem nastepnego pokolenia. Juz nie mowiac o malenkim bledzie logicznym: Nie masz dzieci jestes egoista. Ale rodzisz dzieci po to zeby sie toba opeikowaly. Hmm, idz na kurs logicznego myslenia.

Gość gość
Po co wciagac kogos nowego na ten chu/ujowy swiat? To wszystko sensu nie ma bo i tak kazdy zdechnie. Poza tym po co bardziej sobie komplikowac to juz i tak chu/jowe zycie? Bachory same sie nie nakarmia i nie ubiora i nie podetra sobie osranych doop w pierwszych miesiacach wegetacji :D A babkom pewnie chodzilo ze one by chcialy wnusia albo wnusie raz na miesiac zobaczyc a to rodzice beda musieli sie non stop z nimi uzerac wiec to babki sa w tej sytuacji egoistkami.

Gość gość
Hahaha nooooooo:)!

Gość gość
Jakby co to było obojętne to byś nie p******ila smutków na kafe

Gość gość
Dokladnie. A poza tym ci starzy ludzie maja takie mniemanie o sobie bo sa starzy, trzeba ich szanowac itd. A sa tak glupi i nudni ze rece opadaja...

Gość gość
Autorko, ludzie czesto maja swoje zdanie i teorie, których nie potrafią poprzeć żadnych sensownym przykładem. Ze star****** nie ma co dyskutować, bo oni maja we łbach beton i zadnego podparcia dla swoich "mądrości". Poza tym, sa stare, zamknięte na nowe i nauczone, ze tradycja jest, ze trzeba miec rodzine.

Gość gość
dziś Dorastali po prostu w innym systemie i mają inne podejście do wielu spraw, ale to nie powód, by się tak wulgarnie wyrażać na ich temat. Ostatecznie każde pokolenie jest ‘’prane’’ inaczej. W przyszłości być może też nadejdzie coś, z czym my się nie zgodzimy i też będziemy wyzywani od ‘betonów’ ;)

Gość gość
Jakby co to było obojętne to byś nie p******ila smutków na kafe

Gość gość
nie kazdy moze miec dzieci, nie kazdy chce a co kogo obchodzi czyjes prywatne zycie

Gość gość
Wysłać babcie do Afryki, niech sobie popatrzą na spuchnięte z głodu dzieci.

Gość gość
Ciekawe, czy w innych krajach też się tak inni ludzie wpieprzaja w cudze życie i pytają, kiedy dzieci, dlaczego nie ma dzieci, dlaczego jest tak dużo dzieci, dlaczego tylko jedno dlaczego same dziewczynki a nie chłopiec itd