Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś z was oddaje krew?

Polecane posty

Gość gość

jakie wrażenia?

Gość gość
zemdlał ktoś?

Gość gość
To tylko pobranie...

Gość gość
koleżanka zasłabła ponoć

Gość gość
a jakie niby wrażenia? :O idziesz, kłują, pracujesz ręką, bierzesz kiepskie czekolady i adios. Oddawałem (krew pełną i płytki) prawie 20 lat dopóki choroba mnie nie wyeliminowała, żadna filozofia. A oddałem tyle, że do końca życia mam bezpłatną komunikację publiczną w wielu polskich miastach ;)

Gość gość
Ile się czeka na wyniki? Ciekawe czy każdego dokładnie sprawdzają na HIV i inne... Brr

Gość gość
oczywiście, że każdego. Wyniki podstawowe są po paru minutach. Na przeciwciała po paru dniach, do tego czasu z tej krwi nic się nie robi. U mnie właśnie w ten sposób wykryto kiłę, gdyby nie krwiodawstwo nie wiem kiedy bym się dowiedział i ile lat choroba by się rozwijała pustosząc układ nerwowy

Gość gość
Skąd pewność że nic się nie robi? Po burdelu chodzisz?

Gość Cooliberek
Tak sprawdzają krew na wszystkie choroby przenoszona droga płciową takie jak.Hiv tym bardziej i na przeciw ciala

Gość Cooliberek
A.wyniki się nie czeka od razu są. A te zle.dostaniesz do domu i jesteś wyeliminowany do końca życia.z oddawaniem.krwi honorowo i jesteś już w rejestrze ogolnopolskim żeby od ciebie nie pobierać krwi

Gość gość
bo takie są procedury! Ludzie, myślcie. Stacje krwiodawstwa mają systemy zarządzania jakością ISO, każdy etap obróbki krwi i preparatów krwiopochodnych jest ściśle nadzorowany, żeby zapobiec przypadkowym zarażeniom, które zdarzały się w latach 80-tych. Ps. nie trzeba chodzić po burdelach, żeby złapać kiłę czy inną chorobę weneryczną, zwłaszcza taką, która latami nie daje objawów. Nawet sobie nie zdajesz sprawy ilu ludzi jest nosicielami kiły, hiv, hcv nie wiedząc o tym. Mnóstwo zdradzanych osób dowiaduje się przypadkiem po latach, że zostali zarażeni i nawet nie wiedzą kiedy i z kim. Nie osądzaj skoro nie znasz okoliczności

Gość gość
Zadanie pytania do osad? Od kiedy?