Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tutaj mama której urodziło się dziecko z wagą 2800g?

Polecane posty

Gość gość
2830 i 53 cm , wszystko oki , na niecałe 3 miesiące i waży około 5kg i ma 68cm

Gość gość
Moja córka 2800 i 49, dzis prawie 6 lat, zdrowa :)

Gość gość
Córka 2860 i 54 cm. Teraz ma prawie 3 latka i rozwija sie prawidłowo a wrecz mam wrażenie ze jest wysoka jak na swoj wiek. Ja mialam 2700 i 52 przy narodzinach a dzis mam 166 cm wiec nie jestem jakas bardzo niska.

Gość gość
Niestety, dzieci urodzone o czasie z tak niską wagą i niedoborem wzrostu nie są zdrowe. Przykro mi. Wina w takim przypadku zawsze leży po stronie matki: palenie papierosów i/lub kiepskie śmieciowe odżywianie.

Gość gość
Nie każdy rodzi się grubybalbo wysoki, może się urodzić chude i krótsze dziecko i być zdrowe, urodziłam się 3 tygodnie przed czasem ważyłam 2300 i miałam 49cm, mam teraz 172cm i ważę okolo 60kg , nigdy nie będe pewnie gruba ,nie chorowałam wogole jako dziecko, córkę też drobna urodziłam , nie paliłam i nie jadłam śmieciowego jedzenia w ciąży

Gość gość
Syn miał 2880 i 55 cm :) córka 3060 i 54 cm . Oboje okazy zdrowia . Niektórzy myślą ze im grubsze tym zdrowsze :p

Gość gość
Ja 2700 45 cm wcześniak Moja córka 2340 50cm 35tydz Syn 2470 50cm 37tydz Wszyscy mamy się dobrze☺

Gość gość
a ja rodziłam w terminie, 2300 i 2700 51 i 50 cm i bardzo dbałam o to co jem, bo zanim zaszłam w ciaze to nie pilam gazowanego , nie jadlam parowek, fast foodów więc nie musiałam się bardzo pilnować , po prostu miałam swoje przyzwyczajenia i dzieci maleńkie, bylam źle traktowana na porodówce, położne smialy się ze mnie , ze recznik, ubraka smierdza papierosami a ja nie umiem się zaciagnac nawet. dzieci sa zdrowe i pierwsze dogonilo rowiesnikow już w 6 miesiącu, na 8 miesięcy była pulpetem 10kg, drugie ma roczek i ciagle goni 8kg, ale to dobrze bo wygląda normalnie a nie jak pierwsze goloneczka:) i jest dlugi:) normalne dzieci:) pozdrawiam:)

Gość gość
dopiesze tylko, ze dużo wymiotowałam, w pierwszej i drugiej ciązy, ale brałam dużo witamin ze względu na to wlasnie.....

Moja czwórka: 2770,2880,3300,2400.Waga nie ma co się sugerować ja jestem wysoka i moje dzieci tak samo szczupłe i wysokie.Dwojka to już nastolatki.

Gość gość
2750 48 cm

Gość gość
Moja córka miala 2900g, a syn 1690g