Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Asia

Nerwica lękowa

Polecane posty

Gość gość Asia

Witam, od 2 lat ciężko choruje. Najpierw na raz mononukleoza i dwie inne choroby zakaźne, potem długi czas rekonwalescencji, po czym ostanio złapałam bakterie w jelitach, byłam w szpitalu podejrzewano u mnie wrzody żołądka, do tego pojawił się krztusiec. Jest to skrót moich chorób które moim zdaniem są objawami somatycznymi mojego stanu psychicznego. Nie mam stwierdzonej konkretnej choroby oprócz stanów depresyjnych, ja jednak od bardzo dawna, od kilku lat odczuwam stany lękowe, już nie mówiąc o depresji, mam bardzo niską samoocene i bardzo źle znoszę każde niepowodzenie. Do psychologa chodzę co jakiś czas gdy dopada mnie wielki "dół" emocjonalny i wszystko po kolei się wali, dodam jeszcze że mam 17 lat i szkoła dla mnie była i jest bardzo stresującym miejscem do tego stopnia że nie czuję różnicy pomiędzy życiem prywatnym a szkołą, ponieważ ciągle w głowie jest szkoła, to trwa już dobrych kilka lat. Mam zamiar udać się do psychiatry po leki gdyż naprawdę nie mam już siły na to wszystko, w ciągu niecałych 2 lat wzięłam jakieś 10 antybiotyków na różne schorzenia teraz jestem w trakcie kolejnej antybiotykoterapii i czuję że już dłużej tak nie pociągne. Czy może mi ktoś doradzić co mam zrobić? Coś podpowiedzieć co mi może być.. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość prawi 121
daj sobie spokoj .,. ,.Psychiatra ci nic nie pomoże .,.,,. Lepiej idz do psychologa a leki ci tylko zaszkodzą , bo mają 5 razy wiecej negatywnych skutków od pozytywnych

Gość prawi 121
może kup sobie w aptece leki ziolowe uspokokajajace Sa bardzo słabe , bo bez recepty ,.,. Ale na pewno cos tam działają

Gość prawi 121
no i nie maja skutkow ubocznych bo to tylko ziola

Gość gość
Najlepiej jak wybierzesz się do dobrego gabinetu psychologicznego. Ja chodziłam do psychologa w Warszawie na Lwowską 5. Miałam bardzo silne lęki z powodu bardzo stresującej pracy. Pani psycholog bardzo dobrze wyprowadziła mnie na prostą....