Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostatnie usg w 30tc i koniec

Polecane posty

Gość gość

Do porodu już nie robią? Miałam usg potwierdzające później badania prenatalne w 12tc polowkowe w 21tc i teraz mam mieć w 30tc i koniec. Czy 10 tygodni do końca to nie za długo bez usg? Chodzę na wizyty na Lux med ale usg to juz prywatnie bo nie mają sprzętu w gabinecie w Lux medzie . Na same usg wydalam juz 1000zl i tak sie zastanawiam czy po 30tc tez trzeba zrobic ?

Gość gość
Dlatego było szukać lekarza z usg w gabinecie. Miałam na każdej wizycie i płaciłam 150 zł i nie byle jaki lekarz. W 2 ciąży będziesz świadoma ;) no ja w 1 tez tak chodziłam jak ty. Teraz wydaje znacznie mniej pieniędzy.

Gość gość
ja jestem w 22 tygodniu ciazy i za wizyte place 150zl. w luxmedzie jestem zapisana i moglabym miec prowadzenie ciazy ale jak poczytalam opinie ginekologow na necie to podziekowalam. bylam raz u jednej babki w luxmedzie przed ciaza, wizyta spoko wszytsko ok ale od razu mi powiedziala ze jak bede w ciazy to u niej juz nie..... mimo ze mialam a pakiecie prowadzenie ciazy. jak babka ma takie podejscie to podziekowalam. wracajac do tematu. usg mam co wizyte czyli co miesiac. dwa czy trzy razy mnie cos zaniepokoilo wiec wtedy rowniez robiono mi usg. zdjec z usg mam sporo. mozesz isc powiedziec ze cos Ci dolega i sprawdzic orientacyjnie. A w jakim. miescie chodzisz

Gość gość
Ja też tak miałam w 1 ciąży bo mój lekarz nie uznawał wiecej USG w ciąży. Teraz wybrałam innego i mam co wizytę. Obie ciążę prywatnie.

Gość gość
Jeśli ciąża przebiega prawidłowo wystarczą 3 usg w ciągu całej ciąży. Tuż przed porodem będziesz też miała usg.

Gość gość
a ja chodziłam na NFZ, w gabinecie co prawda nie miala USG i nie na kazdej wizycie mi robiła, ale łacznie mialam w ciazy zrobione szesc - zupełnie za darmo!

Gość gość
Wszystko przebiega prawidłowo. Nie czuje potrzeby żeby co chwilę mieć usg ale zdziwił mnie fakt że w 30tc jest planowane ostatnie. To moja 2 ciąża- w 1 chodzilam prywatnie i w gabinecie też nie było usg robiłam gdzie indziej ale 6 lat temu ostatnie robiłam w 36tc i dlatego się dziwię. Wszystko się teraz jakoś zmienia;(