Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesięcznie oszczędzam 4 tys netto.

Polecane posty

Gość gość

Zarabiam 5200, na mieszkanie wydaję większość - 400 zł czynsz, 200 zł internet + prąd. 400 zł kosztuje mnie samochód, a 200 zł jedzenie (obiady firmowe za 2 zł). A wy?

Gość gość
Jesz tylko obiad na cały dzień? Gdzie ty mieszkasz że 400 zl czynszu płacisz

Gość gość
i co robisz z oszczędnosciami?

Gość gość
Zbieram na mieszkanie, które chciałbym wynajmować. Mając dodatkowo około 1200-1500 zł miesięcznie, mógłbym żyć spokojniej i na normalnym poziomie.

Gość gość
Wydaje wszystko na prostytutki.

Gość gość
aha. czyli chcesz na czysto z wynajmu wyciągnąć 1200 zl mieszęcznie? nie orientuje sie w cenach mieszkań ale powiedzmy ze takiemieszkanie kosztuje 400 tys odkładasz 4 tys msc. czyli musiałabys odkładać 100 msc na zakup. to jest 8 lat inflacje mozesz sobie optymistycznie założyc na poziomie oprocentowania depozytu w banku. nie masz całej sumy czyli to będzie procent składany. cena mieszkania będzie rosła od całej swojej sumy weźmy dla przykładu 5% inflacje rocznie i prostą zależnosć ceny mieszkania × 5% rocznie

Gość gość
musisz policzyć czy to ci sie opłaca. 8 lat o chlebie i wodzie troche obnizy twoje wymagania co do standardu zycia. może jednak rozegrać to inaczej? Gdybyś troche obniżył oczekiwania względem zysku z czynszu to mógłbyś kupić i wynajac tańsze mieszkanie które przez te 8 lat generowałoby ci teoretycznie wiekszy zwrot niz oprocentowanie w banku oszczędności

Gość gość
możesz też zamiast tego wynajmować garaże. ważne jest zeby nie kisić kasy bo przy tym celu jest to po prstu jej marnowanie. nie chce mi sie liczyć ale tracisz z każdym miesiącem co prawda coraz mniej ale tracisz przez 8 lat.

Gość gość
doradziłbym ci kredyt ale gdybys sie dogadał z bankiem odnośnie mozliwości wczęsniejszej spłaty. a sie nie dogadasz bo oni tylko udają ze prowadzą negocjacje

Gość prawi 121
200 zl miesiecznie na jedzenie to niezła bieda .,. Ja nie pracuje a na jedzenie na mnie wydaje 600 zł miesiecznie Co ty jesz parówki z biedronki ze skórami i zmielonymi kosciami / BIIIDA ja jem mieso 40 zł / kg a ty ? Za 10 zl za kg ? Zywisz sie odpadkami ?

Gość gość
a ty myslis ze za 600 zł to nie sa odpadki?:D

Gość prawi 121
jak mozna 200 zl na zarcie miesiecznie wydawać zarabiając 5 tys zł ? przy takich zarobkach to minimum 900 zł na jadło bez restauracji

Gość prawi 121
a ty myslis ze za 600 zł to nie sa odpadki no jak mieso 40 zł za kg to sa odpadki to wole nie wiedziec za ile ty mieso spozywasz ? 60 zł / kg ? kiełbasa ?

Gość prawi 121
sluchaj ja nie powidzialem ze zawsze wydaje 600 zl 600 zl to w sezonie letnim jak mam pomidory , ogórki , brzoskwinie truskawki, wszytko z wlasnej dzialki ,., wiadomo ze zimą wydaje wiecej niz 600 zł około 700-750 zł lekko w sezonie zimowym jak nie ma owoców z dzialki w zeszlym roku zjadlem okolo 15 kg truskawek ,.,. Można ? Można ale nie wszytkie z dzialki , wiadomo ze czesc była ze sklepu ,.,

Gość gość
Pisał, ze ma obiady za 2 zł, a co ponadto? Rodzice?

Gość prawi 121
te 600 zł tylko dlatego ze mam z dzialki bardzo duzo owców i warzyw

Gość gość
moze wygrzebuje zarcie z kontynera ,,.

Gość gość
kontenery zamykają. markety nie będa rozdawał darmowego żarcia szczególnie ze za nie zapłacili. ale za to oddają to róznym organizacjom pomagającym menelom i narkomanom tam nie wiem za co ale na pewno nie za darmo.

Gość gość
a tak w ogóle to czemu z was takie cwele?

Gość gość
A jak można wydawać 600zł na żarcie dla jednej osoby nie rozumiem tego

Gość gość
Za 600zł to można wyżywić całą rodzinę

Gość gość
1200 z wynajmu można uzyskać już z mieszkania które kosztuje 200 tyś.

Gość gość
tak ale to patologia na rodzinie nie można oszczędzać:)

Gość gość
Patologia to wydawanie 600zł na jedną osobę

Gość gość
Chyba że chcecie jeść codziennie kawior

Gość gość
Dobrze ze on nie ma rodziny bo czesto sa wtedy nieprzewidziane wydatki.Tak to moze wpieprzac ziemniaki,makarony i ryze bez problemu.

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą dorobić sobie 1400zł przy komputerze. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz. W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą wejdź na strone, zapisz się na listę i zobacz jakie to proste http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic

Gość gość
co to za życie...z********ac cały miesiąc i żyć za 200 zl