Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Nikita19a1998

Choroba psychiczna orzeczenie o stopniu niepełnosprawności

Polecane posty

Gość Nikita19a1998

Witam wszystkich serdecznie wiem ,że moje pytanie bardzo dziwnie zabrzmi ,ale potrzebuje pomocy! Zacznę od początku. Jestem z chłopakiem ponad rok czasu ,często ma napady złości, agresji, niepokoju jest bardzo wybuchowy i czasami nie obliczalny... Nie pozwala mi od siebie odejść twierdzi ,że jak nie będę z nim to z nikim . Były sytuacje ,że chciał skakać przez okno , wieszać się , przykładał sobie nóż do gardła ,twierdząc , że sieę zabije , a co gorsza Mnie. Kilka razy wyrzuciłam Go z domu , ale nie pomogło ciągle mnie nachodził ,walił w drzwi i spał u mnie na klatce ... Po jakimś czasie zaczełam się zastanawiać czy On nie jest chory psychicznie . Kiedyś wspomniał mi ,że ma orzeczenie o stopniu niepełnosprawności . Po jakimś czasie wymyśliłam , że potrzebuje jego orzeczenie do tego ,aby wykupić mu ulgową migawkę i proszę , aby zrobił duplikat orzeczenia , ponieważ twierdził , że zgubił orzeczenie. Gdy wyrobił duplikat okazało się , że na orzeczeniu jest symbol 10-N oraz 02-P. Czytałam ,że symbol 02 -P - to choroby psychiczne .. i jednak moje przypuszczenia się potwierdziły . Tylko jest jeden problem nie mam dokumentacji lekarskiej chłopaka i nie mogę sprawdzić jaka to jest choroba. Czy ktoś wie jakie choroby zaliczane są do takie symbolu orzeczenia ??? Dodam , że chce od niego odejść , ale się boje, że zrobi mi krzywdę . Czytałam w necie i po jego objawach wynika , że może być cholerykiem , ale nie wiem czy na to dają orzeczenie. Proszę o pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować