Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żal mi bezdomnych zwierząt w ten mróz

Polecane posty

Gość gość

Zima im dokuczy teraz

Gość gość
Czemu ludzie mają gorzej? Zwierzęta czują tak samo ból

Gość gość
Biedne kotki :(

no najgorzej te porzucone, bo te dzikie od urodzenia to dają radę wszystkiego do domu nie zabierzemy najgorzej z tymi dokarmianymi latem, bo się przyzwyczajają, a przecież nikt nie będzie się 10cioma kotami jak swoimi zajmował x czują ból, ale z uwagi na mało rozwiniętą psychikę, brak podświadomości itd. osądzam, że jednak człowiek czuje/bardziej.

Gość gość
Sierść nie pomoże w taki mróz. To tak jak nam zimno mimo ciepłych ubrań. Zwierzęta też mają uczucia i swój rozumek. Jak można sądzić, że nie czują?

Biedne kotki smutas.gif x miasto ma obowiązek się nimi zająć:) u mnie przy śmietnikach przychodzi taki jeden z lata, karmiciel z lata zniknął i zostawił koci kłopot, normalnie by sobie ten kot coś zorganizował

Gość gość
Zwierzeta maja rozum. To po pierwsze. Potrafia dokonywac prostych wyborow, uczyć sie itp. Boja sie i odczuwaja bol nawet gorzej niz czlowiek, bo nie rozumieja tego stanu i nie wiedza, ze sie skonczy. Jest tylko tu i teraz. Maja tez uczucia. I fakt - zima sa b. biedne. Takze z powodu zamarznietej wody, bo nie zawsze maja co pic. Bezdomnie czesto zajmuja pustostany, gdzie pala ogniska, rozgrzewaja sie wodka, moga isc na obiad do schroniska. A koty, psy, dziki, lisy itp. musza sobie radzic bez tego

Gość gość
Jasne, człowiek cierpi też na innych płaszczyznach w takiej sytuacji. Jednak bardzo mi jest żal zwierząt, bo człowiek może gdzieś się schronić, chyba że z wyboru nie chce

Gość gość
Dokładnie, zwierzęta też mają uczucia, jakieś myśli i psychicznie też cierpią ze strachu, a takie porzucone przez człowieka są bardzo samotne i smutne.

Gość gość
Ja tez pójdę jutro spać gdzieś na dwór zostawiłem siostrze bluzę i tyle prace załatwię może w monarze mnie przyjmą na skaryszewskiej na jedną noc