Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeautyFofum

Rospoczecie działalności 2018

Polecane posty

Gość BeautyFofum

Witam. Od 3 lat pracuje w salonie kosmetycznym. W lutym odchodze i bede starala sie o dofinansowanie z UE na otworzenie gabinetu kosmetycznego. W nim beda zabiegi na twarz, mani, pedi, makijaz oraz zabiegi na twarz z medycyny estetycxnej. Czy ktos byl w podobnej dytuacji i mohlby sie wypowiedziec jakie sa koszty oplat miesiecznie a jakie zyski i ile czasu mu yo zajelo aby wyjsc na plus? Pozdtawiam

Gość Mama Mileny i Izabeli
Na dofinansowanie z UE jest bardzo ciężko, chociaż nie niemożliwe .musisz mieć idealny biznesplan dosłownie który porwali na nogi tych co będą rozpatrywać wniosek.to już łatwiej z urzędu pracy.koszty miesięczne to ZUS. Niski lub wysoki.kasa fiskalna ,podatek księgowość.ja zawsze mówiłam że pierwszy rok to inwestycja .dużo kasy wkładasz nic nie wyjmujesz.drugi rok to już nie tracisz ale nadal nie zarabiasz dopiero na 3rok zacZynasz zarabiać.dlatego tak dużo firm pada po 2latach.ja mam działalność 3.5roku.ale ja znów dokładam bo moja firma przeszła negatywna fuzje .bo musiałam zmienić miejsce działalności.i w tym.nowym miejscu działalności jest dopiero 1,5roku,powodzenia,jak by co to pytaj odpowiem,

Aha no i czy będziesz musiała wynajmować lokal, leżeli tak dojdzie czynsz i rachunki.prąd woda.ogrzewanie.a to są duże kwoty.

Gość gość
To prawda ze duze koszta ale majac juz stale klientki chyba mozna wyjsc na 0? Sa rozne opinie. Pytam poniewaz znajoma dostala dofinansowanie na same rzesy wiec mysle ze tu sa wieksze szanse w ostatecznosci na czarno w domu bo nic innego nie pozostanie tylko to ryzykowme... Biznes plan jest juz przygotowany i polowe sprzetu mam tez

Nie znam się na dofinansowaniach z unii bo ja nawet nie startowałam.ale życzę powodzenia .na czarno nie radzę ponieważ teraz idzie ze wszystkim wpasc.a sąsiad miły zawsze się jakiś może trafić.kasa fiskalna to koszt min.1500zł tyle że urząd zwraca 700zł .księgowa ja płacę 100zł miesięcznie.ZUS niski to 500zł z hakiem.wysoki 1200zł miesięcznie.