Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych, które szczekały na 500p, bo nie mają na pierwsze dziecko! DOSTANIECIE!

Polecane posty

Gość gość

...w 2019 będzie poszerzenie programu 500+ tak aby obejmował również pierwsze dziecko. Słyszałam wypowiedź Beaty Szydło. Są na to b. duże szanse. Zresztą było wiadomo, że do wyborów coś w tej kwestii ruszy..... I co teraz krytykantki? Jeśli wejdzie to oczywiście nie bierzecie nie? Bo to tylko dla patoli i alkoholików :) amen!

Gość gość
Czytałam o tym. faktycznie tak niby będzie. i dobrze bo mam dość czytania jak nawet na kafe zazdrosnice plują jadem :P

Gość gość
Nie słyszałam o tym. Zresztą pożyjemy zobaczymy.

Gość gość
Też czułam, że do wyborów muszą nad tym programem 500+ popracować :D to było pewne.. Ja mam jedno dziecko i wezmę 500+, ale nigdy programu nie krytykowałam. Jednak uważam go za niesprawiedliwy :)

Gość gość
Pis stara się o dotacje na 500+ z UE. Prawda jest taka, że nie stać nas na ten program.

Gość gość
Ja też nie krytykuję programu, ale pominięcie 1 dziecka uważałam za niesprawiedliwe. Wszyscy mi mówili, że jak będę mieć 2 to dostanę, ale mi nie o to chodzi. Owszem dostanę na 2, ale co z 1?? Ono zawsze będzie to gorsze bo jest pierwsze.

Gość gość
Śmieszne jesteście, jeżeli tak bezkrytycznie wierzycie politykom. Za rok dużo może się stać w gospodarce, przyjdzie kryzys i akurat zobaczycie swoje 500+. ja krytykuję ten program, ale jak będą dawać, to wezmę, bo skoro dopłacam z moich podatków, to dlaczego mam nie korzystać. Ale zamiast się cieszyć, pomyślcie, jak oszaleją ceny, kiedy na rynek wrzuca dodatkowe miliardy. Emerycie i osoby bezdzietne będą jeść trawę w parkach, bo na nic innego nie będzie ich stać.

Gość gość
W zachodnich krajach biora od dawna dodatek na dzieci i nikt trawy nie je .U nas jak zwykle czarnowidztwo. Tyle bylo placzu,lamentu po pol roku zabiora, po roku zabiora i jest nadal. A podwyzki cen byly zawsze i beda i nie sa znowu jakies drastyczne ,pamietacie po ile bylo paliwo?

Gość gość
No wcale nie są drastyczne :P Jedno jajko 1 zł. Od wprowadzenia 500+ ceny systematycznie idą w górę.

Gość gość
A wy idiotki uwierzylyscie we wszystko co wam pisdy mowia! Ja powiem tak- nawet jesli przed wyborami pis mi da na moje pierwsze i jedyne dziecko, to na nich nie zaglosuje ! Amen. Chocby kolejna wladza miala mi to zabrac. Bo ja sie nie sprzedam za 500 +

Gość gość
No i dobrze ze jest 500 + wreszcie te biedne rodziny trochę wyszły na prostą Mam jedynaka wiec 500 zł nie dostaje . Za to jak będzie to chętnie skorzystam :) Zdecydowanie lepiej żyje mi sie teraz niż za czasów PO .

Gość gość
Ja nie głosowałam na PIS ale teraz zagłosuje :)

Gość gość
Kolejna kiełbasa wyborcza :/

Gość gość
Dla mnie ten caly program jest niezbyt madry, bardziej nalezy sie np. emerytom i rencistom

Gość gość
Program mi się nigdy nie podobał ale nigdy też nie krytykowałam tych co brali 500+ mimo dobrej sytuacji finansowej, bo prawda jest taka, że dla tych co pracują 500+ jest swego rodzaju zwrotem jakiejś częśc****eniędzy zapłaconych państwu, nie krytykowałam tych nie pracujących bo nie mam w zwyczaju rozliczać innych Sama płacę państwu sporo kasy, jako tzw wolny strzelec prowadzący działalność, płacę zusy ( nie ważne czy w danym miesiącu coś zarobiłam czy nie ) płacę podatki ( nawet jak mi klient nie zapłaci w terminie to podatek płacę ) jeśli 500+ zostanie przyznane na 1 dziecko, wezmę, czemu nie - skoro się mi uczciwie będzie należeć !

Gość gość
gość dziś No wcale nie są drastyczne jezyk.gif Jedno jajko 1 zł. Od wprowadzenia 500+ ceny systematycznie idą w górę. X Myślisz, że jajka tylko w Polsce podrożały? To nie jest efekty programu 500+

Gość gość
W ktorym regionie sa jajka po 1 zl

Gość gość
No to właśnie dlaczego jaja drożeją? Kiedy będzie 500 na 1 dziecko? Jestem mana jedynka i z chęcią założę córce konto oszczednosciowe.

Gość gość
Ja tam nie jestem przeciw programowi 500plus. Ale jak dla mnie to tylko dla ludzi pracujących legalnie i opłacających składki. Jedyny wyjątek to rodzic wychowujący dziecko do lat 7 A nieroby i lawiranci niech s********ją.