Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odwazylybyscie sie kupic jajka z wolnego wybiegu w biedronce?

Polecane posty

Gość gość

Moja znajoma daje te jajka 8 miesięczne mu synowi. Zamiast kupic na wsi lub ekologiczne to tak oszczedza na dziecku i daje ten syf z marketu

Gość gość
te jajka sa badane , te ze wsi nie

Gość gość
Badane chyba w teorii a pasza z chin i system karmione kury oraz szczepione antybiotykami i pryskane chemia przeciw wszom i kleszczom a potem to w jajku jest Fuj

Gość gość
jajka "wiejskie" spzredawane na rynku to czesto najgorsze jaja z marketu z wymazanymi pieczetkami. Jeszce czesciej sa nieswieze. I kto sprawdzi, jak kury sa hodowane i czym karmione? nie kazdy ma znajome gospodarstwo. W sumie bardziej wierze biedronce.

Gość gość
Ja tez daje z marketu- nie mieszkam w PL i nie mam znajomego rolnika ;) Jak jestesmy w PL to wtedy jemy wiejskie od babci. Choc z tymi "swojskimi jajami" tez jest roznie. Sasiadka mamy organizowala w maju komunie- wszystkie wypieki ze swoich jajek. Nie minelo 24godz od przyjecia a juz wszscy (18osob)byli w szpitalu, w tym 2 osoby z zagrozeniem zycia (roczne dziecko i 80letnia babcia, dzieki Bogu wszystko dobrze sie skonczylo)- okazalo sie salmonella. Wiem ze duzo zalezy od przygotowywania posilku i higieny, ale od tamtej pory ta sasiadka juz nie mowi ze w marketach syf, a najlepsze to wszystko swojskie.

Gość gość
Ja też kupuję i to ściółkowe, a nie wolny wybieg. Do tej pory an razu nie trafiłam na nieświeże jajko ani nie było przypadku salmonelli. Nie mam rodziny na wsi, a nie będę jechać na ślepo 30 kilometrów, szukać kur na wsi.

Gość gość
O rety

Gość gość
Wszyscy jd jedzą. Chyba tylko ty jeździsz na wieś specjalnie po jajca

Gość gość
Ja kupuję jajka w sklepie i nie uważam się za odważną. Też mi odwaga...normalne jajka. Paniusie "eko-sreko".

Gość gość
Ja tez jestem odwazna i kupuje w lidlu:) A u sąsiadki na komunii cos innego musialo zawinic, raczej brak odpowiedniej higieny, chyba ze zrobila krem z surowych zoltek? Ja sie nie znam na pieczeniu, ale generalnie salmonella ginie w wysokich temperaturach, ja mam troche nerwice i jajka myje (w rekawiczkach:) ) a potem parze, a i tak bym nie zjadla surowego. Jajka mam czasem swojskie od tesciowej, ale szczerze to nie jestem pewna ile te kury wolno biegaja, w tygodniu to pewnie wcale. Jajka maja zolciutkie zoltka i sa smaczne, ale tez sa okrutnie brudne kurza kupa:) wiec mnie juz cofa szczerze mowiac i wole te ze sklepu, inaczej to wyglada, no tak mam.

Gość gość
Jajka -0 wolny wybieg, ekologiczna karma, jajka -1 wolny wybieg. Ja kupuję 1 czasem 0.

Gość gość
Jesteście śmieszne, kupujecie najgorsze jajka klatkowe i dorabiacie ideologię, że one są najlepsze :D